Reviews

Chanel Rouge Coco Shine - review & swatches

Sinds vorige week vind je ze in de winkels, de nieuwe smeltzachte en glanzende lippenstift van Chanel, de Rouge Coco Shine lipsticks. Inmiddels heb ik er enkele kunnen testen en natuurlijk heb ik ze alvast even voor jullie geswatched, ik ben eigenlijk behoorlijk verliefd geworden. De Rouge Coco Shine lipsticks zijn hele zachte, luchtige lipsticks die eerder een kruising lijken tussen een lipstick en een lipbalm, bij het aanbrengen op de lippen wordt de textuur direct vloeibaar en smelt deze als het ware op de lippen. Het resultaat? Prachtige lichtgekleurde lippen met een natuurlijke glans, kijk snel even verder...De Rouge Coco Shine zijn wat smaller van formaat dan de "normale" Rouge Coco lipsticks, de verpakking is verder gelijk, al is de vorm van de lipstick iets anders. Dat zal waarschijnlijk wel te maken hebben met de zachtere structuur, waardoor de lipstick bij het openmaken meer lijkt op een lipbalm qua verpakking.

Ik heb 5 mooie kleuren binnengekregen, van de 25 tinten die er uitkomen (lees dit artikel voor informatie over alle kleuren), 5 kleuren in mooie, semi-transparante, frisse en fruitige tinten : Liberté, Boy, Aventure, Monte-Carlo en Deauville. De Rouge Coco Shine smelt echt direct op de lippen, de kleur lijkt te versmelten met de lippen en het resultaat is erg mooi maar wel bescheiden. De glans is mooi, maar zeker niet too much, het geeft net die gezonde glans die iedereen zo graag heeft. De Rouge Coco Shine heeft een lekkere smaak en geur, een tikje fruitig en iets anders dan de geur van de normale Rouge Coco, ik ruik iets meer lipbalm en minder lipstick, ik vind dat erg prettig. De Rouge Coco Shines plakken niet en zijn vrij lang houdbaar voor een semi-transparante glanzende lipstick.

De swatches van de lipsticks laten duidelijk zien dat de kleuren een semi-transparante dekking geven, heb je erg donkere lippen, dan zullen sommige kleuren iets minder goed uitkomen. De iets meer uitgesproken kleuren zoals de Monte-Carlo laten zeker wat meer kleur achter, maar een lichte (maar prachtige) kleur als Boy is natuurlijk iets minder opvallend. Maar de glans en het fijne gevoel op de lippen die de Rouge Coco Shine lipsticks achterlaten maken ze voor mij één van de fijnste lipsticks van de laatste tijd, ik ben niet zo''n hele grote lipstick fan maar deze horen sinds enkele weken echt tot mijn standaard make-up uitrusting. Willen jullie trouwens nog foto''s zien van de lipsticks op mijn lippen? Laat het mij dan weten!

Ik denk wel dat de Rouge Coco Shine een nadeel hebben, door hun zachte en smeltende textuur gaan ze wel vrij snel op, ondanks het feit dat ze de lippen prima hydrateren ben ik toch geneigd regelmatig mijn lipstick bij te werken (wat zelfs prima gaat zonder spiegel) en dan merk je best dat ze snel op gaan. De prijs is natuurlijk niet mals, EUR 29,00 per stuk, dus of ze echt hun prijs waard zijn vind ik toch een twijfelgeval. Maar in kwaliteit, gebruikersgemak en uitstraling zijn ze de hoge prijs toch wel waard voor een Chanel fan zoals ik. Hieronder vinden jullie nog foto''s van de Rouge Coco Mademoiselle en de Rouge Coco Shine Boy, deze kleuren horen onlosmakelijk bij elkaar omdat ze zijn genoemd naar Coco Chanel en haar grote liefde. Op de swatchfoto is goed te zien dat de Rouge Coco lipsticks veel dekkender zijn.

Deel dit artikel
Back to top