Reviews

Unique haarverzorgingsproducten nu met 20% korting

Unique is een prachtig merk dat Ecocert gecertificeerde bodycare en haircare producten ontwikkeld met pure, authentieke ingrediënten uit de Deense natuur. Op ieder product vind je de quote:''Created with love, passion and ethics. Please use with joy''. Dit is exact hetgeen dat ik gedaan heb tijdens het testen van een aantal producten uit de Unique lijn. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Lees dan snel even verder.

Het meest bijzondere aan de Unique producten is het basisingrediënt: biologische Deense wei. Dit is een restproduct dat overblijft bij kaasbereiding. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar Wei bevat hoge concentraties proteïnen, vitaminen, mineralen en lipiden. Deze mix blijkt een zeer herstellend en verzorgend effect te hebben op haar en op de huid. Door diverse plantenextracten en oliën toe te voegen weet Unique de werking nog verder te versterken.

Het Unique is assortiment bevat haar & body producten. De haarverzorginglijn bestaat uit vijf shampoos waaronder een shampoo voor gekleurd haar, een kids shampoo en een detox shampoo. Daarnaast vind je drie conditioners/treatments: Moisture Conditioner, Extreme Rescue Treatment en de Perfume free Jojoba Treatment. De drie stylingproducten zijn enorm interessant. De Lavender Rescue Spray heb ik voor jullie gestest en ben hier uitermate tevreden over. De Bodycare lijn bestaat uit drie showergels en twee bodylotions. De lijn bevat ook een parfumvrije shampoo en showergel voor kinderen.

Naast de Lavender Rescue Spray heb ik voor jullie ook de Colour Care Shampoo (EUR 14.50 - 250 ml) aan de ultieme gekleurd haar test onderworpen. Zoals jullie inmiddels wel weten laat ik mijn haar al jaren zeer donker bruin kleuren en moet ik (vooral nu het zonnetje weer volop schijnt) enorm opletten dat ik speciale haarverzorgingsproducten gebruik die mijn haar niet bleken.

Deze shampoo is enorm geconcentreerd, zorgt voor kleurbehoud en glans. De shampoo heeft een milde bloemen/rozengeur en schuimt licht op bij gebruik. Ik heb het al vaker verteld: Biologische shampoos schuimen veel minder in vergelijking tot ‘reguliere’ shampoos. Dit is bij de overstap vaak even wennen, maar na een week of twee ben je daar gewoon weer aan gewend.

Het product maakt mijn haar zacht en makkelijk doorkambaar. De samenstelling voedt en versterkt en zorgt voor een glanzend haar. De flessen zijn trouwens prachtig en zijn een prachtige aanvulling op mijn badkamerkastje.

De Unique Extreme Rescue Treatment (EUR 19.50 – 150 ml) is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar. Haarverf is een hemische behandeling en daarom kan gekleurd haar zo nu en dan wel even een oppepper gebruiken. Ook wanneer je veelvuldig gebruik maakt van een stijltang of föhn is een dergelijke behandeling noodzaak. Het intensieve herstelmasker ruikt naar lavendel en heeft een zeer positief magisch effect op beschadigd en futloos haar.

De werkzame bestanddelen herstellen en versterken het haar. Je kunt het product gebruiken als kuur, naast je reguliere producten. Ik moet bekennen dat ik naast dit masker geen conditioner heb gebruikt. Voor mijn lange haar heb ik vier ‘pompjes’ gebruikt, maar de hoeveelheid is natuurlijk volledig afhankelijk van de lengte van jouw haar. Heb je kort haar dan volstaan twee ‘pompjes’. Zorg ervoor dat je het product goed verdeeld over het handdoekdroge haar en na tien minuten spoel je de Unique Extreme Rescue Treatment met lauw water weer uit het haar.

Na de behandeling is mijn haar opvallend makkelijk te stijlen. Het product zorgt voor ultiem haar zacht en glanzend haar. Daarnaast is blijft de lavendelgeur nog zeker een dagje in het haar hangen en daar word ik persoonlijk wel heel erg blij van.

De Unique Hair & Bodycare producten zijn Ecocert gecertificeerd en bevatten geen parabenen, sulfaten, synthetische geur- of kleurstoffen of andere schadelijke chemicaliën, maar natuurlijke, fair trade ingrediënten op plantenbasis. Ik kan niet anders dan concluderen dat Unique uniek is. Niet alleen door de meer dan bijzondere ingrediënten, want wie had ooit bedacht dat wie het goed doet als haar- en lichaamsverzorgingsproduct maar ook door de mooie filosofie en de prachtige lichte en serene uitstraling die de producten hebben.

Ben jij benieuwd naar de producten? Neem dan even een kijkje bij Shizo.nl. Wij mogen jullie trouwens namens Shizo een enorm fijne korting van maarliefst 20% aanbieden die geldig is op alle producten van Unique. Gebruik code:UNIQUE2 en de korting wordt automatisch verrekend. Deze korting is geldig tot en met 6 mei 2011.

Deel dit artikel
Back to top