Nagel & Handen

Tip van de week : L'Occitane one minute hand scrub

Deze week heb ik echt een heerlijke tip voor iedereen die last heeft van droge, ruwe handen, wat mij betreft echt een wondermiddel. L''Occitane heeft een enorm fijne hand scrub die gebruikt voor als "1 minuuts manicure", binnen 1 minuut veranderen jouw onhandelbare handen in fluweelzachte, poezelige handjes die ook nog eens zalig ruiken! Inmiddels heb ik mijn hele familie overtuigd dat de L''Occitane One minute hand scrub echt een geweldig product is, nu zijn jullie aan de beurt, kijken jullie even mee?

Iedereen heeft weleens droge handen en vaak is de oplossing redelijk simpel, smeer de handen dagelijks in met een fijne voedende handcreme, de huid herstelt zich en wordt weer lekker zacht en soepel. Maar ja, soms is er echt wel wat meer nodig en dan is deze scrub echt een uitkomst. Zeker als je (beroepsmatig) veel met jouw handen in water en/of sop zit, dan kun je wel blijven smeren met handcreme, maar jouw handen zullen toch droog en ruw blijven aanvoelen en dat is echt niet zo prettig.
De L''Occitane One minute hand scrub is een hele zachte, verzorgende scrub die zowel de handen als de nagelriemen verzorgt op een heel snelle en simpele manier. De scrub is een bi-fase (twee fasen) scrub die je eerst goed moet mengen met het bijgeleverde spateltje, de scrub bestaat uit organische suiker, die de dode huidcellen voorzichtig verwijderd gecombineerd met shea-olie, druivenpitolie en zoete amandelolie die de huid herstellen, voeden en voorzien van een beschermd laagje.

Als je de scrub voor het eerst gebruikt valt je waarschijnlijk de heerlijke comfortabele geur als eerste op, het is de Shea olie die je ruikt die werkelijk heerlijk is. Zodra je de pot opendraait is voorzichtigheid geboden, want de scrub bestaat uit een flinke laag olie met daaronder de "echte" scrubdeeltjes, met het bijbehorende spatel moet je de scrub eerst goed door elkaar mengen voordat je hem kunt gebruiken.

Na het mengen breng je een beetje scrub aan op de droge handen, ik gebruik de hoeveelheid die past op het spateltje, dat is precies genoeg voor mijn handen. Gedurende een minuut (of langer) scrub ik de vette & korrelige substantie door en over mijn handen, waarbij ik extra aandacht besteed aan mijn nagelriemen (want die kunnen altijd wel iets extra''s gebruiken). Na een minuut zul je merken dat een deel van de olie is opgenomen door de huid en het gaat wat droger aanvoelen tijdens het scrubben. Daarna kun je de resterende scrub afspoelen met lauwwarm water en wat overblijft zijn heerlijk ruikende, superzachte handen, zo zacht dat je wel wilt blijven voelen! De handen blijven trouwens niet vettig aanvoelen, je kunt daarna eigenlijk gewoon weer doen wat je wil doen, maar als je echt een goed resultaat wilt zou je de scrub ''s avonds kunnen gebruiken, dan heeft de scrub natuurlijk het meeste effect.

Je kunt de scrub meerdere keren per week gebruiken, eventueel ook meerdere keren per dag, maar ik merk dat 1 keer per dag voor mij voldoende is. Naarmate de handen steeds soepeler en zachter worden kun je de scrub minder gaan gebruiken, maar aangezien de geur bijzonder verslavend is, valt het niet mee om te minderen denk ik? De L''Occitane one minute hand scrub zit in een potje van 100 ml en wordt geleverd met een spateltje, de prijs van dit wonder is EUR 16,00.

Nadat je de scrub hebt gebruikt kun je natuurlijk ook nog een handcreme gebruiken, bijvoorbeeld de L''Occitane Shea butter hand cream (tube 150 ml EUR 20,00) maar eerlijk gezegd vind ik het niet echt nodig om dit direct na de scrub te doen. Als ik nog een nadeel moet noemen, dan is het wel dat de scrub een beetje lastig in gebruik ik, het mengen zorgt soms wel voor een knoeiboel en/of vette vlekken overal, maar dat heb ik er zeker wel voor over, maar voorzichtigheid is zeker geboden! Je vindt de producten van L''Occitane bij hun winkels, de adressen kun je vinden via hun website www.loccitane.nl Bijdrage van Debbie

Deel dit artikel
Back to top