Nagel & Handen

Colour Blocking op jouw nagels: Hot or Not?

Dat het bij de grote colour blocking trend allemaal om kleur draait dat dat wisten we met z’n allen natuurlijk wel. Maar deze trend gaat nog net iets verder want colour blocking betekent eigenlijk een beetje dat je kleuren die je normaal nooit met elkaar zou combineren bij elkaar draagt. Op de catwalk worden heftige kleuren met elkaar gecombineerd tot een colour block look. En onze nagels? Tja die doen gewoon mee!

 Ik ken fashionista’s die helemaal gaan voor de grote colour blocking trend van dit moment. Onze eigen Charlotte en ook Debbie zijn daar een goed voorbeeld van. Collega Cynthia van MissLipgloss toonde afgelopen week ook haar Colour Blocking nagels. Zij zijn heerlijke kleurrijk types en voelen zich ook comfortabel in hun gekleurde outfits. En tja, wanneer je je lekker voelt in je outfit straal je dat ook uit. Ik ben qua kleding niet heel kleurrijk en kies ( heel saai en lekker veilig) meestal voor zwart, grijs of camouflagetinten. Kleur zie je bij mij terug op mijn nagels.


Gelukkig kun je ook door middel van accessoires een heel eind komen en… je kunt kleur natuurlijk goed doorvoeren in jouw make-up en nagels want ook op beauty gebied is colour blocking de trend. Wanneer je naar het modebeeld kijkt dan zien we vooral veel heldere kleurrijke vlakken bij elkaar, zoals een groen jasje met paarse top en rode broek met een geel jasje. Eerlijk is eerlijk: Daar zie ik mezelf niet zo heel snel in lopen, dus ik houd het bij colour blocking nagels.

Vandaag heb ik een aantal nagellak combinaties voor jullie bij elkaar gebracht die lekker “clashen”. Vind je het nog wat heftig om twee kleuren nagellak met elkaar te combineren dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om bij je rode colbertje een contrasterende kleur nagellak te dragen, maar wil je helemaal hot zijn deze zomer dan ga je voor een duo kleur (of zelfs drie kleurtjes voor de echte durfals).China Glaze Papaya Punch, Color Club - Gimme A Grape Bigg Kiss en Catrice - Blue Cara Ciao

Op de eerst afbeelding zie je de China Glaze Papaya Punch (EUR 5.50), een mooie heftige oranje crème nagellak afkomstig uit de China Glaze Island Escape zomercollectie. Deze collectie is overigens enorm geschikt om mee te colour blocken, de kleuren zijn allemaal bright en lekker aanwezig. Ook zie je de Catrice Blue Cara Ciao (EUR 2.49) nagellak, mijn absolute favoriet uit de vaste ultimate nail laquer collectie. De crèmes neon paarse Gimme A Grape Big Kiss (EUR 4.95) maakt het plaatje helemaal af.

Hieronder zie je wederom drie nagellakjes voorbij komen, allereerst in de vorm van de (net niet rijpe) bananen gele China Glaze Electric Pineapple (EUR 5.50). Daaronder zie je de paarse Senorita Bonita (EUR 5.50) midden paarse nagellak met prachtige shimmer en tot slot een van de leuke Revlon Scented nagellakjes in de kleur Pretty in Papaya (EUR 8.95). Deze mooie helder rode kleur bevat een klein vleugje oranje en is door de zacht fruitge geur natuurlijk enorm leuk om te hebben.


Revlon - Pretty in Papaya, China Glaze - Elctric Pineapple en China Glaze Senorita Bonita

Ga je voor een duo kleur? Gebruik dan twee contrasterende kleuren nagellak. Lak jouw nagels eerst volledig met een van de kleuren. Laat dit heel goed drogen (liefst een uur) en plak vervolgens een stickertje (of bij gebrek aan een stickertje een stukje plakband) halverwege, diagonaal of welke vorm dan ook over je nagel heen. 

Lak vervolgens het nagelgedeelte waar zich geen sticker bevindt met kleur nummer twee. Laat ook dit laagje goed drogen en trek het stickertje pas van je nagel af op het moment dat de nagellak goed droog is. Omdat het nageloppvervlak niet helemaal gelijk is kun je tenslotte n nog een laagje top coat aanbrengen voor een perfect en egaal resultaat.

Op de afbeelding links zie je een plakbandje zitten, die heb ik gebruikt als hulpje om een strakke lijn te krijgen .Op de afbeelding rechts heb ik het plakbandje verwijderd zodat je het resultaat kunt zien.  

Wat vinden jullie van de doorvoer van deze trend op de nagels? Hot or not? Hebben jullie zelf al combinaties gemaakt of houd je het liever bij een contrasterende kleur ten opzichte van je kleding?  Ik ben enorm benieuwd naar jullie reacties!

Deel dit artikel
Back to top