Nagel & Handen

Handverzorging: Natuurlijke Handcrèmes

De komende periode zullen jullie bij Beautyscene een allerhande aan handcrèmes voorbij zien komen. Van budget en drugstore merken tot high end etc. Vandaag trap ik af met een vijftal groene/bio handcrèmes die ik jullie eigenlijk allemaal van harte kan aanraden. Waarom vijf? Dat zal ik jullie vertellen..

Het vinden van de juiste handcrème is niet zo makkelijk. De een is op zoek naar een stevig en zeer voedend product terwijl iemand anders de voorkeur geeft aan een zeer lichte crème die het liefst geurloos is. Ik vind het zelf eigenlijk wel prettig wanneer een product voedend is, en een zachte geur heeft, niet te veel want omdat ik veel met mijn handen werk (zeg maar gewoon typen) wil ik niet dat er een alles overheersende geur naar boven komt wanneer ik bezig ben.

De vijf producten waaraan ik jullie vandaag ga voorstellen zijn behalve groen ook allemaal geschikt voor verschillende huidtypen en lekker mild qua geur. Ik heb het jullie vandaag extra makkelijk gemaakt want wanneer je op de linkjes klinkt dan kom je automatisch terecht bij een van de (online) verkooppunten.



Ik begin met de Weleda - Granaatappel Regeneratie Handcrème (EUR 7.75 – 50 ml). Deze variant is speciaal ontwikkeld voor een intensieve verzorging van de (rijpere) handen. De structuur is prettig en net iets dikker dan een bodylotion. De geur is simpelweg geweldig, licht fruitig en op de achtergrond aanwezig. Deze handcrème hersteld de elasticiteit en het vochtgehalte van de huid en doet het vermogen van de huidcellen om zichzelf te vernieuwen toenemen.



Jullie hebben al vaker kunnen lezen over de fijne Madara Deep moisture hand cream (EUR 10.50 – 75 ml). Deze variant bevat onder andere Lindebloesem en veenbes en verzorgt, hydrateert en verzacht droge handen en breekbare nagels.  De geur is lekker en doet mij denken aan amandel marsepein. Deze handcrème is stevig maar zeker niet vet en trekt verbazingwekkend snel in de huid.



De Burt’s Bees Amandelmelk Handcrème (EUR 12.90 – 55 gram)  is ook stevig en ruikt net zoals de Madara variant licht naar amandelen en marsepein. Ik vind persoonlijk een handcrème in een potje niet zo heel handig (want lange nagels en potjes zijn geen goede combinatie). Dit is een zwaargewicht en zal zelfs de meest droge en gehavende handjes weer snel omtoveren naar poezelige prinsessenhanden.



Dr. Hauschka heeft al jaren geleden een top formule qua handverzorging op de markt gebracht. Deze handcrème (EUR 10.95 – 50 ml)  bevat waardevolle plantaardige oliën en extracten uit geselecteerde planten en trekt snel in zonder vetsporen achter te laten op de huid. De geur vind ik persoonlijk erg lekker en heeft een lichte citrus-twist. Deze variant is zeer vochtregulerend en zorgt voor een zachte huid.



Tot slot heb ik voor jullie als tip de SpaRitual Handprint Hydrating Hand Salve (EUR 12.95 – 50 ml). De handcrème bevat Aloë Ferox en Biologische Fair Trade Shea Butter. Deze variant is 76% biologisch en bevat vochtregulerende eigenschappen. De geur is mix van citrus en kruidig en de structuur zit een beetje in tussen een lotion en een crème.

   

Kortom: Genoeg groene handcrème varianten die stuk voor stuk enorm fijn zijn. Stiekem ben ik wel blij dat ik niet hoef te kiezen! Ik heb voor jullie ook nog even een afbeelding gemaakt van de verschillende varianten op mijn hand, zo kun je de structuur even goed bekijken:


v.l.n.r: Burt;s Bees, Dr Hauschka, Weleda, SpaRitual en Madara

Succes in het maken van jouw keuze, ik ben enorm benieuwd of wij jullie met deze handcrème artikelen een klein beetje verder kunnen helpen!
 

Deel dit artikel
Back to top