Reviews

Miss Dior Chérie eau de parfum

''make me a fragrance that smells like love'' aldus Christian Dior toen hij 1947 opdracht gaf om een parfum te  creeëren die zou passen bij de elegante jonge vrouw uit die tijd. Dit gegeven heeft Francois Demachy gebruikt om de vernieuwde versie van Miss Dior Chérie eau de parfum te maken, een sophisticated, fruitige, bloemige en houtachtige chypre geur. Het gezicht van de vernieuwde geur is de prachtige Natalie Portman, deze getalenteerde en onweerstaanbare actrice belichaamt volgens Dior perfect Miss Dior Chérie met haar frisse, gracieuze en verleidelijke verschijning. 

Miss Dior Chérie eau de parfum is geen compleet nieuwe geur, er was nl. al langer een eau de parfum van Miss Dior Chérie verkrijgbaar, maar de eau de parfum is wel een tikje vernieuwd. Dior wilde graag dat de geur net iets moderner zou worden, meer passend bij de couture die het huis Dior laat zien, maar ook beter passend bij de jonge vrouw van deze tijd.

De geur is een chypre geur die zich stap voor stap ontwikkeld, aldus de "neus" François Demachy, de geur start met een vrij scherpe fruitige, citrus topnoot die overgaat in een meer bloemig hart waarin de jasmijn bijzonder opvalt. Als laatste stap ruik je de elegante patchouli en de witte muskus, die bijzonder lang blijven hangen.De geur is als volgt opgebouwd:

  • top : siciliaanse mandarijn, zoete bloedsinaasappelen en bergamot
  • hart : jasmine absolute, roos damascena & tunesische sinaasappelbloesem en een vleugje patchouli
  • basis : patchouli, vetiver, sandelhout & witte muskus


De geur is echt erg fijn, ik moet eerlijk zeggen dat ik een vooroordeel had over deze geur omdat ik dacht dat het een zoete, brave parfum zou zijn, maar niets is minder waar. Het is een bijzonder sensuele geur die echt heerlijk is, de frisse topnoten zorgen voor een vrolijk en opgewekt gevoel terwijl de warmere hart- en basisnoten zorgen voor een gepaste sensualiteit die niet te zoet en zwaar is. Ik dacht dat ik geen echte fan van jasmijn was, maar daar ben ik van teruggekomen sinds ik deze nieuwe versie van Miss Dior Chérie heb geroken (en ook nog een andere geur waarover jullie later mee horen).

De flacon is ook iets veranderd qua vormgeving, de flacon is meer rechthoekig van vorm, het glas is transparant en de eau de parfum is licht goudkleurig. De befaamde Dior strik is ook anders, hij is nu gemaakt van gedurfd metallic. Het label ligt ook iets meer "in" de flacon, het zijn misschien details, maar de flacon oogt toch direct weer een tikje moderner. Natuurlijk komt het klassieke "pied de poule" patroon ook terug in deze versie.

Opvallend vind ik dat de geur enorm lang aanwezig blijft, zowel op de huid maar vooral ook in haren en in kleding, zelfs dagen nadat je de geur hebt gebruikt kom je de geur telkens weer tegen, heel bijzonder. Ik gebruik toch heel wat mooie en fijne parfums, maar dit is zelfs voor mij bijzonder opvallend. Wel erg fijn, zeker als je net als ik gek ben op deze mooie eau de parfum.

De vernieuwde Miss Dior Chérie eau de parfum is vanaf eind maart bij de officiële verkooppunten van Dior Parfums, zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en de Bijenkorf te koop. Hieronder de adviesprijzen:

  • eau de parfum, 30 ml EUR 57,00
  • eau de parfum, 50 ml EUR 81,50
  • eau de parfum, 100 ml EUR 115,00

 

Deel dit artikel
Back to top