Reviews

Take your (Chanel) chance!

Liet ik jullie onlangs nog kennis maken met de heerlijke "toiletries" van de geurlijn van Chanel Chance, vandaag heb ik voor jullie een artikel over de complete Chanel Chance geurenrange. Van het origineel uit 2003 (Chanel Chance) tot de nieuwste versie uit 2010 (Chanel Chance eau tendre), ik heb ze even voor jullie op een rijtje gezet. Kijk zeker even verder naar heerlijke foto''s!Chanel Chance wordt ook wel het meeste verrassende parfum van Chanel genoemd, de geurcompositie is complex en het resultaat telkens weer anders, er is geen echte top, midden en basis...de geur is een "wirwar" van de bloemige en fruitige ingrediënten, perfect passend bij de jonge vrouw die gepassioneerd in het leven staat en het geluk met frisse moed tegemoet gaat! De geur verveelt nooit en is altijd verrassend! Dit is ook de reden dat de flacon (in tegenstelling tot alle andere Chanel geuren) rond is, maar ook de frisse kleurtjes van de flacon, de parfum en de verpakkingen hebben een vrolijke, frisse en luchtige uitstraling. Toch is Chanel Chance inmiddels ook wel een klassieker te noemen, vooral onder jonge vrouwen en meiden. De drie versie''s zijn, ondanks dat ze dezelfde naam hebben toch ook wel heel erg verschillend. Ik zal ze even kort beschrijven voor jullie:

Chanel Chance is de kruidigste van de 3, maar desondanks toch heel fris en bloemig, met een vleugje fruit. De ingrediënten hyacint, iris, jasmijn, roze bes, vanille, witte muskus en patchoeli zorgen voor een vrouwelijke en sensuele, lichte geur. De parfum heeft een lichte amberkleur, iets wat je natuurlijk heel goed ziet door de transparante flacon.Chanel Eau fraiche is de frissere versie die vooral opvalt door de groene noten zoals cederappel en vetiver, ingrediënten die je ook vaak terugziet in herengeuren. Maar wees gerust, Eau fraiche blijft een typische vrouwengeur, maar dan wel met een fris tintje. In deze variant vind je ingrediënten zoals cedeappel, vetiver, jasmijn, teakhout, iris, roze bes en hyacinthhout terug. De parfum heeft een lichtgroene kleur, waardoor je in één oogopslag ziet hoe de geur ruikt. Chanel Eau tendre is de nieuwste versie, een bloemig en fruitig parfum voor de vrouw die wel van iets zoets houdt, grapefruit en kweepeer geven de geur kleur. Niet letterlijk trouwens, want de parfum is zo goed als kleurloos. In deze geur ruik je de jasmijn en grapefruit het duidelijkst, maar de geur is niet te zoet en zeker niet zwaar, de groene noten zorgen daar wel voor.

Van Eau tendre en Eau fraiche zijn er sinds kort hele fijne hydraterende bodysprays te koop, samen met een limited edition shimmer gel met een fijne geur. In dit artikel kun je daar nog even van alles over lezen, zeker de bodysprays zijn een aanrader in de zomer. Inmiddels heb ik er zelfs nog één gekocht van Chanel Coco Mademoiselle, ook zo''n heerlijk parfum.Alle Chanel Chance geuren hebben dezelfde prijs, een flacon van 50 ml eau de toilette kost EUR 60,00 en een flacon van 100 ml kost EUR 82,00. Chanel geuren worden verkocht bij luxere parfumerieën zoals Parfumerie Douglas, de Bijenkorf, ICI Paris XL en MOOI Parfumerie.

Ken jij de Chanel Chance geuren? Heb jij een favoriet?

Deel dit artikel
Back to top