Algemeen

Beauty bij de Dior Pret-a-Porter show - herfst/winter 2011/12

Tijdens de Paris Fashion Week was de pret-a-porter show van Christian Dior één van de meest besprokene, helaas niet om zo''n hele prettig reden want het grote nieuws was natuurlijk het ontslag van Joh Galliano zeer kort voordat de show plaatsvond. De prachtige ontwerpen en beauty looks werden zo een tikje naar de achtergrond gedreven en dat is toch best jammer, zeker als je ziet wat een schitterende looks de befaamde make-up artist Pat McGrath heeft gemaakt om de modellen. Haar inspiratiebron van de heldin uit gedichten van Keats, die vanuit de Engelse mist tevoorschijn kwamen, "misty naturals"......Kijk snel even verder... De modellen waren voorzien van een porseleinen huid, die zo kenmerkend was voor de high society van het Engeland van de 19e eeuw, de ogen zijn toch wel behoorlijk opvallend opgemaakt en zowel de lippen als de nagels worden voorzien van een dieprode kleur. Natuurlijk zullen we dit soort kleuren ook terug gaan zien in de make-up collecties van Dior voor deze herfst en winter, al moeten we daar natuurlijk nog wel even geduld voor hebben. Om deze looks zelf te maken kun je de volgende stappen nemen:

  • om de porseleinen huid te creeëren met een dromerige finish gebruik je een transparante foundation. Een glanzende highlighter breng je aan op de neusbrug en het wenkbrauwbot om de hoge gedeelten van het gezicht te accentueren.
  • om de jukbeenderen als het ware te beeldhouwen, breng je een matte bruine blush (of bronzer) aan in de holtes van de wang, om de appeltjes van de wangen naar voren te halen breng je een glanzende roze blush met een warm bronzen shimmer aan die het licht mooi vangt en reflecteert.

  • opvallende oogmake-up, alhoewel die ook gecombineerd werd met een iets natuurlijke oogmake-up maken de look compleet. De oogschaduws zijn transparant en glanzend van textuur, hierdoor oogt de oogmake-up nooit te zwaar. De wenkbrauwen zijn aangezet met bruine oogschaduw om de ogen te omlijsten.
  • de mond is klein en grafisch opgezet, de lippen zijn eerst ingekleurd met een lippencil om het matte effect van de lipstick de benadrukken. De donkere, cremige rode lipstick is er met de vingers opgedrukt, zo krijg je een variatie in intensiteit op de lippen. De nagels worden voorzien van een donkere, mysterieuze rode tint.

Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top