Algemeen

Atelier Cologne - een nieuwe benadering van wonderwater

Eau de cologne. wie denkt er dan direct aan het ouderwetse flesje 4711 dat jullie oma''s, tante''s of moeder op hun toiltettafel  hadden staan? Wellicht is het toch eens tijd om dit idee te laten varen, want ik heb deze week een collectie van heerlijke moderne cologne''s bij Skins leren kennen. Zij introduceerde deze week namelijk de 5 mooie, unieke cologne''s van het jonge Franse merk Atelier Cologne. Maar wat is een cologne nu eigenlijk? Het is te omschrijven als een licht parfum met als ingrediënten citrusnoten en verse kruiden, dat in 1709 voor het eerst in Keulen (vandaar de naam Cologne, de Engelse naam voor Keulen) werd samengesteld en als snel bekend stond als "wonderwater". Lees even verder..... En zelfs na 300 jaar is cologne nog steeds bijzonder geliefd bij heel veel mensen, al geloven we niet meer dat eau de cologne helpt tegen allerlei kwaaltjes....alhoewel...geuren kunnen wel een ontspannende en verfrissende werking hebben, zeker lichte, citrusachtige geuren. Misschien dus toch een wonderwatertje? Cologne dus, een licht parfum dat heerlijk en verfrissend is, maar vaak als nadeel heeft dat de geur niet zo lang houdbaar is, daar heeft Atelier Cologne nu verandering in gebracht. Atelier Cologne is opgericht om cologne''s te maken in absolue-vorm, dat wil zeggen met een hoge geurconcentratie (van 12 - 20 %) en met een constante kwaliteit, maar wel in de tradionele cologne vorm. De 5 geuren van het huis zijn samengesteld door topparfumeurs Ralf Schwieger, Cecile Hua en Jerome Epinette. De 5 geuren geven elk een bepaalde beleving of herinnering weer, die prachtig wordt uitgebeeld in de bijbehorende stillevens, ze geven de geuren zo goed weer, dat je echt een heel goed beeld kunt vormen van de geuren. Toch is het uiteindelijk het beste als je zelf snel eens gaat ruiken bij een van de 7 winkels van Skins. Orange Sanguine met bloedsinaasapppel, bittere sinaasappel (top), jasmijn, geranium (hart), amberhout, tonka boon en sandelhout (basis)

Het moment dat je steeds wilt herbeleven. Iedereen was er, aan het ontbijt op een zonovergoten terras, en de geur van verse sinaasappelen hing in de lucht. Een symfonie van vrolijke, lachende stemmen en het geluid van de golven die omslaan op de rotsen.
Grand Néroli

met Marokkaanse neroli, Siciliaanse bergamot, petitgrain (top), galbanum, mos, berkenblad (hart), musk, witte amber en vanille (basis)

De ramen waren geopend om de late middagzon en een zacht briesje oranjebloesem te verwelkomen. Ze deed verse bloemen in haar haar en haar ogen straalden van spanning en verwachting. Met precieze handelingen trof ze haar laatste voorbereidingen en droomde van de momenten die zouden volgen…
Bois Blonds

met Tunesische neroli, roze peper (top), Marokkaanse oranjebloesem, wierrook (hart), lichte houtnoten, musk en vetiver (basis)

Ze fluisterden, hun adem stokte door de wind. Lange gouden zonnestralen schenen door de takken van de bomen als een zonneharp. Plotseling nam de lucht verschillende kleuren van de schemer aan. Het leek alsof ze uren onderweg waren of dat de tijd had stilstaan.
Trèfle Pur

met bittere sinaasappel, kardemom, basilicum (top), kruidnagel, viooltjesblad, Tunesische neroli (hart), patchouli, mos en musk (basis)

Hij had er een goed gevoel over. En dat is het ‘m nu net met geluk; je voelt het of je voelt het niet. Nu voelde hij het. De regenbui van vanochtend liet alles er beter uitzien, groener en helderder, alsof hij het voor het eerst zag. Hij ging er vandoor met snelle tred.
Oolang infini

met bergamot, Tunesische neroli (top), oolang thee, jasmijn, licht leer (hart), tabaksbloem, gaiac hout en vetiver (basis)

Het raam besloeg door zijn adem toen hij de verse sneeuw op het bevroren meer bekeek. Hij was hiernaartoe gekomen om zich weer volledig op het schrijven te storten en de stad te ontvluchten. Het haardvuur knapperde, ijsblokjes smolten langzaam in zijn glas en zijn gedachten vonden hun weg op het papier.

Hou je van licht, frisse geuren maar zoek je toch iets aromatisch? Dan zou je zeker deze vijf geuren eens moeten proberen, elk zijn ze geschikt voor zowel vrouwen als mannen, je kiest gewoon degene die je het fijnst vind. Naast de geuren zijn er ook milde zepen op plantaardige basis en verrijkt met aloë vera en shea butter gemaakt, evenals prachtige geurkaarsen. De cologne''s zijn te koop in 30 ml flessen die variëren in prijs tussen EUR 35,00 en EUR 45,00, de 200 ml flacons met een handgemaakte leren dop kosten tussen EUR 95,00 en EUR 125,00, de zeepjes zijn heel vriendelijke van prijs omdat ze maar EUR 15,00 kosten (prima idee voor een mooi kadootje). De geurkaarsen kosten EUR 40,00 en er is ook een complete set te koop van alle vijf cologne''s, volgens mij kost de set EUR 165,00. Alle producten van Atelier Cologne zijn exclusief verkrijgbaar bij de winkels en de webshop van Skins, www.skins.nl. Binnenkort een review van één van de geuren (of misschien wel twee, want ik ben verliefd!) Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top