Nieuws

Catrice Liquid eye liners - review & swatches

In het vernieuwde assortiment van Catrice vinden we nu ook liquid liners met een vilten tip, iets wat we al eerder gezien hadden bij merken zoals MAC, Illamasqua en Bobbi Brown. Nu moeten jullie weten dat ik een behoorlijk grote fan ben van dit type eyeliners, vandaar dat ik ook erg benieuwd was naar deze budget-versie. Kijken jullie even mee naar mijn review en de swatches?

Catrice heeft twee verschillende soorten liquid liners uitgebracht, 4 "normale" liquid liners en 1 waterproef liquid liner, alle twee soorten hebben dezelfde prijs, voor maar EUR 3,79 kun je de liners al vinden bij het Kruidvat. Ik heb alle liners even op een rijtje gezet en natuurlijk gefotografeerd.Van boven naar beneden zien jullie : 040 Go get bronzed, 030 I am golden sandy, 020 My glamourized me, 010 Date Joe Black en de waterproofversie 010 Don''t leave me.De liquid liners hebben een puntige vilten tip, die zowel hele fijne lijntjes kan maken, maar ook prima een wat dikkere lijn kan trekken. De punt is stevig genoeg om een mooi resultaat te krijgen, maar is niet zo puntig dat je er last van hebt tijdens het opbrengen.Hieronder de swatches van de liquid liners, nu in een andere volgorde (om het even makkelijk te maken), je ziet dus van links naar rechts : 010 Don''t leave me waterproof, 010 Date Joe Black, 020 My glamourized me, 030 I am golden Sandy en 040 Go get bronzed. De zwarte liners geven een prima dekking, de lichtere twee zijn wat minder spectaculair wat mij betreft maar geven desondanks best een leuk effect, de bronskleur Go get bronzed vind ik dan wel weer erg mooi, zeker als je zwart een beetje te hard vind.Zoals ik al vertelde hebben meer luxe merken ook dit soort liners in hun assortiment. MAC heeft al een aantal jaar de Penultimate eyeliner in het assortiment, al vind ik deze niet echt te vergelijken met de liquid liners van Catrice omdat deze echt in penvorm is gemaakt, de inkt wordt dus automatisch naar de punt gebracht.

De andere eyeliners hieronder lijken eigenlijk wel exact op die van Catrice, Bobbi Brown heeft tijdens de feestdagen een mooie gouden glitterliner uitgebracht, Illamasqua (verkrijgbaar via Asos.com) heeft dat ook gedaan en MAC is zo briljant geweest om hun Superslick liquid eyeliners op te nemen in hun vaste assortiment.

De swatches van de liners, met van links naar rechts MAC Penultimate eyeliner, Bobbi Brown glitter eyeliner, Illamasqua Precision Ink liner en twee MAC Superslick liquid eyeliners (oeps…namen vergeten en ze liggen thuis, info volgt nog) Ik ben eigenlijk gek op de bovenstaande luxe liquid liners, maar ik was natuurlijk best benieuwd of Catrice voor een fijn prijsje misschien wel net zulke fijne liners heeft. Het resultaat qua swatches is eigenlijk best O.K., maar is de houdbaarheid ook net zo goed? Dat kun je maar op één manier testen, water erover!!!Helaas….zoals jullie zien kunnen de Catrice liquid liners niet op tegen het "geweld" van de luxe liquid liners, met uitzondering van de waterproof versie want die is wel net zo goed. De luxe liners zijn echt allemaal waterproof en dan ook echt! Verwijderen is trouwens makkelijker dan het lijkt, want als je warm water gebruikt en voorzichtig over de liners wrijft met jouw vingers, dan rullen de liners als het ware van de huid af, zonder dat je hoeft te boenen.

De budget aanrader is dus duidelijk de Catrice Liquid Liner waterproof met de grappige naam Don''t leave me, als je van eyeliner houdt, dan is dit zeker een musthave, zeker voor het fijne bedrag van EUR 3,79!
Ga je toch liever voor een wat luxer merk, dan zou ik gaan voor de MAC Superslick eyeliners, er is een fijn assortiment met mooie kleuren en ze blijven echt geweldig zitten!

Deel dit artikel
Back to top