Reviews

Micellaire reinigers - wat zijn dat nu weer?

Momenteel zie je regelmatig de term "micellaire reiniger" voorbij komen, steeds meer merken nemen in hun assortiment deze make-up reinigers op. Wellicht heb je er al ervaring mee of misschien vraag je je juist wel af wat het niet precies voor producten zijn? In dit artikel vinden jullie een korte uitleg samen met een review van 2 van dit soort micellaire reinigers van Lancaster en Embryolisse. Omdat het leuk is om te zien hoe de producten werken, heb ik ook een filmpje toegevoegd. Kijk dus snel even verder....Het was niet eenvoudig om goede informatie te vinden, maar gelukkig kreeg ik via Twitter hulp van Drs. Jetske Ultee, die een bijzonder interessante blog heeft over huidverzorging. Zij is als onderzoeksarts verbonden aan de Velthuis Kliniek en in die functie druk doende met het onderzoeken van nieuwe technieken voor huidverbetering. Op haar blog beantwoord ze ook vragen die haar lezers stellen en in één van die vragen kwam Micellaire reiniging ter sprake, lees hier het artikel en haar antwoord. Maar wat is micellaire reiniging nu eigenlijk?

Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet & vuil aan zich kunnen binden. Als je de lotion met een watje aanbrengt op de huid hechten de micellen zich aan het vuil op de huid (bijvoorbeeld aan jouw make-up) en kun je die zo heel eenvoudig verwijderen. Het kost vrijwel geen moeite, door simpelweg met een watje met micellaire lotion over de huid te gaan verdwijnt de make-up echt in een oogwenk.

Het is echter wel zo dat er restjes van zowel de lotion als het vuil achterblijven op de huid, al zul je dat waarschijnlijk niet kunnen zien. Het is dus altijd wel zaak om na het gebruik van een micellaire reiniger de huid nog met een goede reiniger te gebruiken om de huid te reinigen, liefst één die je afspoelt met water. In de praktijk zul je de micellaire reiniger dus vooral gebruiken om make-up te verwijderen, waarna je door kunt gaan met jouw favoriete reiniger.

Ik ben behoorlijk enthousiast en vind het een geweldige "uitvinding", vrijwel ieder make-up product kun je heel eenvoudig verwijderen, zelfs hardnekkige producten als waterproof mascara en/of plakkerige lipgloss. Het voordeel aan deze vorm van reiniging is dat het zeer zacht voor de huid is, je hoeft zeker niet te boenen over de huid om de make-up te verwijderen en ook de ingrediënten zijn zeer zacht voor de huid. Een ander voordeel is dat het product niet vettig of uitdrogend is, je hebt geen last van een nare film op de huid die achterblijft of juist van een huid die trekkerig en droog aanvoelt. Inmiddels hebben heel wat merken Micellaire reinigers in hun assortiment, in het onderstaande filmpje kom je 2 fijne producten tegen, de Express Cleanser van Lancaster (EUR 19,00 voor 400 ml bij debijenkorf.nl - t/m 20 febr.2011 geen verzendkosten) en de Lotion Micellaire van Embryolisse (EUR 17,50 voor 250 ml Embryolisse-nl.nl - parabeen vrij).Ik ga de komende tijd nog wat Micellaire reinigers uitproberen en zal hier later zeker nog op terugkomen.

 

Hebben jullie al ervaring met micellaire reinigers? Wat vinden jullie ervan?

Deel dit artikel
Back to top