Blogs & Editorial

Sunday discussion : heb jij een beauty opvoeding gehad?

Goedemorgen, de bovenstaande is vraag is misschien niet helemaal duidelijk, maar ik ga mijn best doen om het even aan jullie uit te leggen. Als een moeder van twee kids ben ik natuurlijk al heel wat jaartjes bezig aan hun opvoeding, ze hebben netjes leren eten, zijn beleefd en sociaal, ze weten dat ze iedere dag moeten douchen en minstens 2 keer per dag hun tanden moeten poetsen. Natuurlijk zijn dit maar een paar willekeurige voorbeelden! Maar ik geef mijn kids ook best een beauty opvoeding, zo leer ik ze ook om hun haar, huid en lichaam goed te verzorgen, leer ik mijn dochter van bijna 14 bijvoorbeeld welke producten ze het beste kan gebruiken voor haar huid & om haar make-up te doen maar ik leer hen daarnaast ook goed voor hun lichaam te zorgen op het gebied van voeding. Lees even verder... Afgelopen week keek ik naar het programma "Mijn kind is te dik" op RTL4 en daarvan was ik behoorlijk in shock, niet omdat de kinderen te dik waren, maar vooral omdat het zo duidelijk een probleem was dat veroorzaakt werd door de ouders. Vreselijk om te zien en horen dat een meisje van 9 jaar nog nooit een gewoon kopje thee had gedronken, maar wel 9 glazen cola per dag naar binnen werkte! Om maar even een voorbeeld te noemen, want er kwamen nog wel meer shockerende dingen voorbij.

Ik krijg natuurlijk heel wat vragen van mijn lezers, zowel via de website als via Twitter en Facebook, maar die gaan meestal over huidverzorging, make-up of haar. En toen begon ik mij af te vragen hoe het gesteld was met de opvoeding op beauty gebied bij mijn lezeressen? Als het op het gebied van voeding al heel wat te wensen overlaat (iets wat zo belangrijk is voor de rest van het leven), hoe zit het dan daarmee? Heb jij van jouw moeder of vader geleerd hoe vaak je naar de kapper moet of hoe je het beste jouw huid verzorgt? Vertelt jouw moeder je misschien hoe je van jouw acné af kunt komen of hoe je van het nagelbijten af kunt komen?

Kortom, ik ben erg benieuwd wat voor "opvoeding" je van huis hebt meegekregen en ik ben natuurlijk ook benieuwd hoe je dat nu bij jouw eigen kinderen aanpakt. En ik ben ook benieuwd te horen welke echt goede tips je van huis uit hebt meegekregen, het liefst van die speciale familiegeheimen die van generatie naar generatie worden overgegeven! Misschien kunnen jullie ook vertellen hoe je het later zelf zou doen bij jouw kinderen, zou je er juist meer of minder op focussen en hoe belangrijk vind je een "beauty opvoeding eigenlijk"?

En natuurlijk moeten jullie deze vintage advertentie even zien, een handige zeep die je zoveel kunt gebruiken om een mooie huid te krijgen (complexion) maar je kunt er ook mee afwassen! Ehmmmmmm......

Fijne zondag vandaag! Bron enkele foto''s

Deel dit artikel
Back to top