Reviews

Urban Decay Roller girl palette & nagellakjes

Wat is het toch fijn dat de producten van Urban Decay nu ook in Nederland te koop zijn! Ik weet zeker dat er inmiddels al heel wat dames kennis hebben gemaakt met dit geweldige, hippe en mooie merk! Deze zomer staat bij Urban Decay in het teken van de jaren 70, de tijd van de disco en de rollergirls, kleurrijk en een tikje gedurfd.We hebben vandaag voor jullie twee reviews in één artikel, Wendy zal voor jullie het Rollergirl oogschaduwpalette reviewen en ik stort mij op het Rollergirl nagellaksetje, eigenlijk de omgekeerde wereld natuurlijk, want normaal is Wendy de nagellak-redactrice. Deze producten maken deel uit van de, tijdelijk verkrijgbare, zomercollectie van Urban Decay.

Ik ben dol op de palette''s van Urban Decay. Ik was dan ook enorm blij toen het prachtige RollerGirl palette arriveerde. De meeste Urban Decay palette’s bevatten zes verschillende kleuren oogschaduw maar het RollerGirl exemplaar is net even anders. Dit palette bevat namelijk vier kleuren oogschaduw. Niet alleen het aantal oogschaduws is anders dan anders maar ook bevat dit palette geen primer potion maar een mini Lip Junkie Lipgloss. Net zoals de mooie Dangerous, the Feminine en the Fun palette’s vind je in dit palette ook een 24/7 glide on eye pencil.Laat ik beginnen bij de oogschaduws. De pigmentatie is simpelweg geweldig. De kleuren bevatten allemaal een fijne micro shimmer en glitter en zijn redelijk zacht en daardoor uitstekend te blenden. Ik kan niet anders zeggen dan dat de houdbaarheid is uitmuntend is. Grappig genoeg kun je met de kleuren uit dit palette een mooie neutrale look maken maar ook helemaal over de top gaan door de fuchsia kleur (Woodstock) te betrekken.

De 24/7 glide on eye pencil is uitgevoerd in de kleur Whiskey, een donker bruine crème oogpotlood met een lichte bordeauxrode ondertoon. Deze eye pencils staan natuurlijk bekend om de geweldige houdbaarheid en ik vind het zelf erg prettig dat je de structuur uitermate goed kunt smudgen.Ik ben iets minder enthousiast over de mini Lip Junkie Lipgloss. De kleur (Crush) is mooi, maar zeker niet uniek en doet mij denken aan roze limonadesiroop. Deze lipgloss is trouwens een onderdeel van de vaste collectie van Urban Decay en dat betekent in de praktijk dat je deze lippgloss ook in een fullsize versie kunt aanschaffen. Deze versie bevat 3.6 ml en een fullsize variant bevat 10 ml.De lipgloss heeft een prachtige hoogglans en geeft een zeer licht tintelend gevoel wanneer je hem op je lippen hebt aangebracht. De smaak vind ik niet prettig. Ik ben gewoon niet zo heel dol op een overheersende mint smaak op mijn lippen en dat heeft deze lipgloss jammer genoeg toch wel. Dol op mint? Dan is dit voor jou vast en zeker een voltreffer.

Kortom: het RollerGirl palette is zeerzeker de moeite waard. De pigmentatie van de oogschaduws alsmede de meer dan fijne 24/7 glide on eye pencil maken jouw make-up dromen waar. De lipgloss is niet helemaal mijn ding, maar door de prachtige en vrolijke uitstraling van het palette ben ik dat eigenlijk al heel snel weer vergeten!  Het palette met de extra''s kost EUR 36,00.

Het RollerGirl nagellaksetje stal direct mijn hart toen ik het zag liggen bij Sephora, wat een heerlijk vrolijk en kleurrijk setje! En natuurlijk was ik ook bijzonder benieuwd naar de kwaliteit van de Urban Decay nagellakjes, die had ik namelijk nog nooit uitgeprobeerd, shame on me!Het setje bestaat uit 6 mini-flesjes nagellak met elk een inhoud van 5 ml, ze lijken zo op het oog vrij klein, maar eigenlijk is de inhoud best groot te noemen, de meeste andere mini-flesjes nagellak hebben nl. een veel kleinere inhoud. De kleuren die je in het setje vind zijn (v.l.n.r.) Fame, Superfreak, Xanadu, Miss T, Woodstock en Love train.
V.l.n.r. Fame, Superfreak en Xanadu

V.l.n.r. Miss T, Woodstock en Love trainIk ben echt blij verrast door de lakjes, ze zijn gewoon heel erg mooi! Natuurlijk zijn de kleuren heerlijk, lekker opvallend en vooral heel helder van kleur. Maar ook kwalitatief zijn ze dik in orde! De kleurtjes zijn goed gepigmenteerd, ze dekken soms al in één laagje (Miss T & Woodstock) maar de rest dekt ook prima in twee laagjes, de houdbaarheid en droogtijd zijn ook prima. De lakjes hebben een verschillende finish, Miss T & Woodstock zijn een tikje mat/satijn, Xanadu & Superfreak hebben een mooie, fijne glitterfinish en Fame & Love train zijn licht metallic.

Hieronder zie je een swatch van Miss T, een fuchsia roze met een tikje blauw, die echt erg mooi is, de kleur doet mij ook een beetje denken aan de Dollymix blush van MAC.Het RollerGirl nagellak setje kost EUR 26,00 en is dus slechts tijdelijk verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt, bij alle Sephora filialen. Gelukkig heeft Sephora de laatste tijd veel leuke aanbiedingen, zo is er momenteel maar liefst 25 % korting op alle make-up producten, ook die van Urban Decay! Zorg dus dat je deze schatjes, zowel het palette als het setje nagellakjes niet misloopt!

Voor informatie over de filialen van Sephora surf je even naar www.sephora.nl

Deel dit artikel
Back to top