Reviews

E.L.F. studio single eyeshadows

Hebben jullie weleens gehoord van E.L.F.? Die afkorting staat voor Eyes Lips Face en dat is weer een cosmeticamerk dat is overgekomen vanuit de U.S.A.

E.L.F. is vooral bekend door hun goedkope make-up producten, maar inmiddels is de lijn behoorlijk uitgebreid. Vandaag laat ik jullie de nieuwste E.L.F. Studio single eyeshadows zien.De E.L.F. Studio lijn is de iets duurdere lijn van E.L.F. en bestaat o.a. producten voor de ogen, het gezicht, de lippen en diverse accessoires. De kwaliteit zou beter moeten zijn dan de echte budgetproducten van E.L.F., maar ook deze lijn is bijzonder betaalbaar. Nou ja, betaalbaar, eigenlijk zijn de prijzen ook echte budgetprijzen, voor de single eyeshadows betaal je nl. maar EUR 3,50 voor een doosje met daarin 2,75 gram oogschaduw.De Single eyeshadows lijken qua verpakking wel enigzins op de verpakkingen van de veel duurdere NARS oogschaduws, maar dat is  dan ook vooral zo op het eerste oog. De E.L.F. oogschaduws zijn gemaakt van stevig kunstof, hebben een venstertje waardoor je de kleur kunt zien en hebben maar een klein spiegeltje. Desondanks zien ze er bijzonder stijlvol uit!Op de foto vind je alle kleuren die E.L.F. momenteel in het assortiment heeft, de kleuren variëren van bijna wit tot zwart/grijs. De pigmentatie van de oogschaduws is redelijk en verschilt behoorlijk per kleur. De lichtste kleuren zijn wat "talkachtig" en niet zo erg prettig in gebruik, maar de donkere kleuren zijn eigenlijk wel prima. Op zich zijn alle kleuren wel te gebruiken, maar mijn favorieten zijn toch de kleuren Mystic Moss, Coffee Bean, Raspberry Truffle en Charcoal. Sand Dollar en Butter cream zijn op zich wel geschikt als highlight omdat ze wel een fraaie glans geven, mits je ze opbrengt met een goede kwast.Hieronder de swatches, die gemaakt zijn zonder basis, ik heb de kleuren opgebracht met mijn vingers, waarbij ik de kleur wel minstens in 2 laagjes heb opgebracht. Had ik de kleuren met een kwastje opgebracht, dan had je waarschijnlijk veel lichtere swatches gezien.


v.l.n.r. Sand Dollar, Butter cream, Wild wheat, Pebble en Saddle


v.l.n.r. Coffee bean, Mystic moss, Raspberry truffle, Amethyst en CharcoalDe Single eyeshadows zijn dus best redelijk, maar ook niet spectaculair goed en zeker niet te vergelijken met de oogschaduws waar ze qua verpakking enigzins op lijken (NARS dus). Maar die zijn natuurlijk ook een stuk duurder en dus kunnen ze toch best een leuk alternatief zijn. Zorg er wel altijd voor dat je een oogschaduwbasis gebruikt onder de oogschaduws en breng ze op met een goede kwast, dat scheelt absoluut!Maar E.L.F. heeft naast de Single Eyeshadows nog meer producten in hun Studio lijn, zoals bijvoorbeeld verschillende kwasten, mascara''s en ook de handige Eyeliner & Shadow sticks die zeker de moeite waard zijn, daarover in een volgend artikel meer!

De producten van E.L.F. kunnen uitsluitend worden besteld bij hun Nederlandse webshop, het verzenden van de producten kost EUR 6,95 (aangetekende verzending) en je kunt er (veilig) betalen met Paypal of iDeal, natuurlijk kun je ook met creditcard betalen. Bestel je voor een bedrag van EUR 75,00 of meer, dan betaal je geen verzendkosten. De producten van E.L.F. worden niet getest op dieren!

Ga dus snel naar www.eyeslipsface.nl en kijk of er iets leuks voor je bij zit, binnenkort dus nog meer reviews en swatches! Maar laten we vanavond eerst beginnen met een gezellige winactie!

 

Deel dit artikel
Back to top