Reviews

Batiste: Droogshampoo

Momenteel zien jullie bij Lushious Beauty een allerhande aan artikelen voorbij komen waarin wij jullie tips geven over de verzorging van gekleurd haar. Vandaag heb ik een tip die zeer geschikt is voor gekleurd haar maar daarnaast eigenlijk wel voor iedereen. Nog niet zo lang geleden maakte ik kennis met Batiste dry shampoo. Eigenlijk is daarmee alles al gezegd: Een droogshampoo. Meer weten? Lees dan even verder voor meer informatie.

 

Droogshampoo is een product dat je tussen twee wasbeurten in kunt gebruiken, op vakantie, of op een oment dat je even geen tijd hebt om je haar te wassen en te stijlen. Ook voor gekleurd haar is dit een erg handige optie, omdat je gekleurd haar niet te vaak moet wassen ivm kleurvervaging. Let wel: Een droogshampoo is absoluut geen vervanger van een reguliere shampoo, maar als ’tussendoortje’ meer dan ideaal. De Batiste droogshampoo is verkrijgbaar in drie varianten, Original (groen/blauw), Tropical (geel) en de Blush (roze) variant. De Tropical versie heeft een lichte kokos geur en de Blush variant ruikt bloemig. Ik testte voor jullie de Original variant en ben hier uitermate tevreden over.

Het product werkt redelijk gelijk als het gebruik van bijvoorbeeld haarlak, voordat je gaat sprayen schud je de bus even om en gebruikt de spray op droog haar. Zorg ervoor dat de afstand tussen de spuitbus en het haar ongeveer twintig tot dertig centimeter is en spray het product op de haarwortels en indien noodzakelijk op de langere lengtes. Masseer de droogshampoo vervolgens een minuut in en kam of borstel het vervolgens weer uit. In eerste instantie schrik je misschien ven, want de droogshampoo geeft het haar een witte waas. Deze kam je er met veel gemak gewoon weer uit. Vooropgesteld ruikt de Original versie van de Batiste droogshampoo verschrikkelijk lekker, het is bijna verleidelijk om deze spray als bodyspray te gaan gebruiken, zo lekker! Daarnaast werkt het en daar gaat het natuurlijk om.

Ik moet jullie zeggen dat ik eigenlijk nooit last heb van vettig haar, maar ik ben stiekem wel een beetje verslaafd aan dat knisper schone gevoel dat je alleen ervaart wanneer je jouw haar net gewassen hebt. De volgende dag voelt je haar nog steeds schoon aan, maar dat allereerste heerlijke schone gevoel is weg. Dit gevoel haalt de Batiste droogshampoo terug. Je haar voelt heerlijk aan en ruikt erg lekker. Conclusie? Eigenlijk is dit product een must have voor in ieder badkamerkastje. Enorm handig voor wanneer je op vakantie gaat, geen tijd hebt op je haar te wassen, of als je haar een wel even een opfrisser kan gebruiken (denk aan het bezoekje aan een café, sigarettenrook etc.).

Ik vertelde het hierboven al even: Een droogshampoo is geen langdurig alternatief voor een reguliere shampoo, maar een behandeling tussen twee wasbeurten door en absoluut een zeer prettige aanrader in veel omstandigheden, het zorgt voor mooi, glanzend haar en dat in een handomdraai! De Batiste droogshampoo (EUR 3.99 – 150 ml) is verkrijgbaar in drie varianten verkrijgbaar bij Kruidvat. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met een mini variant (EUR 1.99 – 50 ml).

Deel dit artikel
Back to top