Nagel & Handen

Deborah Lippmann summer collection - swatches

Onlangs heb ik, in dit artikel, jullie kennis laten maken met de zomercollectie van het Amerikaanse nagellakmerk Deborah Lippmann. Een collectie met een Hollands tintje omdat in de collectie de kleur Lara''s theme te vinden is, een nagellakje dat speciaal gecreeërt is voor het Nederlandse topmodel Lara Stone. De lakjes zijn bij mij binnen gekomen, kijken jullie even mee naar de swatches en foto''s?Op de foto zie je van links naar rechts de kleurtjes I know what boys like, Yellow brick road, Girls just want to have fun en Lara''s theme. Vier heldere en opvallende kleuren die natuurlijk erg goed passen in de trend van deze zomer! Wat is er leuker dan jouw nagels voorzien van een perfect passend kleurtje bij jouw koraalkleurige shirtje of jouw gele tas of schoenen?Ik zal de lakjes even stuk voor stuk met jullie doornemen, laten we beginnen bij I know what boys like. Dit is een vrij donkere, maar wel heldere blauwe nagellak die het goed doet bij een witte outfit of bij een mooie donkere jeans. Laat je de echt felgekleurde nagellak liever aan je voorbij gaan, maar wil je wel iets opvallenders dan nude, ga dan eens voor blauw! Let er wel op dat je altijd een goede basecoat gebruikt onder blauwe nagellak, want die zorgen voor extra verkleuring als je geen basecoat draagt door de pigmenten in de lak. I know what boys like is een creme lak met een zeer glanzende finish die dekt in twee laagjes, één laagje kan ook al voldoende zijn.

Yellow Brick Road is het lakje dat mij een tikje tegenviel, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat het een lak is met een jelly finish. Dat zorgt dus voor een transparante finish en dat is geen succes bij een geel lakjes. Op de foto draag ik 3 laagjes en zelfs dan is de lak nog niet dekkend, nu kan ik de kleur nog wel hebben met mijn huidskleur, maar als je lichter van huid ben geloof ik niet dat dit echt mooi is? Het lakken gaat trouwens wel makkelijk en prettig, de droogtijd is ook prima, maar ja...die dekking hè?

Het lakje Girls just want to have fun is ongetwijfeld vernoemd naar de beroemde hit van Cyndi  Lauper uit de jaren tachtig, dat was helemaal mijn tijd! En fun kun je zeker hebben als je dit lakje draagt, want deze mooie koraal rood/roze lak is perfect voor deze zomer waarin je erg veel koraal ziet. En deze past ook nog eens perfect bij mijn favoriete Tom Ford lipstick True Coral, dus wat wil ik nog meer? Het lakje dekt in 2 laagjes, droogt snel en heeft een mooie  finish, die niet te glanzend is, ik vind hem prachtig! De houdbaarheid is prima, zonder topcoat bleef dit lakje 3 dagen prima zitten, daarna moest het er weer af....het werk gaat tenslotte altijd door!
Last but not least, Lara''s Theme, gemaakt door Deborah Lippmann voor Lara Stone in knal oranje! Hollandser kan het eigenlijk niet. Ondanks dat de kleur in het flesje echt wel anders oogt dan Girls just want to have fun, is het verschil op de nagels redelijk klein. Ik kan mij zo voorstellen dat je liever kiest voor Girls just want to have fun, omdat je daarbij iets minder snel het "hup holland hup" gevoel krijgt. Maar als Nederandse nagellakliefhebber is Lara''s theme eigenlijk een must. Het is een mooi creme lakjes, dat prima dekt in twee laagjes, daarin geen verrassingen!

Ik ben inmiddels toch wel een echte fan aan het worden van de nagellakjes van Deborah Lippmann. Inmiddels heb ik begrepen dat in Nederland ook een deel van het assortiment wordt verkocht bij Babassu City Spa aan de Cornelis Schuytstraat 40 in Amsterdam, ze kosten daar EUR 19,50 per stuk. 
Mijn exemplaren komen echter direct bij Deborah Lippmann vandaan, een lieve vriendin heeft ze voor mij opgestuurd omdat de webshop niet naar Nederland verzendt. Er is ook nog een andere optie, nl. de webshop www.kissandmakeupny.com, een zeer betrouwbare webshop waar je ook NARS producten verkopen, zeker een aanrader! In de USA kosten de lakjes $ 18,00 per stuk, excl.tax.

Deel dit artikel
Back to top