Nieuws

Van donker naar blond, hoe doe je dat?

Dit stukje heb ik geschreven voor de website van Wella, maar het is voor jullie vast ook leuk om te lezen, denk ik. Als kind had ik, ondanks een Indonesische vader, lichtblond haar maar naarmate ik ouder werd, werd mijn haar steeds donkerder. Vooral in de puberteit veranderde mijn haarkleur behoorlijk, best leuk hoor, maar ik wilde toch eigenlijk liever blond zijn. En dus probeerde ik van alles, want naar de kapper gaan om mijn haar te blonderen, dat zag ik ook niet zitten. Maar natuurlijk greep ik wel de huismiddeltjes aan zoals kamille-thee (hielp niet), citroensap (zorgt voor een bosje stro) of gebruikte ik speciale blond shampoo’s. Lees even verder....Helaas, dat zorgde toch echt niet voor mooie, natuurlijk blonde lokken! Nu weet ik wel beter, als je bruin haar hebt is het niet zo simpel om te switchen naar blond, tenzij je naar een goede kapper gaat. Eigenlijk best jammer, want als je een donkere haarkleur wilt is het eigenlijk heel simpel, je koopt een pakje verf of stapt een kapsalon binnen en binnen een uurtje sta je met de nieuwe kleur buiten. Maar voor een lichtere haarkleur moet er toch wel iets meer gebeuren.Want om bruin haar lichter te laten worden moet jouw haar eerst ontkleurd ofwel geblondeerd worden met waterstofperoxide, er is echt geen andere mogelijkheid! Een goede kapper stemt het percentage waterstofperoxide af op jouw huidige haarkleur en de kleur die je wilt bereiken, omdat een te hoog percentage wel zorgt voor een betere ontkleuring, het is echter ook helemaal niet goed voor het haar. Want geloof me, er kan heel wat mis gaan bij het ontkleuren van bruin haar (denk aan plukken haar die spontaan afbreken....). Maar een goede kapper zal zeker weten wat hij of zij doet.

 

 

Na het ontkleuren kan de kapper dan ook nog een haarverf kunnen gebruiken om exact de gewenste kleur te krijgen. Natuurlijk is het vooral zaak om ontkleurd ofwel geblondeerd haar heel goed te verzorgen. Een wekelijks haarmasker of een speciale kuur is zeker geen overdadige luxe maar eigenlijk een must.

 

 

Ik zit iedere zes weken een hele ochtend bij mijn kapper, want het kost enorm veel tijd om de natuurlijke look die ik heb voor elkaar te krijgen. Eerst werkt de kapper mijn uitgroei bij met een ontkleuring, daarna zet ze met folie’s zowel high-als lowlights in mijn haar, afhankelijk van het seizoen kiezen we soms voor meer of minder highlights. Het is altijd een heel karwei, maar het is de moeite waard, het ziet er natuurlijk en gezond uit. Natuurlijk zorg ik in de tussentijd altijd goed voor mijn haar door een shampoo voor gekleurd haar te gebruiken en regelmatig mijn haren te verwennen met een maskertje. Handig is dat er nu ook speciale verzorgingsproducten op de markt zijn gekomen voor haar dat zowel high- als lowlights heeft, de highlights blijven mooi helder en de lowlight blijven langer mooi van kleur, dat is natuurlijk helemaal perfect! Hieronder nog een prachtig voorbeeld, Jennifer Aniston heeft van oorsprong ook donker haar en laat haar haar prachtig kleuren door haar topstylist, ziet het er niet super natuurlijk uit?

 

Deel dit artikel
Back to top