Reviews

Vergeten jullie je niet tegen de zon te beschermen?

Afgelopen week stelde ik op onze Facebook pagina de vraag welk product jullie gebruiken op een mooie zonnige dag als vandaag. Eerlijk gezegd schrok ik wel een beetje van de antwoorden, want ondanks dat sommige keurig een dagcreme en/of foundation met een beschermende SPF droegen, zijn er ook nogal wat mensen die hun huid niet tegen de zon beschermen en dat is echt een no go!!! Dat klinkt natuurlijk best streng, maar uit heel wat gesprekken & verhalen met dermatologen blijkt dat zonnestralen de grootste oorzaak zijn van vroegtijdige huidveroudering, reden genoeg om al van jongs af aan jouw huid goed te beschermen. Lees snel even verder....

UVA & UVB
De stralen van de zon zijn te verdelen in twee soorten, UVA stralen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken (denk aan de A van "aging") en UVB stralen die oppervlakkige verbraning van de huid veroorzaken (denk aan de B van "burning").
UVA stralen zijn er altijd, behalve als het nacht is, maar zijn er des te meer op een zonnige dag, ongeacht de temperatuur. UVA stralen gaan zelfs door ramen heen, kleding en wolken heen, dus zit jij heerlijk achter het raam, dan nog wordt jouw huid gebombaardeerd met UVA stralen!
Wat bedoel ik nu met vroegtijdige huidveroudering? Je kunt dan denken aan pigmentstoornissen in de huid, verslapping van de huid, rimpels die ontstaan en steeds vergeren, iets waar niemand op zit te wachten natuurlijk! Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar als je op latere leeftijd toch nog een mooie huid wilt hebben, dan is het dagelijk gebruik van een product met beschermingsfactor echt een must. En dus niet alleen als je een dagje naar het strand gaat, maar ook als je in de tuin of op het terras zit of als je een fiets- of skatetochtje maakt.

Goed....ik heb mijn best weer gedaan! Nu op naar mijn tips voor goede en prettige producten die jouw huid prima beschermen tegen de schadelijke zonnestralen:

  • Clarins Day screen high protection SPF 40 EUR 36,00 - een luchtige, olievrije emulsie die de huid mooi matteert, beschermd tegen UVA & UVB stralen en daarnaast ook nog tegen vervuiling, is zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huid. Zoals alle producten van Clarins met een fijne, bescheiden parfum. Tip : met code ClarinsLB2011 krijg je 15 % korting bij de enige echte Clarins webshop www.belissima.nl
  • Clinique City block sheer SPF 25 EUR 21,00 - een dunne creme met zonnefilters tegen UVA & UVB straling, beschermt tegen milieuschade, is vetvrij en heel goed te combineren met make-up, vrijwel geurloos en transparant.
  • Shiseido Urban Environment UV protection cream SPF 30 EUR 36,00 - geschikt voor lichaam en gezicht, iets dikkere fluide met een prettig geur, laat geen witte waas achter.
  • Lancaster Skin Therapy Day shield UV pollution SPF 30 EUR 37,00 - perfecte aanvulling op de Skin Therapy dagcreme''s, wel een vrij sterk (lekker ruikend) parfum in een handige tube met pompje, heel hygienisch en praktisch in gebruik.
  • Matis City protect SPF 50 EUR 38,00 - een zeer dunne fluide die prettig aanvoelt, met anti-oxidanten uit cranberry''s en kalmerende bestanddelen uit de orchideeplant, een heel prettig aanvoelend product.
  • Chanel UV essentiel protective UV care SPF 50 EUR 43,50 - al heel lang mijn favoriet, de heel dunne fluide van Chanel, die mijn huid mooi matteert, licht en luchtig laat aanvoelen en zijn werk perfect doet!
  • Paula''s choice Extra care moisturizing sun screenSPF 30 EUR 18,15 via www.paulaschoice.nl - voor het gezicht, extra verzorgend voor de drogere huid, bevat geen kleurstoffen en parfum, vol met anti-oixdanten en waterbestendig. Creme is iets dikker dan de andere sunscreens, goed uitsmeren dus om een witte waas te voorkomen, maar dat gaat prima. Vrijwel geurloos, maar je ruikt wel een lichte geur die niet heel prettig is, die verdwijnt echter snel, de creme matteert aardig en de huid voelt goed gevoed aan.
  • Embryolisse Creme solaire EUR 16,50 via de Embryolisse webshop - geschikt voor het gezicht, vloeibaar van textuur en niet vet. Bevat geen parabenen, beschermt tegen UVA & UVB stralen door een combinatie van mineralen en anti-oxidanten, in handige tube die makkelijk mee te nemen is.
  • Sephora Sunscreen body mist SPF 15 EUR 13,90 - een frisse, luchtige transparante bodyspray die makkelijk aan te brengen is, zo krijg je geen vieze handen, praktisch & hygienisch dus. Tropische, vrij aanwezige geur, die mij doet denken aan de Tiaré geur die Sephora ook heeft gedurende de zomer. De formule plakt niet, is niet vettig en is waterbestendig.

Keuze genoeg dus en het is echt een product dat onmisbaar is gedurende de mooie dagen die we vast nog gaan krijgen de komende maanden! Zorg dus dat je na het aanbrengen van jouw dagcreme altijd een goede bescherming aanbrengt, tenzij je natuurlijk een SPF hebt in jouw dagcreme, dat maakt het leven nog eenvoudiger!

Lees ook dit artikel nog even :

Day shield, UV protection, UV essentiel - hoe?
 

Deel dit artikel
Back to top