Algemeen

Rituals no. 7 White Patchouli & Cedar Wood, een review

Sinds deze maand heeft het Nederlandse merk Rituals hun assortiment uitgebreid met 5 dames- en 3 herenparfums, volgens Raymond Kloosterman (oprichter van Rituals) komt er een droom van hem uit met deze stap. Maar omdat Rituals dit jaar haar 10-jarige jubileum viert was dit de ideale gelegenheid, want wat is er leuker dan jezelf een mooi kado te geven? En natuurlijk kunnen wij allemaal ook van deze geuren gaan genieten, vanaf deze maand zijn ze te vinden in alle Rituals winkels en verkooppunten. Ik heb de No. 7 White Patchouli & Cedar Wood getest, lees even verder voor mijn review...... De collectie geuren is direct vrij uitgebreid en waarschijnlijk zit er een favoriet bij voor iedereen, maar het blijft altijd lastig om een geur via een artikel aan jullie te presenteren. Natuurlijk moet je zeker even een kijkje gaan nemen bij de Rituals winkels, wees voorbereid op een neus vol met heerlijke geuren! De flacons van de damesgeuren zijn volgens mij allemaal hetzelfde, een vrij robuuste stevige glazen fles met een dop gemaakt van echt hout. Aan de zijkant van de fles is een spiegelend plaatje aangebracht met daarop de naam van de parfum samen met de naam van de parfumeur, de samensteller van de geur. Voor het samenstellen van de geurencollectie heeft Rituals verschillende grote parfumeurs gevraagd om hun eigen geur samen te stellen, zo kun je zeker zijn van een bijzondere kwaliteit van de parfums. De geur die ik getest heb is de No. 7 White Patchouli & Cedar Wood, een geur ontwikkeld door Catherine Selig. Laat ik eerst maar eens vertellen wat zij zelf te vertellen heeft over de geur:

My inspiration is to blend the soul of the woman with the soul of the woods. Imagine the innocent purity of white patchouli and the mysterious warm notes of cedar.

En patchouli....dat ruik je heel duidelijk in dit parfum, je kunt er niet omheen, maar dat wil je vast ook niet als je kiest voor dit parfum! De geur is fris, alsof je in een bos loopt aan het begin van de lente, met de frisheid van de ochtend en de lichte geuren van de bomen en bloemen. Ik ruik ook iets vaags waterigs, maar deze noten blijven op de achtergrond in vergelijking met de frisse patchouli. Want dat is het, een frisse patchouli geur, die heel langzaam overgaat in een iets warmere geur waarin je het cederhout inderdaad begint te ruiken. Het duurt vrij lang eer je die noten goed gaat ruiken, maar vervolgens blijven die wel heel lang aanwezig. Alle geuren uit de Rituals geurencollectie zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten en met als basis organische alcohol. De houten dop, alsook het karton van de verpakkingen zijn gemaakt van bomen uit bossen die op een duurzame wijze worden beheert en gecontroleerd. Uiteraard zijn de producten ook niet getest op dieren! Je kunt de adressen van alle verkooppunten van Rituals vinden op www.rituals.com of je gaat direct even naar hun webshop (waar de geuren nog niet te vinden zijn volgens mij, maar dat kan vast niet lang meer duren). De flacons bevatten elk (zowel voor mannen als vrouwen) 50 ml eau de parfum en kosten EUR 39,90 per stuk, naast de No. 7 White Patchouli & Cedar Wood zijn er de volgende andere geuren beschikbaar: Dames

  • No. 01 – Gember & Witte Thee
  • No. 04 – Viooltjes & Witte Lelie
  • No. 09 – Vanille & Zoete Sinaasappel
  • No. 18 – Sandelhout & Wilde Roos
Heren
  • No. 06 – Groene Vetiver & Bergamot
  • No. 14 – Cypres & Tangerine
  • No. 19 – Sandelhout & Patchoeli

Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top