Nieuws

Clarins Capital Lumiere dagcreme - review

Clarins heeft vorige maand een nieuwe dag- en nachtcreme uitgebracht, speciaal voor de huid van vrouwen die wat ouder zijn en last hebben van een wat doffe, grauwe huid, de Capital Lumière lijn. Natuurlijk willen we allemaal als we ouder worden goed voor onze huid zorgen, zo zorgen de meeste cremes al voor een stevige huid met minder rimpels, maar 1 van de belangrijkste voorwaarden om er jeugdig uit te zien is het hebben van een stralende huid! Juist daarvoor kunnen de Capital Lumiere producten zorgen, lees verder voor meer informatie en een review van mama LushiousBeauty! Ondanks dat bij mij ook de jaren gaan tellen, is de Capital Lumiere toch meer bedoeld voor vrouwen van boven de 50 jaar ongeveer, give or take a few years! Ik heb daarom ook aan mijn moeder, die een jongedame van 59 jaar is, gevraagd of zij de dagcreme van deze lijn wilde testen voor mij. En wat denk je? Dat heeft ze gedaan....natuurlijk zou ik bijna zeggen! (ze heeft het al eerder gedaan trouwens, lees dit artikel over de Lancome Absolue Precious Cells maar eens) Maar ik zal julie eerst iets meer vertellen over de Capital Lumiere lijn, dat bestaat uit de Capital Lumiere Jour & Nuit: hét skincare duo dat de tijd terugdraait. Niemand houdt tenslotte van een doffe, grauwe huid die vaak ook nog eens ontsierd wordt door pigmentvlekjes en door de producten van Capital Lumiere kunnen deze huidproblemen heel wat minder worden, maar eerst gaan we wat dieper in op de producten door een kleine uitleg te geven over het ontstaan van deze huidproblemen. De capaciteit van de huid om licht te weerkaatsen wordt minder na het 40ste levensjaar. Rond de 50 jaar, heeft de huid al zo’n 34% van haar diepe helderheid en glans verloren. 10% van het licht wordt rechtstreeks op de huid weerkaatst. De overige 90% van het licht wordt door de huid geabsorbeerd en door de dieperliggende cellen weerkaatst. In de huid zorgen fibroblasten voor de aanmaak van collageen. Na het 50e levensjaar wordt de productie van collageen trager en wordt het moeilijker voor de fibroblasten om afvalstoffen (alles wat de fibroblasten niet meer nodig hebben), af te voeren. Hierdoor ontstaat er wanorde in de lederhuid, waardoor de huid minder stevig wordt en het licht slechter weerkaatst kan worden. Hierdoor verliest de huid aan glans en ziet zij er grauw en dof uit. Capital Lumière is de eerste verzorging die gebruik maakt van een combinatie van drie pioniersplanten. Pioniersplanten zorgen in de meest verlaten en dorre gebieden voor leven en verrijken zo de grond omde plant heen. Voor de huid zorgen deze krachtige eigenschappen voor een verjongende en revitaliserende werking door de diepere glans te herstellen, stevigheid te geven en rimpels te verminderen. De pioniersplanten in Capital Lumière zijn:

  • Lepelblad (werkt binnen de fibroblasten); reactiveert de afvoer van afvalstoffen, waardoor de fibroblasten weer meer collageen kunnen produceren. Hierdoor wordt de huid weer steviger en strakker.
  • Waltheria (werkt buiten de fibroblasten); stimuleert de aanmaak van nieuw collageen. Het netwerk in de lederhuid wordt gereorganiseerd en versterkt, waardoor het door de huid geabsorbeerde licht beter weerkaatst kan worden. De huid straalt weer en de diepe helderheid wordt hersteld.
  • Zandkruid; na het 50e levensjaar raakt de melanine-productie ontregeld. Dit resulteert vaak in ouderdomsvlekken. Zandkruid reguleert de productie en voorkomt het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken.

Zo zorgt Capital Lumiere er voor het eerst voor dat in een anti-huidverouderingslijn zowel de productie van collageen als het afvoeren van de afvalstoffen (alles wat de fibroblasten niet meer nodig hebben) wordt gestimuleerd, waardoor er meer collageen geproduceerd kan worden. Maar daarnaast zorgt de creme ook voor een totale intra- en extracellulaire anti-huidverouderingsactie en wordt de diepe helderheid en glans van de ouder wordende huid te hersteld. Goed, tot zover het meer inhoudelijke deel van deze review, ondanks dat het best veel informatie is, hoop ik dat het toch een beetje duidelijk is hoe deze creme werkt. Al blijft het natuurlijk altijd een beetje lastig....dat vind ik zelfs en dan is het toch wel mijn werk, ieder merk heeft weer zijn eigen verhaal en in principe klinkt dat altijd wel enorm geloofwaardig! Maar uiteindelijk blijft het altijd een kwestie van zelf uitproberen of, in dit geval, vragen of iemand anders het voor je uittest!

Mijn moeder heeft de dagcreme enkele weken uitgeprobeerd en is heel erg tevreden! De creme is vrij dik van structuur, denk aan pasta-achtig, maar  lijkt na het aanbrengen te smelten op & in de huid, waarschijnlijk door de temperatuur van de huid. Dit heeft wel even tijd nodig, dus brengt zij eerst de creme op, drinkt een kopje koffie en gaat daarna verder met make-up opbrengen. Daarna blijft er absoluut geen vettig gevoel achter, de huid voelt zacht als een perzikje aan. Na een aantal weken gebruik vind ze dat haar huid er egaler uitziet, de pigmentvlekjes die ze heeft zijn als het ware vager geworden, waardoor ze minder te zien zijn en alleen daardoor al, oogt de huid frisser en jonger. Ze is dan ook zeer te spreken over deze creme en zou hem in principe zeker weer opnieuw aanschaffen, als ze een minpuntje moet noemen dan zou het gaan over de prijs. Op zich vind zij deze creme niet te duur in aanschaf, maar wel in gebruik, juist omdat de structuur vrij dik is, heb je best wat product nodig om over het gezicht te verdelen, het is dus niet bepaald een zuinige creme. Toch wel even een puntje om rekening mee te houden vind ze! Oh ja, naast deze creme gebruikt mijn moeder natuurlijk ook nog een oogcreme en als ik dan zelf ook nog een minpuntje mag noemen, er zit geen beschermingsfactor in de dagcreme....eigenlijk is dat echt not done in een anti-aging creme, een gemiste kans van Clarins, al kun je natuurlijk wel een extra product over de creme heen gebruiken.

Je vind de Capital Lumière Jour  (pot van 50 ml € 83,50) en de Capital Lumière Nuit (pot van 50 ml € 88,50) bij de verkooppunten van Clarins zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora, de Bijenkorf en diverse luxe parfumerien. Mocht je weinig tijd hebben om te shoppen of gewoon liever online winkelen, dan heb ik voor jullie een erg fijne tip. Momenteel is de Capital Lumiere extra voordelig bij de enige, echte Clarins webshop van Nederland, www.belissima.nl, daar betaal je i.p.v. EUR 83,50 maar EUR 71,99 voor een pot. Dat scheelt natuurlijk heel wat! Neem vooral ook even een kijkje bij de overige leuke en fijne aanbiedingen van Clarins, vooral de kado-sets zijn erg leuk en prettig geprijsd! Bijdrage van Debbie en mama Ria

Deel dit artikel
Back to top