Inspiratie & Tutorials

De beautygeheimen van Lieke van Lexmond

Sinds maandag zijn de Etos zomerbandjes verkrijgbaar en om dat te vieren ben ik afgelopen weekeinde meegevaren met de Etos Strandboot. Lieke van Lexmond is het gezicht van deze vrolijke zomerse accessoires en was er ook gezellig bij, dus het was een perfect moment om haar aan de tand te voelen over haar beautygewoontes. Benieuwd naar de beautygeheimen van Lieke van Lexmond? Lees dan snel verder!Etos had er een waar strandfeest van gemaakt op de Amsterdamse grachten! De zomerse boot trok veel bekijks, want het leek eventjes alsof we niet door de binnenstad voeren, maar heerlijk op het strand in de zon zaten.

Eigenlijk was de standboot op zich al een feestje, maar het was natuurlijk nog leuker om Lieke te mogen interviewen! Wij heten uiteraard niet voor niets Beautyscene, dus ik was natuurlijk zeer benieuwd naar haar beauty-gewoontes!In GTST heeft jouw karakter (Charlie) een beautysalon. Ben je in het dagelijks leven zelf ook veel met beauty bezig?
Ik houd heel erg van verzorging en ben ook gek op beauty, dus ik ben er zeker veel mee bezig.

Is er een product dat je heel vaak heb gekocht en echt jouw favoriet is?
Ik wissel eigenlijk altijd wel een beetje af en ik denk ook dat het goed is voor je huid om af en toe een nieuwe impuls te krijgen, dus ik combineer een aantal merken met elkaar. Ik ben dol op Skins en haal daar ook voornamelijk mijn producten. Zodra ze iets nieuws hebben wil ik het meteen uitproberen! Zo gebruik ik Eve Lom maar ook La Mer vind ik erg fijn.

Pas jij in de zomer jouw routine aan?
Ik pas vooral mijn verzorging aan, zoals een goede bescherming tegen de zon. Huidveroudering zit echt in de zon, alcohol en sigaretten, dus het is beter om je huid daar zo min mogelijk aan bloot te stellen. Ik smeer me dus goed in met een goede factor! Ik vind vooral de producten van Vision erg fijn, want die laten geen witte waas achter. Ik smeer vooral heel veel, want het is gewoon fijn om met verzorging bezig te zijn.

En qua make-up?
’s Zomers draag ik heel weinig make-up. Vaak alleen een verzorgende lippenbalsem en misschien een beetje bronzer voor ’s avonds, maar dat is het ook wel. Less is more!

Doe je nog wat speciaals met je haar in de zomer?
Bandjes zoals de Etos zomerbandjes vind ik erg leuk!  Je kan ze altijd combineren en al zit je haar even niet, met een bandje ziet het er gelijk al leuk uit. Ik vind die zomerbandjes echt te gek. Wat ik ook fijn vind is om een heel klein beetje zonnebrand in de puntjes van mijn haar te doen, om te zorgen dat het niet te veel uitdroogt. Die tip heb ik ooit zelf een keertje gekregen en is echt heel handig.
Maak jij je wel eens schuldig aan beautyzondes?
Qua gezichtsverzorging niet echt, want ik ben erg trouw in het verzorgen van mijn huid. Voor mijn werk draag ik natuurlijk vaak make-up, dus ik zorg dat ik mijn huid goed schoon houd en ga op tijd naar de schoonheidsspecialiste. Ik ben er eigenlijk heel netjes in, want ik voel me niet echt prettig als mijn huid onrustig is.

In jouw vakgebied is uiterlijk best belangrijk. Ben je bang om ouder te worden?
Nee, ik ben daar eigenlijk helemaal niet bang voor. Uiterlijk is natuurlijk wel belangrijk, maar het is niet het belangrijkste in het leven. Ik ben ook niet de hele dag bezig met mezelf in de spiegel te bekijken, daar heb ik helemaal geen zin in. Als ik kijk naar de mannen en vrouwen die ik mooi vind, dan zijn het eigenlijk de mensen die er karakteristiek uitzien en waarbij het leven echt in het gezicht zit. Van mij hoeft niet alles helemaal platgespoten te worden!

Als jij nu je mandje zou mogen vullen bij Etos, wat mag er dan absoluut niet ontbreken?
Ik ben dol op mini’s! Als ik op vakantie ga vul ik mijn koffer helemaal met proefjes en miniaturen, ik vind dat heel fijn. Als ik bij Etos binnenloop kom ik weer met veel te veel naar buiten. Het is allemaal zo leuk! Ook vind ik scrub altijd heel fijn, want als je goed gescrubt en ingesmeerd de zon in gaat word je veel mooier bruin.

Wat is jouw beste beautytip voor de bezoekers van Beautyscene?
Het klinkt misschien heel saai, maar goed op je voeding letten en veel water drinken, want daar begint het allemaal mee. Ook is gelukkig zijn belangrijk! Gewoon genieten van het mooie leven. Een lach op je gezicht is mooier dan welk beautyproduct ooit!
Wat mij betreft is Lieke het perfecte gezicht voor de Etos Zomerbandjes! Ze is ontzettend leuk, gezellig en vooral heel erg vrolijk. Goed om te horen dat ze zo''n nuchtere kijk heeft op schoonheid, maar dat ze verzorging toch ook zeer serieus neemt!

Vanaf deze week kun je de 10 zomerbandjes bij elkaar sparen bij alle winkels van ETOS, bij besteding van elke EUR 10,00 krijg je een armbandje. Besteed je EUR 30,00, dan krijg je dus 3 armbandjes, extra reden om misschien toch maar alvast wat flessen zonnebeschermingsproducten in te slaan voor de aankomende vakantie? De armbandjes zijn ontzettend leuk (en slechts tijdelijk verkrijgbaar!), dus wat mij betreft echt het sparen waard.

Deel dit artikel
Back to top