Reviews

Verzorg je haar met een natuurlijk serum

Er zijn verschillende soorten haarserums met diverse werkingen. Veel serums beschermen het haar tegen de hitte van verschillende warmtebronnen (föhn, stijltang etc.) Andere varianten zijn meer gericht op glans, zorgen ervoor dat je har minder snel gaat pluizen of bevatten werkzame stoffen die je haar een echte oppepper geven. Jullie kennen vast producten zoals het Thermal Protection Serum van Frizz Ease wel of de Chi Organics Silk Oil.



De afgelopen periode heb ik speciaal voor jullie een aantal minder bekende maar wel heel bijzondere natuurlijk haarserums getest en werkelijk waar: Ik ben zo enorm tevreden dat ik (tja, nu alvast maar even toegeven..) niet kan kiezen welke ik nu eigenlijk de meest bijzondere vindt. Op naar mijn bevindingen:

Het Rozen haarserum van Less is More is verkrijgbaar bij Besopure.nl en kost daar EUR 29,00 - 30 ml. Dit product is door de milde samenstelling geschikt voor ieder haar- type, ook voor dames en heren met een gevoelige hoofdhuid. Het serum zit bommetje vol met vitaminen en geeft daardoor naast een mooie hoogglans ook een diepe verzorging aan droog, broos en pluizig haar. Ingrediënten zoals jojoba-, abrikozenpit- en kokosolie kalmeren de hoofdhuid.



Het rozenserum ruikt fantastisch (rozengeur en maneschijn) en is door het pipetje prima te doseren. Voor dagelijkse verzorging en instant hoogglans verdeel je een paar druppeltjes op je handen, verwarm dit door middel van wrijving en masseer het product in op nat of droog haar. Kan jouw haar een intensieve verzorging gebruiken gebruik dan de inhoud van een volledig pipetje, masseer dit in het haar (vergeet de drogere punten niet!) en laat dit een nachtje intrekken. De volgende ochtend kun je jouw haar op de manier wassen zoals je gewend bent.

RS - Natural Cosmetics introduceert het Bedouin Beauty deep smoothing oil serum (EUR 18,90 - 20 ml). Dit is een zeer krachtig en diep werkend olie serum met argan en jojoba-olie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op arganolie. Het bijzondere aan dit product is dat je het niet alleen voor het haar kunt gebruiken, maar ook als intensieve oppepper voor gezicht, lichaam, haren, handen en nagels. Vandaag vertel ik jullie meer over de werking van dit product in mijn haar, maar ben je nieuwsgierig naar de werking op de rest van het lichaam dan kun je natuurlijk altijd even verder lezen op www.rs-naturalcosmetics.nl



Het serum heeft de typische nootachtige geur gecombineerd met mandarijnolie. Enorm lekker en bijzonder verfrissend. Ik heb maar een paar druppels nodig om mijn lange haar dagelijks te behandelen. Je wrijft het serum even warm in de handen en smeert de olie in het haar. Denk ook aan de haarpunten, die worden namelijk zeer gelukkig van dit serum.

Bij droog of beschadigd haar verdeel je een keer per week een aantal pompjes (afhankelijk van de lengte van jouw haar) van het serum over de gehele haarlengte. Laat het serum een nachtje inwerken en was het de volgende ochtend met shampoo. Prettige bijkomstigheid vind ik de geur. Reguliere arganolie ruikt niet heel bijzonder, maar de toevoeging van de eerder genoemde mandarijnolie zorgt ervoor dat ik snel grijpnaar dit lekkere en zeer voedende haarserum.

Dr. Hauschka Neem Haarolie (EUR 16,95 – 100 ml) is het ideale middel tegen droog, breekbaar of dof haar en irritatie van de hoofdhuid. De neembladeren en kamillebloesem zorgen voor vitaliteit en souplesse terwijl de etherische rozemarijn- en verzorgende tarwekiemolie de doorbloeding van de hoofdhuid ondersteunen. Deze olie is meer dan geschikt voor dames met chemisch behandeld haar (permanent, verf) of overbelasting door warmtebronnen (daar heb je de föhn en stijltang weer!).




Je gebruikt deze Dr. Hauschka variant op vochtig haar en masseert een kleine hoeveelheid in het haar en op de hoofdhuid. Vergeet ook niet weer de haarpunten zorgvuldig te behandelen. Na 20-30 minuten kun je de olie uit het haar wassen met een shampoo. Ik moet jullie bekennen dat ik deze variant niet heb laten zitten als overnight serum omdat de geur wat heftig is, en aangezien mijn wederhelft ook recht heeft op zijn nachtrust moet ik dat maar een ander keertje proberen. Ik vind de rozemarijn/citroen geur zelf trouwens erg lekker.

Tja, ik heb jullie gewaarschuwd! Eigenlijk zijn al deze haarserums aanraders. De varianten hebben allemaal verschillende ingrediënten, maar ook de geuren variëren. Het is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren voor welk product je zou kiezen. Een ding is zeker: aanraders zijn het alle drie!

Deel dit artikel
Back to top