Inspiratie & Tutorials

MAC Trend presentatie AW 2011 - backstage verslag

Afgelopen dinsdag zat ik al behoorlijk vroeg in de auto, maar met een goed doel namelijk een backstage bezoek bij de voorbereidingen van de MAC Trend presentatie voor herfst/winter 2011. Deze presentatie werd gehouden voor beautyjournalisten van Nederland en België en was bijzonder door de aanwezigheid van Terry Barber, de Director of make-up artistry van MAC UK.

Samen met Elke Willemen, MAC''s Senior makeup artist in de Benelux liet hij ons de nieuwe makeup trends zien van aankomende herfst & winter. Er waren 4 modellen aanwezig, die elk volgens één van de trends werden opgemaakt, een deel van de make-up werd backstage opgebracht maar de finishing touches werden on stage gedaan, daarover later meer.Natuurlijk heb ik ook gespeurd naar nieuwe en bijzondere spulletjes, die ik vooral vond in de secret tas van Terry, vol met nieuwe producten! Kijken jullie even mee?Nieuwe pro longwear oogschaduws, komen uit in de hersft.Cream eyeshadow palette, is niet uitgekomen, wel gebruikt tijdens de fashionshows, in de hersft komt er wel een donkerpaarse variant uit, zag er geweldig uit!Dit palette kon ik even niet plaatsen, de kleuren heten Hello Yellow, Hardcore, Raunch en Waves. Misschien toch een nieuw palette voor deze herfst?Een sneak peek in de tas vol met nieuwe collecties voor deze hersft/winter, ik zag Colourizations, een collectie met duo eyeshadows, Double Feature, Primefocus met de Fortified skin enhancer, Glamglass met de geweldige vloeibare lipstick en de Seasonly premiere met heel veel mooie lipsticks.Maar er was natuurlijk nog veel meer leuks te zien!Zoals de Wonder Woman tas van Elke *jaloers* en de pigmentpotjes van de andere make-up artists (doos gekocht bij Pipoos, inhoud bij MAC)

Het haar van de modellen werd gedaan door kappers van Bumble & Bumble, waarbij ze natuurlijk ook Bumble & Bumble producten gebruikten (en ook de geweldige Powder.puff van Kevin Murphy). En wat dacht je van dit leuke lippalette?

Bij de MAC stores (niet bij de counters) kun je sinds twee weken ook een soort "beauty blender" kopen, die zeer fijn aanvoelde, ook de sponsjes ernaast zijn geweldig. Volgens de Belgische MAC make-up artieste (zie foto beneden) is de witte kant zo zacht, "de neus van een paard is er niets bij" *wink* en ze had helemaal gelijk!Ook aan de kleding van de modellen was enorm veel aandacht besteed, tenslotte moest het plaatje ook helemaal compleet zijn. Deze schoenen van Iris van Herpen trokken behoorlijk de aandacht, net zoals de bijbehorende jurk die werkelijk prachtig was!Binnenkort zal ik jullie natuurlijk ook vertellen wat er tijdens de presentatie werd besproken en getoond, ik kan jullie in elk geval alvast vertellen dat de looks voor deze herfst/winter heel mooi zijn.
Opvallend zijn de trends van de "bambi ogen" met zeer uitgesproken wimpers voor de Modernist trend, de Disco Tech trend met de warm rode, "gelakte" lippen was ook bijzonder mooi en de Amber-gris trend is perfect voor de vrouw die niet zo van opvallende make-up houdt. En natuurlijk kunnen de MAC makeup artiesten in de counters en winkels je binnenkort alles vertellen over de nieuwste trends.

Voor een sneak peekje kun je ook even de eerste aflevering van Beautyscene TV bekijken :


Deel dit artikel
Back to top