Nieuws

Preview MAC Mickey Contractor collectie

Gisteren is op een aantal plaatsen de MAC Mickey Contractor collectie uitgekomen, helaas is het nog steeds niet helemaal duidelijk waar en wanneer de collectie nu exact gaat uitkomen. Ik had de locatie''s en de datum doorgekregen van MAC, maar volgens mij zijn er nog wat last minute veranderingen geweest. Ik zal morgen even proberen wat duidelijkheid te krijgen en natuurlijk zal ik dat z.s.m. aan jullie doorgeven! Ik had dus gehoopt jullie een wat uitgebreidere review te kunnen geven van deze collectie, maar die volgt later deze week nog even. Toch heb ik wel een aantal interessante producten waaronder de bijzondere Select Moisturecover duo, kijk dus snel even verder.... In dit eerdere artikel kun je lezen welke producten exact te vinden zijn in deze collectie die is ontworpen/samengesteld door de Director Makeup artistry van MAC India. De collectie is dan ook gemaakt voor dames van Indiase of Pakistaanse komaf, al is deze collectie ook voor andere dames echt bijzonder mooi, zeker als je een wat donkere huidstint hebt. De collectie bestaat uit een flink aantal oogschaduws in felle, warme kleuren met een uitstekende pigmentatie, er zijn zowel losse oogschaduws te koop alsook een fijn oogschaduwpalette met twee mooie standaardkleuren (Folie en Carbon) gecombineerd met twee limited edition highlighters (Jaan en Vivah). Ik heb de fel roze oogschaduw Rani binnengekregen en ik ben behoorlijk onder de indruk van de prachtige kleur en pigmentatie. Nu ben ik niet een dagelijkse gebruiker van fuchsia oogschaduw, maar als jij wel gaat voor lekkere felle kleuren, dan is de Jani een perfecte oogschaduw met een mooie dieproze kleur en hele fijne roze glittertjes! De lipstick in de kleur Yash wordt omschreven als een "deep neutral" en is simpel gezegd een warme, nude kleur die heel goed past bij iemand met een getinte huid. De Yash heeft een matte finish, oogt daardoor heel natuurlijk en is natuurlijk ook nog eens langer houdbaar dan een glanzende lipstick. Zodra mijn andere Mickey Contractor aankopen binnen zijn, laat ik zeker nog even look zien met natuurlijk deze mooie lipstick. Het product van de collectie waar ik echter het meest nieuwsgierig naar was is de Select Moisturecover duo in de tinten koraal & geel. Een concealer, of beter gezegd een corrector, die ervoor zorgt dat donkere kringen onder de ogen minder opvallen. Lees even de uitleg van MAC over dit product:

A limited-edition dual-sided Select Moisture Concealer featuring two tones to help conceal blemishes and correct dark circles under the eyes. Line softening, moisturized finish makes it ideal for undereyes.

Bij dames (en heren) met een Indiase huidskleur zijn donkere kringen een veel voorkomend probleem, de huid is vaak erg dun rondom de ogen en daardoor oogt dat gebied donkerder dan de rest van het gezicht. Nu kun je dat corrigeren met een concealer in de eigen huidskleur (en die heeft MAC zeker) maar dat heeft niet altijd het goede resultaat omdat de donkere kringen soms grijzig gaan ogen en dat is natuurlijk niet mooi. Het beste kun je dan eerst een kleurcorrigerend product gebruiken (een corrector dus) voordat je een "normale" concealer gebruikt. De donkere kleur moet dan gecorrigeerd worden door een tegengestelde kleur zoals geel/koraal/roze. In dit nieuwe, tijdelijk verkrijgbare product vind je twee kleuren die je daarbij kunnen helpen! Het product is zeer gepigmenteerd, gebruik het dus met mate en laat je goed adviseren bij de counter! Over dit product moet je dan nog wel een "normale" concealer gebruiken of eventueel een foundation. Ik heb het product even voor jullie getest, ondanks dat ik natuurlijk geen Indiase huidskleur heb, om te laten zien wat het resultaat kan zijn. Ik heb zelf ook wel een corrector van Bobbi Brown en die neigt ook wel iets naar oranje, maar deze koraalkleurige corrector is toch weer heel wat heftiger. Dit kun je natuurlijk goed zien op de tweede foto, ik heb echt maar 3 stipjes van de concealer opgebracht, wees dus heel erg zuinig en blend het product goed in de huid. Op de eerste foto heb ik geen concealer & foundation op, op de tweede foto heb ik 3 stipjes koraal corrector aangebracht en op de derde foto heb ik een gewone concealer en foundation over de corrector aangebracht. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er lezeressen zijn die dit product al hebben uitgeprobeerd? En dan zou ik het natuurlijk erg graag willen horen van lezeressen met het huidtype waarvoor dit product het meest geschikt is, want die kunnen het beste vertellen of het echt goed werkt! Binnenkort zullen jullie dus nog wel wat meer zien van de Mickey Contractor collectie, vertel natuurlijk ook gerust even wat jij eventueel hebt gekocht of wat je van de collectie vond toen je hem in "het echt zag". Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top