Reviews

John Frieda Precision Foam colour testpanel - de resultaten

Enige tijd geleden hebben wij een oproep gedaan aan onze lezers om mee te doen aan een testpanel van John Frieda''s Precision Foam colour. We kregen (zoals altijd bij onze testpanels) heel veel aanmeldingen binnen en we hebben vijf lieve lezeressen uitgezocht, die voor ons (en voor jullie) hun ervaringen hebben beschreven. Zijn jullie benieuwd? Lees dan zeker even verder...

Patricia, Svenja, Joelle, Linde en Mirjam waren de gelukkige proefkonijnen, zij kregen van John Frieda de Precision Foam Colour thuisgestuurd, samen met een lekkere shampoo en condititioner. Het is altijd bijzonder leuk om te zien dat de meeste hun reviews heel uitgebreid en zorgvuldig doen, jullie hebben talent dames! 

Patricia:

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Patricia ik ben 27 jaar en heb mijn haar ondertussen al in alle kleuren gehad. Ik weet niet wat ik vaker heb gedaan, het laten kleuren bij de kapper of zelf thuis kleuren. De nieuwe Foam kleuring van John Frieda had ik echter nog nooit geprobeerd. Toen ik op Facebook las dat BeautyScene dames zocht die van donker naar licht wouden zonder dat je daarvoor eerst ontkleurt hoefde te worden was ook ik in het begin erg sceptisch. Hoe kan je nou van donker naar licht zonder een tussenstap? Op de website van John Frieda deed ik de test en ook al stond mijn kleur er niet precies bij vond ik het niet erg moeilijk om een kleur te vinden die er op leek, de kleur 7G Dark Golden Blonde zou het gaan worden.
Toen ik hoorde dat ik gekozen was kon ik niet wachten tot ik mijn pakket zou ontvangen. Dinsdag 17 mei was het zover, bij de post zat mijn haarkleuring en een heel lief kaartje van het PR bureau.

Wat zit er in het doosje als je hem ontvangt:
- Ontwikkelingsvloeistof
- Flesje met de kleur
- Tube conditioner
- Handschoenen
- Gebruiksaanwijzing

Na de gebruiksaanwijzing te hebben gelezen, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Handschoenen aan gedaan, de kleur bij de ontwikkelingsvloeistof gedaan, het flesje 5 keer gekanteld en toen de foam dop erop gedaan. Het enigste wat er gebeurde was dat de ontwikkelingsvloeistof van kleur veranderde. Zodra je in de fles knijpt komt de witte foam eruit. De foam is makkelijk aan te brengen, eerst bij de haaraanzet en daarna het gehele haar. Ik heb de hele fles gebruikt en de foam de maximale 30 minuten laten intrekken. Toen met lauw water uitgespoeld tot er geen kleur meer vanaf kwam en de conditioner 5 minuten laten intrekken. Wat ik heel prettig vind aan deze kleuring is dat het niet drupt (wat een groot pluspunt is), totaal niet naar ammoniak ruikt en mijn haar goed verzorgt. De conditioner ruikt lekker fris en geeft je haar een heerlijke verzorging. De kleuring geeft je haar een prachtige glans. De kleuring heef mijn haarkleur wel een aantal tintjes opgelicht maar het is niet Donker goud blond. Ik weet niet of het kleur verschil op de foto’s waarneembaar is maar in de zon is het kleur verschil wel degelijk te zien en ik ben er dan ook heel blij mee. Ik denk dat als je van donker naar blond wil je toch zeker nog wel een tussenstap nodig hebt. Ik zou deze kleuring zo weer gebruiken en ga de volgende keer dan ook zeker weer voor dezelfde kleur, ik weet namelijk zeker dat het dan weer een beetje opgelicht word.


Svenja : 

Om te beginnen wil ik heel erg graag Beautyscene.nl bedanken dat ik ben uitgekozen tot 1 van de deelnemers van het John Frieda Precision foam colour testpanel. Ik kreeg een mailtje waarin stond dat de verf naar mij toe werd gestuurd. En inderdaad naar een paar dagen lag er een pakketje om me te wachten. Ik vind (natuurlijk)blond haar zelf heel erg mooi, doordat ik van mij zelf al een lichte kleur blond heb(foto1), had ik voor de lichtste kleur gekozen. Vol spanning ging ik in het weekend de verf uittesten. Ik maakte de badkamer klaar, legde een handdoek over mijn schouders en daar ging ik. Als eerste las ik goed de duidelijke gebruiksaanwijzing door. Ik voegde de ingrediënten bij elkaar, schudde zoals in de gebruiksaanwijzing stond en pompte het ''foam'' er uit. Wat tot mijn verbazing als echte mouse er uit kwam steeds als ik kneep. Ik begon met het maken van een rechte scheiding en bracht de verf aan(foto2). Een mouse bolletje ten grootte van een tennisbal en veegde dit als het ware over mijn scheiding uit. Zo ging ik verder steeds maakte ik een scheiding iets er langs, wat echt super gemakkelijk ging. Nadat ik zeker wist dat ik alle haren in de verf had gezet rond om mijn hoofd ging ik verder met mijn ''staart''. Ik deed dit in verschillende plukken. Dit alles ging heel erg gemakkelijk ik rolde het op tot een knotje en zette het vast met een klem(foto3). Ik liet het 20 minuten intrekken en spoelde het vervolgens uit. Eventjes was ik bang dat het oranje uit was geslagen omdat ik al licht blonde haren van me zelf had. Eerst spoelde ik mijn haren uit en vervolgens waste ik ze met shampoo gevolgd door de bijgeleverde conditioner(foto4). Toen ik mijn haren liet opdrogen voelde ze super zacht en glad aan. ''s avonds zag ik nog niet zo veel verschil(foto5). Maar ''s ochtends toen ik opstond zag ik mooie lichtere blonden lokken(foto6). Ik ben erg blij met het resultaat, de verf is super gemakkelijk en mijn haren zijn er niet droger van geworden of zoals je soms ziet droge slierten. Een echte aanrader dus!

Joelle:

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing heb ik mijn moeder mijn haar laten verven! Het was anders dan het normaal gaat. Bij deze foam masseer je het in je haar! En als het er eenmaal in zit voel je dat de foam oplost! Ik heb het 20 minuten laten zitten en heb het daarna er uit gewassen! Daar komt ook direct het tweede plus punt er zit een conditioner bij, waar je heel zacht haar van krijgt. Nadat ik het er uit had gewassen was het resultaat prachtig! Je zag niet dat het geverfd was omdat het een foam is. Dat vind ik dus echt een plus punt!!! Het min puntje is, dat het echt niet de kleur was die op de verpakking stond! Mijn oorspronkelijke haar kleur was licht bruin, de kleur foam was donker blond! Maar in van plaats donker blond werd ik donker bruin! Het was heel mooi, maar niet de kleur die ik verwachtte! Na een aantal dagen was de kleur nog steeds mooi en je ziet nog steeds niet dat het geverfd is ( alleen aan de kleur zie je het ) dat vind ik heel mooi. Nu ongeveer 2 weken later begint het al wel iets lichter te worden! Ik vond het een hele ervaring om het te verven en ik vind het goede verf! Vooral als je niet wilt dat het voor altijd blijft zitten, want deze foam was je er wel uit! Ik zou het zeker nog een keer proberen, maar ik zou wel een aantal tinten lichter kopen!

Linde:

Ik heb afgelopen zondag m''n haar gekleurd! Het product was makkelijk aan te brengen en te verdelen. Het resultaat: iets lichter, maar niet heeel erg veel verschil. Maar misschien had ik een iets lichtere tint moeten kiezen.. Wel is het mooi glanzend en zacht! Ben er in ieder geval wel erg blij mee! Nogmaals heel erg bedankt dat ik dit voor jullie mocht testen, super!

Mirjam

Nadat ik het pakketje in huis kreeg, ging ik echter heel erg twijfelen. Ik had nog nooit eerder mijn haar geverfd, en wat nou als ik het verkeerd deed? Als ik het te lang of te kort liet zitten, hele stukken vergat of per ongeluk een wenkbrauw meeverfde (en de andere niet, zie je het al voor je?). Maar goed, uiteindelijk dacht ik ‘verstand op 0 en gewoon doen’. Als het niet leuk is, ga ik wel naar de kapper om het weer in mijn eigen kleur te laten verven, en hoeveel verschil kan 2 tinten lichter nou geven? Na de bijsluiter 10x over te hebben gelezen (en vervolgens alsnog dingen fout te doen :P), ben ik aan de slag gegaan. Ik had nog nooit eerder mijn eigen haar geverfd, maar wel een paar keer een vriendin geholpen met het verven van haar haar. Het principe kende ik dus wel, maar een belangrijk verschil is dat je bij het precision foam colour het flesje niet mag schudden om de vloeistoffen te mengen, maar moet kantelen. En natuurlijk presteer ik het om, ondanks de enorme waarschuwing op het flesje, toch bijna te beginnen met schudden. Mijn vriend, die het hele schouwspel zat te bestuderen, zag dat gelukkig en hield me nog net op tijd tegen.
Het eerste wat me opviel toen ik begon met het schuim in mijn haar te verdelen, was de geur. Nou ruikt haarverf sowieso niet zo lekker, maar deze vond ik toch echt niet fijn. Dat is meteen het enige minpunt wat ik kan bedenken aan deze haarverf, want na het uitspoelen van de verf en het wassen met mijn eigen shampoo, ruik ik die geur nog steeds. Het kan ook zijn dat het persoonlijk is, want mijn vriend vond het juist wel lekker ruiken. Toen ik net bezig was met het schuim verdelen dacht ik dat het nooit genoeg zou zijn. Maar uiteindelijk was het meer dan genoeg, en heb ik het flesje zelfs niet leeg gemaakt omdat mijn haar al helemaal vol zat. Geen gedoe dus met 2 pakjes als je lang en dik haar hebt ;).
Het uitspoelen vond ik zelf een beetje lastig, want bij zo’n blonde verf zie je niet zo goed aan het spoelwater wanneer alles eruit gespoeld is, niet zoals het spoelwater bij donkere haarverf zwart is en je dus kan zien dat alles eruit is wanneer het water niet zwart meer is. Mijn haar bleef aanvoelen alsof het er nog in zat, het werd niet stroever zoals je vaak hebt na het wassen met shampoo, maar dat heb ik eigenlijk bij alle John Frieda producten. Na het föhnen kon ik niet wachten om het resultaat te bekijken, en eerlijk gezegd… viel dat nogal tegen. Heel veel lichter vond ik het niet (is tenslotte ook maar 2 tinten, dus klopt eigenlijk ook wel), maar het glanst prachtig, en mijn kleur is veel mooier geworden. Zo’n mooie gouden gloed heb ik nu over mijn haar, alsof het zonlicht weerkaatst. In daglicht ziet mijn haar er ook wel iets lichter uit, net als na een lange zomer in de zon. Ook al zag ik er van tevoren tegen op om mijn haar te verven, uiteindelijk vind ik het resultaat toch wel heel erg mooi. Mijn haar ziet er heel natuurlijk uit, niet zo’n super egale kleur waar aan je overduidelijk ziet dat het geverfd is waar ik zo bang voor was. Mijn haar is iets lichter en de kleur is veel mooier en glanzender. Mijn haar ziet er uit alsof de zon er continue op schijnt, en mooi gezond. Wanneer de kleur er uit groeit, zal ik dit zeker opnieuw gebruiken, maar dan misschien nóg een tintje lichter. 

De resultaten zijn volgens mij heel duidelijk, de Foam Precision colour van John Frieda is erg handig en praktisch in gebruik. Over het resulaat verschillende meningen een beetje, qua kleur zijn de resultaten niet heel erg overtuigend maar alle reviewers vinden wel dat hun haar er beter uitziet, mooi glanst en zacht aanvoelt. Ook na een tijdje blijft die gezonde uitstraling en dat is misschien nog wel het belangrijkste!

Dank jullie wel lieve dames voor het testen! Binnenkort hebben we nog een aantal leuke testpanels, doen jullie volgende keer ook mee?

Deel dit artikel
Back to top