Nieuws

Green & Spring - groen & lenteachtig van de Britse eilanden

Green & Spring is een vrij nieuw merk in Nederland, dat mede door de mooie verpakkingen behoorlijk in het oog springt. Toch is ook de inhoud veelbelovend, het zijn namelijk producten die zowel natuurlijk als handgemaakt zijn van ingrediënten die afkomstig zijn van de Britse eilanden. De producten zijn echt de moeite waard en zien er natuurlijk ook erg mooi uit in de badkamer.Stiekem denk ik dat dat ook de reden is waarom de bekende hotelketen "a curious group of hotels", een keten van 5 sterren boutique hotels o.a. het Canal house in Amsterdam, kiest voor deze producten in hun chique badkamers.
De oprichters van deze hotelketen wilden voor hun wellness resort producten gebruiken die perfect aansloten op de unieke wellness ervaring middenin de Engelse platteland. Vanuit deze gedachte en hun liefde voor de Engelse natuur is Green & Spring ontstaan. Door het gebruik van inheemse kruiden en bloemen zoals lavendel, rozemarijn, vlierbloesem, paardenbloem, pepermunt en roos hebben de producten al het goede van de Engelse country side in zich. Handmatig vermengd met andere hoogwaardige ingrediënten die de werkzaamheid en geur versterken en de fijnste etherische oliën, zijn er binnen Green & Spring drie productcategorieën:

Relaxing – geïnspireerd op aromatische keukenkruiden, waarin de kalmerende geur van lavendel is gecombineerd met de verzorgende en herstellende eigenschappen van smeerwortel en rozemarijn.Indulging – geïnspireerd op de typische Engelse tuinen, waarin de subtiele geur van rozen en jasmijn is vermengd met de verlichtende en rustgevende eigenschappen van vlierbloesem en rode klaver.Revitalising – geïnspireerd op groene velden waarin de verkwikkende geur van peperpunt is gecombineerd met de voedende en stimulerende eigenschappen van paardenbloem en venkel.Green & Spring gebruikt 100% natuurlijke plantaardige materialen en de producten bevatten geen parabenen, SLS, SLES, PEG, glycolen, petrochemische ingrediënten, synthetische kleurstoffen en parfums en zijn niet getest op dieren. De producten op waterbasis bevatten natuurlijk mineraalrijk bronwater afkomstig van het Cowley-landgoed. De vogels op de verpakking komen allemaal voor op de Britse eilanden en zijn een ode aan het Engelse platteland.Links : relaxing shower & bath foam en rechts : exfoliating body wash

Ik heb de drie bovenstaande producten getest en ik vind ze echt heerlijk, de Relaxing shower & bath foam (300 ml EUR 24,00) heeft een rustgevende geur, waardoor deze vooral lekker is voor een douche of bad in de avond. De Revitalising lijn is inderdaad opwekkend qua geur en opvallend groen, doe je ogen dicht en je waant je op de Engelse countryside! De Exfoliating body wash heeft een bescheiden scrub, die naar mijn mening niet echt veel doet voor de huid, maar desondanks echt lekker in gebruik is. De Light Bath oil (100 ml EUR 32,00) is prettig in bad, maar je kunt hem ook direct op de huid aanbrengen, wel met mate omdat de geur vrij geparfumeerd is, ik vind het echter wel lekker voor een echt droge huid.

Green & Spring wordt verkocht via hun eigen webshop, die je vind op www.greenandspring.com, maar bij Zalando.nl vind je ook een leuke selectie van de producten die zonder verzendkosten naar je worden verzonden. 

Deel dit artikel
Back to top