Reviews

Rahua - natuurlijke haarverzorging uit het regenwoud

Al eeuwenlang is het geheim van het dikke, glanzende en weelderige haar van de vrouwen van de Quechua-Shuar stammen een olie die zij zelf produceren. Die olie wordt Rahua genoemd en wordt "geoogst" uit noten waaruit zij door een geheime procedure de bijzondere olie halen die de basis is voor de haarverzorgingsproducten van Rahua. De New Yorkse stylist Fabian Lliguin, zelfs van Quechua-origine, haalde de vrouwen over hun geheim met hem te delen en bracht het vervolgens naar zijn salon & cliënten. Sinds kort kunnen wij onze problematische haardossen ook verzorgen met deze 100 % natuurlijke haarverzorging uit het Tropische regenwoud. Lees snel even verder....

 

Fabian zag al bijzonder snel hele mooie resultaten bij het haar van zijn cliënten, droog en beschadigd haar werd weer glanzend en soepel, gekleurd haar behield zijn glans en kleur en een jeukende hoofdhuid was verleden tijd. Het duurde niet lang meer voordat het geheim van het tropische regenwoud geen geheim meer was!

Iedereen wil natuurlijk mooi, glanzend en weelderig haar, liefst zo mooi als het haar van de vrouwen van het Quechua-Shuar stam! Wat is nu eigenlijk het geheim? Ten eerste is de complete haarverzorgingcollectie van Rahua 100 % natuurlijk en ten tweede is de moleculaire structuur van de botanische oliën die in de producten zitten extreem klein, hierdoor kunnen de oliën doordringen tot in de haarschacht en blijft de olie er niet als een laagje omheen zitten. Vrijwel alle shampoo''s en conditioners die wij kennen doen dit namelijk wel, dan lijkt het haar wel zacht het haar wordt er zelf echt niet beter van. De collectie bestaat uit 5 producten die geschikt zijn voor ieder haartype, van droog & beschadigd haar tot vet haar, van gekleurd tot gekruld haar, iedereen kan de producten gebruiken, de producten bevatten uiteraard geen parabenen, chemische reinigingsbestanddelen of parfums. De houdbaarheid van de producten is bijzonder lang, maar liefst 3 jaar.

 

Rahua Shampoo, fles 275 ml, EUR 30,00 Een reinigende shampoo met Rahua olie met de geur van Palo Santo (heilig hout), bevat cocos olie en shea butter om het haar te reinigen. De shampoo is extreem zuinig en schuimt (vrijwel) niet, een bijzondere gewaarwording

Rahua Conditioner, 275 ml, EUR 32,00 Na het wassen met de shampoo zorgt de conditioner ervoor dat het haar handelbaar en zacht is. Bevat Palo Santo voor de geur, tarwe proteïnen voor herstel, groene thee dat schade door UV straling verlicht en aloë barbadensis dat vochtverzorgend is. De conditioner moet 3 minuten intrekken voor het beste resultaat

 

Rahua Finishing treatment, pot 60 ml, EUR 40,00 Een dikke creme die zeer zuinig in gebruik is, het beschermt het haar tegen stylingsmethoden, de formule is siliconenvrij en versterkt het haar en zorgt voor een mooie glans. Ungurahua olie versterkt de haarfolikels (minder kans op haaruitval), was uit rijstzemelen voorkomt vochtverlies en groene thee herstelt de schade.

 

 

Rahua Voluminous Hair spray, spray 178 ml, EUR 26,00 De eerste 100 % natuurlijke, alcohol-vrije haarspray die zorgt voor volume en natuurlijke houdbaarheid van jouw kapsel, zonder het haar hard te maken.

 

 

Rahua Elixir, flacon 30 ml, EUR 160,00 (limited edition) Heeft jouw haar echt het beste van het beste nodig? Dan kun je een pipetje van dit wonderbaarlijke elixir proberen, het is een mix van Rahua en Ungurahua olie die diep in de haarschacht en de haarfollikels dringt om het haar van binnenuit te versterken. Met één pipet kun je lang haar behandelen, laat het 15 minuten inwerken en spoel het uit, dit is echt het laatste redmiddel bij onhandelbaar haar.

 

 

Inmiddels ben ik aan het reviewen geslagen en moet ik zeggen dat ik nog even moet wennen, dat werd ook verteld door de vertegenwoordiger van Rahua (hij had overigens prachtig haar *wink*) en ik herken het ook wel van andere compleet natuurlijke shampoo''s. Dat is toch wel heel wat anders dan de normale "niet-natuurlijke" shampoo''s en conditioners vol parabenen, SLS, chemische toevoegingen etc. Maar natuurlijk zal ik jullie binnenkort uitgebreid vertellen over mijn ervaringen met Rahua, eerst nog even goed uittesten. Het is nog even goed om te vertellen dat de producten van Rahua in goede samenwerking met de bevolking van het Quechua-Shuar stam worden gemaakt, zij krijgen een eerlijke en zeer goede prijs voor hun bijzondere ingrediënten en geheimen. Er wordt ook veel aandacht besteedt aan het zorgvuldig omgaan met de kwetsbare natuur van het tropische regenwoud. De producten van Rahua vind je in Nederland exclusief bij de winkels van Skins, de adressen daarvan vind je via de website www.skins.nl, daar vind je ook de Skins webshop waar je de producten van Rahua ook kunt bestellen.

Deel dit artikel
Back to top