Nieuws

Scotch Naturals nagellakken op waterbasis

De Scotch Naturals nagellaken zijn non-toxic en uitgevoerd op waterbasis. De lakken zijn vrij van agressieve chemicaliën en verkrijgbaar in zeventien prachtige en hippe kleurvarianten. Scotch Naturals is opgericht in 2009 door Ginny Cardenas uit Phoenix, USA. Deze dame wilde graag een eco-friendly nagellak ontwikkelen maar wel van een hoogwaardige kwaliteit. De nagellak is ontworpen om bij herhaald gebruik de nagels te voeden en versterken, vergeelt de nagels niet en heel handig: je hebt geen base- of top coat nodig.

Ik heb de nagellak natuurlijk de afgelopen weken voor jullie getest en ben werkelijk waar lyrisch over de houdbaarheid. In principe kan iedereen nagellak op waterbasis gebruiken en de voorbereidingen zijn in bijna alle gevallen dezelfde als bij reguliere nagellak.


Heb je last van een ribbelig nageloppervlak gebruik dan eerst een buffer of polijstvijl. Op deze manier zorg je ervoor dat je nagels glad zijn en dan hecht de nagellak beter, brokkelt minder snel af en je ziet geen streepjes in de lak staan (dit geldt trouwens voor iedere nagellak, niet alleen voor deze varianten).
Zorg voor gebruik van de Scotch Naturals nagellakken dat jouw nagels schoon en vetvrij zijn, was daarom je handen met water en zeep, droog je handen en gebruik daarna geen nagelriemolie of handcrème. Je kunt de nagellak direct op de nagels aanbrengen, een base coat is niet nodig. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren kun je ervoor kiezen om een of meerdere laagjes nagellak aan te brengen, maar in de regel zorgen twee laagjes lak voor het mooiste resultaat. Neem trouwens wel voldoende tijd tussen de twee laagjes (minimaal drie minuten) en laat de eerste laag goed drogen.

Tussen de regels door hebben jullie de twee prachtige kleurtjes al even kunnen bewonderen die ik getest heb. Tartan Swizzle (flirtatious magenta) is een mooie donker roze, bijna rode semi jelly nagellak en ik ben mijn hart wel een klein beetje verloren aan de helder en ijsblauwe Caleigh (soft pastel blue) nagellak. Deze laatste kleur heb ik de afgelopen vier dagen gedragen en heb enorm veel complimentjes ontvangen. Jullie zien de kleur binnenkort ook nog even live terug in een filmpje waarin ik een handmassage krijg, maar dat geheel terzijde!

Ik draag op de afbeeldingen twee laagjes nagellak zonder base- en top coat en ik kan niet anders zeggen dan dat ik na vier volle dagen nog geen enkele beschadiging kan bespeuren.
De Scotch Naturals nagellakken produceren geen schadelijke dampen of geuren en hebben absoluut een long lasting kwaliteit zonder de nagels te verkleuren. De lakjes bevatten niets anders dan water, acrylpolymeer emulsie en niet toxische kleurstoffen. Overigens ontwikkelde Scotch Naturals ook een Nail Polish Remover (EUR 12,50 – 60 ml) in handige spray-vorm, maar… eerlijk is eerlijk: verwijderen met een reguliere remover (zonder aceton natuurlijk!) werkt ook prima.

De Scotch Naturals nagellakken (17 verschillende kleuren - EUR 17,50 per stuk) zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Pure Beauty Boutique. Neem snel even een kijkje en laat je verrassen door de interessante groene merken. Op de website vind je ook een speciale Vaderdag pagina waar je allemaal enorm leuke aanraders vindt waarmee jij jouw vader heerlijk kunt verwennen.

Deel dit artikel
Back to top