Reviews

Summer in a bottle: Yves Rocher - Flowerparty Summer Edition

Flowerparty is een geur die niet meer weg te denken is uit het vaste assortiment van Yves Rocher. Deze zomer introduceren zij naast deze bestaande geur die in 2010 werd ontworpen ook nog een zomervariant in een gelimiteerde oplage.

Deze zomerse variant heeft een vrolijke uitstraling, maar is toch heel herkenbaar omdat de geur verkrijgbaar is in de bekende mooie flacon met bloemendop. Net zoals de Jardin des Nymphes geur zijn ook de Flowerparty varianten gecreëerd door Phillipe Romano, sinds 2000 parfumeur bij Drom International. Romano ontwikkeld niet alleen voor Yves Rocher maar ook voor merken zoals Escada en Roger & Gallet en Salvador Dali.


Flowerparty 2011
is een geur die de vrolijke zorgeloosheid van een zomerdag uitstraalt. In eerste instantie doet de geur mij enorm denken aan De Escada Taj Sunset maar dan wat lichter en frisser. De cocktail van frisse fruitgeuren en zomerse bloemen zijn licht, luchtig en uitermate draagbaar.

De geur opent redelijk zoet met fluwelige perzik. Deze perzik bevindt zich in het hart van de geur, samen met rozenblaadjes. Kort na de opening wordt de geur wat meer vrouwelijk en dat betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de rozenblaadjes het overnemen van de perzik.

De appel, mandarijn en citroen zorgen voor een zonnige en fruitige twist zonder de geur overvloedig fruitig te maken, zeer subtiel en heel leuk: zeer herkenbaar. Eigenlijk ken ik vrij weinig geuren die zo goed en duidelijk definieerbaar zijn. In de top van de geur komt je trouwens een warme combinatie tegen van without verpakt in muskus en samen zorgen deze ingrediënten voor sensualiteit maar dan wel op een jonge “vrijheid blijheid” manier.

Flowerparty 2011 is ten opzichte van de reguliere Flowerparty warmer, maar zeker niet zwaarder. De eerste versie bevat meer rode vruchten zoals framboos, lychee terwijl de 2011 variant een meer zonnig karakter heeft. Ben jij fan van de geuren van Phillipe Romano, of gek op zachte, fruitige zomergeuren? Dan kun je de Flowerparty 2011 (EUR 25.00 – 30 ml en EUR 35.00 – 50 ml) op gevoel zeker aanschaffen, succes verzekerd. Je kunt de producten bestellen via de Yves Rocher webwinkel. De verzendkosten zijn EUR 3,50 (per pakketje) en bij een bedrag van EUR 25,00 betaal je geen verzendkosten.

Wil jij de geur toch liever zelf even besnuffelen, dan raad ik je aan even langs te gaan bij in een van de Yves Rocher vestigingen. Wacht echter niet te lang want op = op!

Deel dit artikel
Back to top