Algemeen

Sunday discussie "hard werken" wat is dat nu eigenlijk?

Afgelopen week ontstond er bij MissLipgloss in de reactie''s op dit artikel, een discussie over de vraag wat hard werken nu eigenlijk is. Dit gecombineerd met de opmerkingen die ik weleens krijg als beauty blogger, leken mij voor voer voor een zondagse discussie! Niet echt een beauty gerelateerde discussie, alhoewel, als voorbeeld ga ik natuurlijk mijzelf noemen, en ik ben een beauty blogger! Lees even mee naar mijn verhaal..... Hard werken......ja, ik kan echt wel zeggen dat ik dat doe, maar het is natuurlijk relatief. Het werk dat ik doe als beauty blogger (met daarnaast nog wat andere "bezigheden) is natuurlijk geen zwaar lichamelijk werk, laat dat duidelijk zijn, al sleep ik regelmatig dozen vol producten naar mijn kantoor op zolder....maar dat telt niet echt natuurlijk! *wink* Laat ik beginnen met een korte uitleg van een werkdag bij mij : ik werk vanuit huis, een groot voordeel zeker gezien de vele files, dat scheelt al enorm. Mijn dag begint om half zeven, dan gaat de wekker en haal ik de kids uit bed, de werkdag als moeder begint dan al. Nadat iedereen de deur uit is, ga ik als beauty blogger van start en die werkdag eindigt pas als ik de computer uitzet, meestal om half twaalf. Ik heb natuurlijk een gezin met twee kids en een man, die houden mij ook lekker bezig, gedurende de dag, zo doe ik de boodschappen, kook iedere dag en ruim natuurlijk ook nog het een en ander aan rommel op (moeders herkennen dat vast!). Maar dat is nog niet alles, ik werk namelijk ook als boekhouder/office manager in het bedrijf van mijn man, dat betekent heel vaak tussendoor nog allerlei administratieve zaken regelen, altijd als het even niet uitkomt. Kortom, mijn dag zijn wel behoorlijk gevuld. Eerlijk gezegd, blijft er niet veel tijd over om echt even niets te doen, er is namelijk altijd wel wat te doen.

Ik heb vroeger ook "gewoon" (dat is natuurlijk relatief....) gewerkt op een kantoor, in een meer dan full time baan als belastingadviseur/assistent account, ook toen mijn dochter al geboren was. Een drukke baan met vrij veel verantwoordelijkheid (want iedereen wilde wel graag zijn aangiftes tijdig ingevuld zien en de salarissen overgemaakt hebben natuurlijk), maar toch........ik vind mijn dagen nu vele malen drukker. Ik moet zeggen dat de druk anders is, juist omdat ik eigen baas ben, maar misschien leg ik nog wel meer druk op mijzelf dan een baas/werkgever zou doen! Er is weinig tijd voor vakanties, zomaar een dagje vrij nemen kan wel, maar zorgt de dag erna voor extra werk, tussendoor gebeuren er regelmatig dingen die voor extra werk zorgen en dat kost ook weer tijd.

Goed, zover even mijn ervaringen! Zoals ik al eerder zei is beauty bloggen geen fysiek zware arbeid, ook heb ik geen baas die mij verteld wat ik moet doen, ik heb weinig last van lange reistijden en werk vanuit een comfortabel kantoor met lekkere koffie! De perfecte baan dus? Nou ja, wat mij betreft wel en daar zit het hem natuurlijk in, zolang je tevreden bent met het werk dat je doet, voelt het waarschijnlijk niet als hard werken en voelt het meer als een plezierige bezigheid. Maar naarmate je meer druk voelt, zal dat zeker anders zijn, die druk kan financieel zijn (je moet wel werken omdat je anders geen geld verdiend) of jouw baas kan die druk uitoefenen of misschien zorgen de lange files of vertraagde treinreizen wel voor druk. En wat te denken van moeders/vaders die moeten racen om hun kids van school of creche te halen? Tja, dan heb je natuurlijk wel druk..... Maar betekent dat dan dat mensen die minder druk voelen ook minder hard werken? En is dat eigenlijk erg? Ieder mens is verschillend, de een is misschien heel tevreden met zijn baan waarbij zij minder geld verdient dan the next person die ''veel harder werkt'' omdat diegene graag meer wil verdienen of in een groter huis wil wonen. Werkt de laatste persoon dan ook echt harder? En waarom willen we onszelf eigenlijk altijd vergelijken met een ander? Als je toch tevreden bent met jezelf, hou dat dan vooral zo en als je denkt dat je zelf meer wilt doen of bereiken, werk er dan aan, er kan echt heel veel! Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken, wat vinden jullie nu echt hard werken? Oh ja, ik wil deze discussie eigenlijk niet te persoonlijk maken, het gaat er dus niet om of jullie vinden dat ik hard werk, dat is echt het discussie punt niet!! Ik gebruik mijzelf als voorbeeld, maar natuurlijk vraag ik eigenlijk meer om een algemene reactie! Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top