Reviews

Guerlain Aqua Allegoria Jasminora - feeërieke jasmijn

Wat is er heerlijker dan een prachtig, vrouwelijk en lieflijk parfum in een wonderschone flacon? Ieder jaar kijk ik weer uit naar de nieuwe Guerlain Aqua Allegoria geur die eigenlijk, zonder uitzondering, tot mijn favorieten behoren. Subtiele, lichte natuurlijke geuren die bestaan uit slechte enkele ingrediënten, zo ook Jasminora, de nieuwste versie.Jasmijn is een prachtige witte bloem, die van oudsher wordt geassocieerd met liefde, verleiding en ultieme vrouwelijkheid. Het is een ingrediënt dat je terugvindt in heel veel klassieke parfums. En nu gebruikt Thierry Wasser, de createur van deze nieuwe geur, dit ingrediënt om opnieuw een klassieker te creeëren maar dan wel in een versie die past in de Aqua Allegoria reeks. In Jasminora wordt Jasminum grandiflora gebruikt, die speciaal voor Guerlain wordt geproduceerd op Calabrië. Deze jasmijnsoort is minder fruitig en sensueler dan de Indische of Egyptische jasmijn die geproduceerd wordt in Grasse, hierdoor is Jasminora toch weer heel anders dan de bekende jasmijngeuren.Jasminora is een frisse, groene en bloemige geur waarbij je jasmijn van begin tot einde blijft ruiken. De jasmijn is echt licht en luchtig, niet zo overheersend en minder aanwezig en toch duidelijk "ruikbaar".  Jasminora wordt omgeven door verschillende bloemen en groene nuances zoals bijvoorbeeld fresia, cyclamen, lelietjes-van-dalen, bergamot en galbanum. Om al die frisheid goed tot zijn recht te laten komen bestaat de basis uit amberachtige en witte muskusnoten.De flacon is prachtig, verfijnd en luchtig, net zoals de geur! De flacons zijn van alle geuren uit Aqua Allegoria hetzelfde, slechts de kleur van het etiket en de kleur van de parfumvloeistof laat zien welke geur het betreft.
Natuurlijk zie je de befaamde "Guerlain" bij terug in het ontwerp, net zoals de honingraatvorm.Nog niet zolang geleden schreef ik een review over de vernieuwde Chanel Coco Mademoiselle, één van de klassiekers met jasmijn als ingrediënt. Ik kon bij die parfum al bijzonder genieten van de jasmijn, maar jasmijn kan ook weleens wat overheersen, iets waar je niet altijd behoefte aan hebt. In dat geval moet je zeker Jasminora eens gaan testen, je blijft de jasmijn zeker ruiken, maar dan op een frissere en lichtere manier. Erg fijn in de zomermaanden, waarin je vaak lichtere geuren draagt. Wat ik wel erg prettig vind aan de Aqua Allegoria reeks, is dat de geuren inderdaad licht en luchtig zijn, maar toch zeer lang houdbaar zijn op de huid, iets wat niet altijd het geval is bij lichte geuren.

De Aqua Allegoria reeks bestaat verder nog uit de volgende geuren : Pamplelune (fruitig, grapefruit en bruisend), Herba Fresca (groen en aromatisch), Mandarine Basilic (aromatisch, mandarijn meets basilicum) en mijn favoriet Flora Nymphea (honing, oranjebloesem, bloemig).De Aqua Allegoria Jasminora is te koop in twee formaten:

- eau de toilette 75 ml EUR 50,52
- eau de toilette 125 ml EUR 69,71

Volgens mij kun je de overige geuren uit de reeks uitsluitend in het grote formaat aanschaffen, maar helemaal zeker weet ik het niet, dat zou ik even moeten navragen. Je vindt deze prachtige geurenreeks bij alle Guerlain verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, De Bijenkorf, ICI Paris XL, MOOI Parfumerie en diverse andere luxe parfumerieën.

Deel dit artikel
Back to top