Inspiratie & Tutorials

How to: Essence Nail Fashion Stickers!

Heb jij wel eens zin om een avondje helemaal over de top te gaan maar ben je net zoals ik niet echt een nailart specialist? Dan zijn de Essence Nail Fashion Stickers een uitkomst. Ik moet jullie bekennen: Met nailart ben ik alles behalve handig, maar deze nagelstickers zorgen er binnen een paar minuten voor dat je jouw nagels omtovert tot een creatie waar bij wijze van spreken Lady Gaga jaloers op zou worden.

De nagelstickertjes zijn verkrijgbaar in 14 verschillende patroontjes variërend van een blokje, ruitje, tot een slangen- en panterprintje. Een verpakking bevat in totaal 14 stickertjes in verschillende formaten. De stickers zijn (uiteraard) voor eenmalig gebruik.Voordat je de nagelstickers gaat gebruiken is het verstandig om even wat ‘gereedschap’ te verzamelen. Om de nagelsticker missie te laten slagen heb je nodig: nagelstickertjes, vijl, schaar, nagellakremover, wattenschijfjes, buffervijl (eventueel).

Zorg er altijd voor dat je nagels schoon en glad zijn. Verwijder je nagellakresten met remover en was je handen daarna met water en zeep om er zeker van te zijn dat je nagels vetvrij zijn. Zijn je nagels wat ribbelig dan kun je ervoor kiezen ze te egaliseren met een buffervijl. Gebruik een buffervijl trouwens niet te vaak. Een keer per 4 tot 6 weken is absoluut voldoende. Mochten je nagelriemen een klein duwtje kunnen gebruiken zorg er dan voor dat ook deze even behandeld zijn voordat je de nagelstickers aanbrengt.Bekijk van tevoren even welke nagelstickers er bij het formaat van jouw nagels passen, dit scheelt ook weer tijdens het aanbrengen. Op het moment dat je nagels glad en vetvrij zijn kun je de nagelstickers een voor een aanbrengen. Plaats de sticker een paar millimeter van de nagelriem af en strijk deze in het midden van de nagel in een beweging glad. Herhaal dit aan beide randen.Ik moet zeggen dat ik dit erg soepel vind gaan, geen lucht belletjes of scheurtjes. Eigenlijk is een beweging voldoende. De nagelstickers zijn erg lang dus bij de volgende stap knip je allereerst even een stukje van de sticker af met een schaartje. Kijk altijd even naar de achterkant van je nagel zodat je niet per ongeluk in jouw nagel knipt. Knip de sticker af vlak boven de nagel.

Vervolgens sla je het randje over de nagel heen naar achteren en vijl je het restant van de sticker weg. What you see is what you get! De stickers zijn enorm leuk en je hoeft absoluut geen expert te zijn om deze aan te kunnen brengen op jouw nagels. Wat betreft de houdbaarheid: Ik vond het enig om de stickers een dagje op mijn nagels te dragen, daarna vond ik het voldoende en stonden er nog een heleboel nagellakjes op mij te wachten die allemaal graag op Beautyscene willen verschijnen.Essence geeft aan dat de stickertjes zeker vijf dagen kunnen blijven zitten, maar dat heb ik niet getest. De dag dat ik de stickers gedragen heb bleef het resultaat prima. Het verwijderen gaat trouwens net zo makkelijk als het aanbrengen. Je trekt de nagelstickers simpel en snel weer van jouw nagels af zonder kleerscheuren, lijmresten of beschadigingen.

Ik raad je wel aan je nagels even schoon te maken met remover (just in case!) en smeer je nagels als pamper-bonus nog even in met een handcrème, hoeft niet, maar wel zo lekker. Op zoek naar een eyecatcher voor een klein prijsje? Dan moet je deze stickertjes echt een keertje uitproberen!Deze Nail Fashion Stickers (EUR 1,99 - 14 varianten) en alle andere producten uit het Studio Nails assortiment van Essence zijn onderdeel van het vaste assortiment en zijn verkrijgbaar bij de grotere filialen van Kruidvat.

Deel dit artikel
Back to top