Algemeen

MAC cosmetics bij de Dutch Fashion Awards

Liet ik jullie gisteren al wat backstage beelden zien van de Dutch Fashion Awards, ik heb er vandaag nog een aantal voor jullie, dit keer komen ze van MAC en focussen ze zich vooral op de make-up van de modellen. Chef de Cabine bij alle shows was de senior make-up artist van MAC Cosmetics, Elke Willemen, zij is samen met haar team de uitdaging aangegaan om bij alle shows een mooie look te bedenken. Lees even verder om van Elke zelf te horen welke producten ze o.a. heeft gebruikt......

Marcha Huskes had graag een elegante dame, klassevol maar met extra pit. Daarom heb ik gekozen om de lip eerst aan te zetten met Viva Glam Gaga lipstick en daarover 2 pigmenten met elkaar gemixt: Red Electric en Neo Orange, een fluo fuchsia en een fluo orange samen op de lip geduwd, met een compact penseel zodat de lipstick en de pigmenten niet gingen mixen, anders werd de kleur te donker. Dit gaf een zeer opvallende kleurige lip met een bloemblaadjes matte structuur. Helemaal in de Spring/Summer trends voor volgend seizoen.

De avond verliep heel goed, het was een echte Fashion Week backstage met slechts 8 minuten tussen de shows om de 15 modellen per show van look te veranderen én haar én kledingwissel, dus vrij hectisch maar dankzij de excellente samenwerking van mijn MAC team is het uitstekend gelopen.

We gingen van een knal lip naar een supernaturelle look (Iris van Herpen) naar een lavendel blauw opgemaakt oog met een korale lip erbij (Claes Iversen), en van een vlindervormig opgemaakt gelaat met bruintinten (Conny Groenewegen) naar een heftige witzilveren highlight met extreem kleuraccent in verschillende Paintsticks (Bas Kosters). Echt geweldig en een leuke uitdaging.

We hebben onze eigen kleuren gemengd en eigen texturen gecreëerd om zo produkten te maken die zeer snel aangebracht konden worden. We zijn alvast heel blij met de nieuw aan te komen Mixing Medium Shine en Matte (begin 2011)!!! De artists in ons konden zich echt lekker uitleven!

Volgende keer ben ik er zeker bij, dit ziet er zo leuk uit! En natuurlijk is het helemaal leuk om alvast een voorproefje te zien van de producten die nog gaan komen! Bedankt, Elke voor jouw verslag, zo te zien heb je fantastische looks gemaakt, samen met jouw team! Bijdrage van Debbie
Deel dit artikel
Back to top