Nagel & Handen

Deborah Lippmann Happy Birthday vs. Essence Circus Confetti

Toen ik twee weken geleden op bezoek was bij Essence werd ik direct lichtelijk hysterisch (nou ja, het viel heus mee, maar enthousiast was ik wel) van de nieuwe Nail art special effect toppers. De blikvanger was toch wel de Circus Confetti, een transparante topcoat vol met glitters in allerlei kleuren en formaten, die mij direct enorm deed denken aan Happy Birthday van Deborah Lippmann. Nu hebben jullie misschien weleens vaker Deborah Lippmann nagellakjes voorbij zien komen bij ons, heel bijzondere lakjes die helaas niet in Nederland verkocht worden en daarbij best nog wel aan de prijs zijn. Nu is er dus een leuke budget versie te vinden, tenminste...dat denken we! Kijk snel even verder....

 

De nagellakjes van Deborah Lippmann worden niet in Nederland verkocht, maar gelukkig zijn er wel een aantal buitenlandse webshop die de lakjes verkopen, bijvoorbeeld de webshop KissandMakeupNY, daar koop ik mijn exemplaren. Maar ja, de lakjes kosten al $ 18,00 per stuk en daarbij komen nog de verzendkosten, je bent dus minimaal EUR 20,00-25,00 kwijt per lakje. Maar goed, dan heb je wel iets unieks, toch? Nou....nee, eigenlijk nu niet meer, want de Essence nail art topper Circus Confetti komt wel heel erg in de buurt, kijk maar eens:

Als je de lakjes in detail gaat bekijken, dan zie je wel kleine verschillen, maar eerlijk is eerlijk....veel verschil is er niet in het flesje. De Deborah Lippmann Happy Birthday heeft iets meer groene, achthoekige glitters en Circus Confetti heeft iets meer gouden en rode glitters. Toch is er nog wel verschil, vooral in de structuur van het lakje. De Happy Birthday heeft een dunnere basis en de glitters laten zich daardoor iets makkelijker aanbrengen en verdelen. Het geheim bij een glitterlakje als deze is dat je de glitters echt op de nagels moet "plaatsen", je beweegt het kwastje dus niet van onder naar boven maar brengt stipsgewijs wat lak aan totdat je de glitters goed hebt verdeeld.

De Essence Circus Confetti heeft een iets dikkere, transparante basis en daardoor laten de glitters zich iets minder makkelijk verdelen, het is iets lastiger om de glitters goed over het nageloppervlak te verdelen, ze blijven wat sneller op elkaar geplakt. Ook wordt het nageloppervlak iets hobbeliger, doordat de lak gewoon iets dikker is. Maar het zijn maar hele kleine verschillen, die je alleen opmerkt als je beide lakjes hebt. Ik vind het echt een aanrader, zeker voor de geweldige prijs van EUR 1,79 per flesje! Dat is toch ongeloofelijk? Ik wil nog wel even aantekenen dat de inhoud van het Deborah Lippmann lakje 15 ml is, tegenover het Essence flesje waar maar 8 ml in zit.

De uitbreiding van het vaste Essence Nail art assortiment ligt al in verschillende (grotere) filialen van het Kruidvat, op sommige plaatsen zijn de nieuwe producten nog niet aangekomen, maar dat zal zeker niet lang duren. Mocht je Circus Confetti tegenkomen, aarzel dan niet en gooi hem in jouw mandje, het is een heel leuk lakje om over andere lakjes heen te dragen voor een lekker feestelijke look! Maar je kunt hem ook prima alleen dragen, zonder basiskleurtje eronder, dan krijg je hetzelfde effect als hieronder. Op deze foto draag ik twee laagjes Deborah Lippmann Happy Birthday met een laagje INM Out the door topcoat.

Deel dit artikel
Back to top