Nieuws

Review Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum

In 1984 was ik 14 jaar en in dat jaar bracht Chanel een nieuw parfum uit, Coco, een vrij kruidige, oosterse geur vol Ylang-Ylang. Ik was direct verkocht! Vooral omdat het een parfum van Chanel was, want sinds mijn twaalfde had dit parfumhuis een bijzonder plaatsje in mijn hart. Mijn tante, die werkte op de beauty afdeling van Maison de Bonneterie in Den Haag, bracht regelmatig mooie posters & ander reclamemateriaal mee, dat uit de winkel moest verdwijnen. Mijn favoriete stukken waren altijd van Chanel, mijn kamertje stond er vol mee! Vandaar mijn liefde voor Chanel waarschijnlijk.....nu herintroduceert Chanel de lichtere versie, Chanel Coco mademoiselle, in een iets gewijzigde vorm en ik ben opnieuw verkocht!

Chanel Coco Mademoiselle, de juffrouw onder de Chanel parfums is in 2001 gecreeerd door meesterparfumeur Jaques Polge, speciaal voor de jongere vrouw, een vrouw die de toon zet, een durfal die verliefd is op vrijheid en die ook af en toe durft te verleiden. In 2011 heeft hij de creatie enigzins aangepast zodat de geur nog beter zou passen bij de Chanel Coco Mademoiselle vrouw van nu. De patchouli in de oorspronkelijke versie is opgesplitst waardoor de geur minder zwaard en aards is, de geur wordt poederiger en luxer.

De eau parfum is als volgt opgebouwd:

  • top : siciliaanse sinaasappel en bergamot, waarbij de sinaasappel duidelijk de boventoon voert
  • hart : absolu van roos en jasmijn
  • basis : indonesische patchouli, vetiver, bourbonvanille en witte muskus

Er zijn ook nog twee andere versie''s, de extract, een meer weelderige versie met een vleugje iris, en de eau de toilette, die fruitiger is door grapefruit en lychee.

Op mijn 14e was ik dus in het bezit van een grote fles Chanel Coco, die mijn vader voor mij had gekocht, ik weet het nog zo goed! Een fles eau de parfum met 100 ml kostbaar parfum, zonder spraydopje, waardoor ik iedere dag heel voorzichtig de geur met de dop aanbracht, ik voelde me behoorlijk volwassen, je kunt het je misschien voorstellen. Coco Mademoiselle is dan wel bedoeld voor een jonge vrouw, ook ik met mijn 40 jaar, kan de geur meer dan waarderen, het is zeker geen meisjesparfum. Nu ben ik natuurlijk fan van sinaasappelgeuren, dat verklaart misschien best veel, maar eigenlijk hield ik helemaal niet zo van jasmijn. Toch is dat de afgelopen tijd helemaal veranderd en vind ik het nu juist heel erg fijn, zal het dan toch komen omdat Bo''s tweede naam Jasmin is? (Bo is mijn 14 jarige dochter!).

De flacon is niet gewijzigd, de klassieke Chanel vormen zijn natuurlijk ook erg lastig te overtreffen, het is toch wel bijzonder om te zien dat echte klassiekers echt nooit hun schoonheid verliezen. Net zoals de traditionele Patchouli ook nooit zal verdwijnen uit parfums, zeker niets als de geuren toch een moderne touch krijgen door een combinatie met fruitige en citrusnoten. Coco Mademoiselle heeft er met mij in elk geval nog een fan bij!
Het gezicht van Chanel Coco Mademoiselle is sinds 2007 de Britse actrice Keira Knightley, een stoere dame die daarnaast ook de elegantie van Chanel belichaamt, iets wat behoorlijk goed naar voren komt in de nieuwe promotiefilm voor Coco Mademoiselle. Neem zeker even de tijd om de complete film te bekijken, het is zeker de moeite waard! Oh ja, ik zeg trouwens geen nee tegen dat prachtige pak wat Keira draagt, mits ze ook haar mooie lichaam even aan mij uitleent...en ik kan niet eens motorrijden!


 
Je vindt de vernieuwde versie van Chanel Coco Mademoiselle bij de Chanel verkooppunten, een flacon eau de parfum van 50 ml kost EUR 80,00 en de flacon van 100 ml kost EUR 110,00
Deel dit artikel
Back to top