Nieuws

Review : Lush Sweet and Shower haar- en bodywash

Een paar weken geleden informeerden wij jullie over de bijzondere Japan zeep, waarvan de volledige opbrengst (excl. BTW) naar Fairtrade Touhoku ging, een kleine organisatie die directe hulp biedt aan de slachtoffers van de aardbevingen in Japan. Vanaf deze week voert Lush actie tegen Canadese teerzandolie. Hoe? Lees even verder voor informatie. Lush Cosmetics voert in heel Europa actie tegen teerzandolie uit Canada. Omdat niemand het belang van deze actie beter kan verwoorden dan de dames en heren achter Lush laat ik hen even aan het woord:

De winning van teerzandolie wordt ook wel het meest verwoestende project op aarde genoemd. Om deze olie boven aarde te krijgen moeten oeroude bossen plaatsmaken voor mijnbouw en wordt de aarde met vers water gekookt om de olie te extraheren. Een proces dat niet alleen 3 tot 5 keer meer koolmonoxide uitstoot dan gewone oliewinning, het verwoest ook letterlijk alles om zich heen. Het water is vergiftigd en van het landschap blijft niet meer over dan een zwarte woestenij.
Om deze campagne te ondersteunen ontwikkelde Lush de limited edition Sweet and Shower haar- en bodywash. Dit product bevat het mineraalrijke melasse en door dit ingrediënt lijkt wash precies op olie. Lijkt mij een mooi statement. De substantie is lekker plakkerig en ruikt naar dropjes. Het bevat trouwens ook aloe vera, myrrhe en sandalwood. Enorm schuimen doet de wash niet, ben je fan van een flinke lading schuim, dan is het verstandig om een douche puff te gebruiken: (crèmekleurig)schuim verzekerd, een zachte huid ook! Je kunt product is zoals de naam al aangeeft ook gebruiken voor het haar, dat heb ik echter niet getest.Wanneer je de Sweet and Shower (EUR 5,95) aanschaft ondersteun je automatisch de Lush actie tegen Canadese teerzandolie . De volledige opbrengst (excl. BTW) gaat namelijk naar het Indigenous Environmental Network. Zij werken nauw samen met kleine lokale First Nations gemeenschappen in Canada waar ze campagne voeren tegen de teerzandoliewinning.

Wat dacht je van twee vliegen in een klap? Binnenkort is het namelijk ook nog eens Vaderdag wanneer jouw vader dol is op dropjes, douchen, natuurlijke producten, een betere wereld en een uniek cadeautje ren dan snel even naar het dichtstbijzijnde Lush filiaal om een potje Sweet and Shower te bemachtigen. Dit limited edition product is overigens ook te bestellen via de Lush mailorder.

Vanaf maandag 13 juni 2011 vraagt Lush om jouw steun in hun campagne tegen de komst van Teerzandolie in Europa. In alle Europese Lush filialen kun je een kaart tekenen. Lush zorgt ervoor dat jouw proteststem terecht komt bij het Europese Parlement.   Meer weten over de Teerzandwinning in canada? Lees -> hier <- dan even verder.

Deel dit artikel
Back to top