Algemeen

Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara

Estée Lauder introduceert deze maand hun nieuwste mascara, de Sumptuous Extreme, de mascara die moet zorgen voor meer en langere wimpers! Voluit heet de nieuwste aanwinst Lash multiplying volume mascara en eigenlijk is hij wel heel erg fijn! Inmiddels test ik de mascara al langere tijd uit en ondanks dat het zeker niet de enige mascara is in mijn toilettasje (er zijn heel veel mascara''s uitgekomen de afgelopen tijd) behoort deze zeker tot mijn favorieten. Maar schrik niet van deze jongen, hij is namelijk nogal groot! Kijk snel even verder..... Ik moet eerlijk zeggen, ik hou wel van groot! Mijn wimpers zijn zo klein en recht, die hebben echt alle hulp nodig die er maar geboden kan worden, dus ik zeg geen nee tegen een mega borsteltje zoals die van de Sumptuous Extreme mascara. Maar het is natuurlijk wel even wennen en misschien is het ook wel even schrikken als je het borsteltje voor de eerste keer ziet! De huls van de mascara is opvallend goud en bepaald niet bescheiden, maar dat mag ook wel bij deze fijne mascara, die mag zich best op de kaart zetten toch? Natuurlijk zit de goudkleurige huls wel in een redelijk bescheiden donkerblauwe verpakking die zo kenmerkend is voor Estée Lauder. Het borsteltje zal jullie wellicht als eerste opvallen, maar dat is niet het enige wat deze mascara zo fijn maakt. De formule van Sumptuous Extreme is ook behoorlijk bijzonder en vernieuwend:

  • het is een schuimachtige formule van lichte gels, polymeren, wassen en pigmenten die zorgen voor een luchtig formule
  • de tri-blend multiplying vezels verlengen de wimpers en vullen dunne wimpers op
  • de solid rod fibers vullen de ruimtes tussen de wimpers op en fungeren als "extra" wimpers, door het borsteltje goed te gebruiken verlengen deze "extra" wimpers optimaal
  • de hollow tube fibers zorgen voor volume maar zijn niet te zwaar, hierdoor krijg je geen "inzakkende" wimpers (waarschijnlijk herkennen jullie dit verschijnsel wel!)
  • de micro-locking fibers zijn een soort legoblokjes, die op de wimpers aangebracht in elkaar grijpen en zorgen voor lengte en volume. Om de wimpers mooi zwart te kleuren zijn ze extra behandeld.

Fans of gebruikers van de Opulash mascara van MAC zullen het borsteltje misschien wel herkennen? Qua formaat is het borsteltje van de Sumptuous extreme bijna identiek aan die van MAC, maar persoonlijk vind ik de Estée Lauder formule fijner. De mascara zorgt bij mij echt voor meer volume en wat meer lengte, eigenlijk vrijwel zonder moeite. [caption id="" align="aligncenter" width="525" caption="boven Sumptuous extreme & onder MAC Opulash"][/caption] In het begin is het borsteltje misschien best even wennen, maar dat gaat snel beter. Als ik jullie een tip mag geven dan kun je het borsteltje het beste voorzichtig zo dicht mogelijk tegen de wimperaanzet aanzetten. Vervolgens ga je in een voorzichtige zig-zag beweging richting buitenste ooghoek, je werkt dus omhoog en opzij. Het beste resultaat krijg je als je de twee laagjes vrij snel achter elkaar aanbrengt, niet te lang wachten tussendoor dus! En eerlijk gezegd vind ik een derde laagje geen aanrader, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk en ook afhankelijk van de lengte van jouw wimpers. De houdbaarheid van de mascara is prima, de formule wordt vrijwel niet hard, maar blijft wel prima op zijn plaats. De mascara geeft absoluut niet af op de huid, kruimelt niet en laat zich met een normale make-up remover prima en makkelijk verwijderen. In principe hoef je de mascara de hele dag niet bij te werken. Ik vind het een aanrader! De Sumptuous extreme mascara wordt uitgebracht in twee kleuren, de Extreme black en de Extreme brown en kost EUR 24,00. Je zult de mascara in de loop van de maand kunnen vinden bij de vaste verkooppunten van Estée Lauder make-up, samen met de Wild Violet makeup collectie (lees daar hier meer over). Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top