Reviews

Essence My Skin, perfect voor de jonge huid!

Dat Essence fijne budget-producten heeft weten we inmiddels wel, maar wisten jullie dat Essence sinds kort ook een huidverzorgingslijn heeft? De My Skin-lijn is speciaal gericht op de jonge huid en ligt sinds deze maand in de winkels. Zoals we van Essence gewend zijn hebben deze producten bovendien een zeer vriendelijk prijskaartje en zijn absoluut budget-proof!Het is ontzettend belangrijk om al op jonge leeftijd met een goede huidverzorgingsroutine te beginnen (de uitdrukking ''jong geleerd, oud gedaan'' is hierbij zeker van toepassing!), maar het is soms lastig om fijne producten voor de jonge huid te vinden. Veel producten voor de jonge huid zijn gericht op puistjes en vette huidtypes, maar niet elke jonge huid hoeft vet te zijn! Essence maakt in de My Skin-lijn gebruik van het zogenaamde skinfit complex en biedt producten aan voor verschillende huidtypes. Door het gebruik van innovatieve fruit- en plantenextracten wordt jouw huid optimaal verzorgd!

Een onmisbare stap in elke huidverzorginsroutine is het reinigen van de huid (zowel ''s ochtends als ''s avonds!). De Soft Cleansing Gel (EUR 1,99) is hier een perfect product voor! Deze milde facewash verwijdert zachtjes maar grondig al het vuil en reinigt de poriën diep. De Soft Cleansing Gel bevat milde reinigers (géén SLS!) zodat zelfs mijn ietwat droge huid niet uitdroogt, maar geeft toch een diep gereinigde huid als resultaat. Bovendien ruikt deze facewash heerlijk naar een combinatie van limoen en komkommer, een fijne frisse geur. Ik ben enorm onder de indruk van dit product en ik denk dat dit voor mij een vast product in mijn routine gaat worden!Na het reinigen is het belangrijk om de vochtbalans voor de huid te herstellen, dus een fijne crème mag niet ontbreken. In de My Skin-lijn zijn drie dagcrèmes te vinden:

- Mattifying Cream (normale tot gemengde huid)
- Intensively Caring Cream (normale tot droge huid)
- Moisturizing Cream-Gel (alle huidtypes) (niet afgebeeld in dit artikel)
Deze Mattifying Cream (EUR 1,99) is een zachte crème/gel met lychee en druivenpitolie die de huid voorziet van voldoende hydratatie, maar de huid gedurende de dag mat houdt. De lychee-extracten werken vochtregulerend en de duivenpitolie is rijk aan proteïnen zodat de huid optimaal gevoed wordt. Deze crème is perfect voor meiden met een gecombineerde huid! De crème smeert makkelijk uit, trekt snel in en laat de huid heerlijk zacht aanvoelen.Voor meiden met een wat droge huid is de Intensively Caring Cream (EUR 1,99) een fijn product. Deze crème bevat granaatappelextracten die rijk zijn aan antioxidanten en bamboe om de huid te kalmeren. De Intensively Caring Cream is duidelijk een stuk rijker dan de Mattifying Cream, maar trekt verrassend snel in en houdt de huid de hele dag soepel.

Ik heb de ingrediëntenlijsten eventjes onder de loep genomen en kwam tot de conclusie dat er alle producten inderdaad flinke hoeveelheden van de fruit- en plantenextracten gebruikt zijn. Dat is bijzonder, want vaak is het alleen een verkooppraatje en blijkt er uiteindelijk maar weinig van deze ingrediënten in te zitten. Dat is in het geval van de My Skin-producten gelukkig niet zo, dus petje af voor Essence!

Naast deze producten zijn er uit de My Skin-lijn nog een aantal andere producten verkrijgbaar, zoals twee soorten Cleansing Wipes, een Refreshing Toner en het Deeply Moisturizing Paper Mask. Alle producten zijn dermatologisch getest, olievrij en kosten niet meer dan EUR 1,99 per stuk.

Ik ben diep onder de indruk van de Essence My Skin-producten! Vooral de Soft Cleansing Gel en de Intensively Caring Cream krijgen een vast plekje in mijn kast, omdat ze gewoon prettig werken. Voor de zeer vriendelijke prijs van maximaal EUR 1,99 per product zijn dit fijne producten en absoluut de moeite waard voor de jonge huid!

De Essence My Skin-producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat en zijn te vinden in het huidverzorgings-schap. Aangezien de producten nog vrij nieuw zijn kan het eventjes duren voordat ''jouw'' Kruidvat ze in de winkel heeft staan, maar in principe zouden ze snel verkrijgbaar moeten zijn.

Deel dit artikel
Back to top