Reviews

Jil Sander SUN Eau de soleil

Wat is er heerlijker in dit geweldige weer dan een speciale zomergeur te dragen? Niets geeft het fantastische gevoel van de zon zo goed weer als Jil Sander Sun. Miljoenen vrouwen dragen sinds de lancering in 1989 deze zomerse geur, Jil Sander Sun is dé geur van de zomer en inmiddels een echte klassieker. Deze zomer brengt Jil Sander haar Sun eau de toilette uit in een speciale, frissere variant, de Eau de soleil.

De klassieke Sun is ook gewoon verkrijgbaar (don''t worry fans!) maar als een extraatje kun je nu dus ook kiezen voor  de eau de soleil, die vooral opvalt door haar citrustopnoten. Lees even verder voor mijn review....

Deze nieuwe versie van de Sun is een stuk frisser en fruitiger, ik vind het persoonlijk een geur die nog meer zon en zomer ademt dan de orginele geur. Daarnaast werd het ook weleens tijd voor een nieuwe versie, want na meer dan 20 jaar ishet ook weleens goed een geur wat te moderniseren, denk ik.Jil Sander Sun eau de soleil, een frisse bloemengeur gecreëerd door Nathalie Norson (Firmenich),is een vrolijke geur die fris maar niet waterig opent. Eerst geven bergamot en citroenschil de geur een scherp citrusachtige facet terwijl rode grapefruit in het hart zorgt voor sprankelende frisheid. Door hout- en muskusnoten in de basis krijgt de geur een verslavende uitwerking. Het resultaat: een zonnige en frisse geur, met de unieke sfeer van de zomer.De geur is als volgt opgebouwd:

  • Top: Mandarijn, citroenschil en bergamot
  • Hart: Frangipani bloem, roze grapefruit  en lotusbloem
  • Basis: Kostbare houtsoorten, heliotroop en muskus


De transparante glazen flacon en de witte verpakking met het stralende feloranje logo geven een zomerse uitstraling aan de flacon en verpakking zijn zomers en elegant, perfect in overeenstemming met het Jil Sander universum. Zoals gezegd vind ik deze versie nog fijner dan de originele Sun, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak. Let er wel op de ook deze eau de toilette alcohol bevat en ondanks de naam "Sun" het dus ook niet aan te raden is de parfum op de huid aan te brengen als je gaat zonnen. Je kunt natuurlijk wel altijd jouw kleren of handdoek besprayen, dan blijft de geur toch lekker in de buurt en is het veiliger voor de huid!

Jil Sander Sun eau de soleil is tijdelijk en exclusief bij Parfumerie Douglas verkrijgbaar, een flacon van 100 ml eau de toilette kost EUR 39,50.

Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top