Reviews

Onze zoektocht naar de ultieme handcreme!

Ik denk dat jullie het allemaal wel met mij eens zijn wanneer ik zeg dat het vinden van de ultieme handcreme enorm moeilijk is. Ik vind het zelf prettig wanneer een product licht is, maar toch voedend. Maar.. er zijn ook genoeg dames (en heren!) die last hebben van zeer droge handen en daarom alleen genoegen nemen met een vettere handcreme. Ik heb negen willekeurige handcremes uit de redactiekast gepakt waarover ik jullie vandaag meer ga vertellen. Pluspunten, minpuntjes, prijzen, verkrijgbaarheid.. Hieronder kunnen jullie het allemaal lezen. Meer informatie? Klik dan even op de linkjes.De aftrap is voor de Avene - Cold Cream Creme (EUR 8.50  - 75 ml). Ik ben flink gecharmeerd van dit product. Allereerst omdat deze handcreme geurloos is. Soms heb je simpelweg alleen maar behoefte aan en product dat verzorgt zonder daarbij geur af te geven. Daarnaast is de structuur makkelijk smeerbaar en plakt niet. Heb je last van kloofjes, of heb je een gevoelige huid dan is dit de ideale handcreme voor jou. Ik kan minpuntjes bedenken, tja misschien voor de dames en heren die juist op zoek zijn naar een product met geur! Avene is onder andere verkrijgbaar bij Mediq Apotheken.

De Handcreme Zachte Huid Amandelbloesem (EUR 5.95 - 75 ml) van Kneipp zorgt voor een intensieve verzorging van de droge en gevoelige huid. De basis van amandelolie, avocado en vitamine A en E beschermt de huid tegen uitdrogen en schadelijke invloeden van buitenaf. De structuur is romig, trekt redelijk snel in en laat geen vettig laagje achter. Deze handcreme is vooral erg populair vanwege de zachte bloemige geur. De prijs is natuurlijk prima, en een van de grootste voordelen van Kneipp is dat de producten makkelijk verkrijgbaar zijn.

De producten van Jericho bevatten actieve mineralen vanuit de Dode Zee, zo ook de Therapeutische Handcreme (EUR 15.50 - 150 ml). Opvallend is de enorme verpakking, die zowel het grootse minpunt als pluspunt is. De handcreme is wat groot om in je handtas mee te nemen, maar is heerlijk groot voor op je bureau. Het is maar net wat je prettig vindt. De creme bevat trouwens ook zwarte modder en vitamine A die de huid heerlijk zacht te maken, voedt en hydrateert. De geur is licht en de structuur ook, erg prettig, dit is namelijk een zwaargewicht qua prestaties!


Jericho Therapeutische handcreme, Kneipp Amandelbloesem handcreme en de Avene Cold Cream

Dat wij op de Beautyscene redactie dol zijn op de producten van TRIND dat is natuurlijk geen nieuws meer. De Hand Repair (EUR 12,95 - 75 ml) doet mee dan alleen maar hydrateren en beschermen. Dit product bevat namelijk verschillende stoffen die de natuurlijke aanmaak van vitamine F bevorderen. Vitamine A, C en E complex beschermt deze nieuwe huidcellen tegen invloeden van buitenaf. De structuur van de handcreme is tamelijk vloeibaar en trekt vrijwel direct in de huid. De geur is licht en zeer aangenaam. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat deze vaiant tot een van mijn favorieten behoort.

Het grootste voordeel van de Sally Hansen Age Correct Retinol Hand Creme (EUR 11.95 - 15 ml) is de ongelooflijk lekkere geur. Deze handcreme variant ruikt namelijk naar sinaasappel! Ik ben ook enorm te spreken over de fijne luchtige structuur alsmede de snelheid waarmee het product intrekt. Het product vertraagt het verouderingsproces van de handen verheldert en verfrist met onder andere Vitamine A, E en Druivenpitolie. Daarnaast vermindert de creme de aanwezigheid van fijne lijntjes en ouderdomspigmenten. De producten van Sally Hansen zijn grotendeels verkrijgbaar bij Kruidvat en ICI Paris XL en dat is natuurlijk erg prettig. Aanrader!

De Avoplex Hi-Intensity Hand & Nail Cream (EUR 12,95 - 50 ml) van OPI is zeer voedend en zorgt voor een optimale verzorging van extreem droge handen. De geur is lekker fris en licht fruitig en strekt lekker snel in. De structuur is licht en toch voedend, daar zijn we dol op! De producten uit de bijzondere Avoplex lijn bevatten allemaal diepwerkende anti-oxidanten, vitamines en avocado olie die zorgen voor een zachte en gehydrateerde huid. De verpakking is zeer handtas vriendelijk en dat maakt handcreme tot een verleidelijk exemplaar! OPI is tegenwoordig onder andere verkrijgbaar bij Sephora en Mooi Parfumerie.OPI Avoplex Hi Intensity handcream, Trind Hand Repair en Sally Hansen Age Correct Retinol Handcreme

Als we het dan toch over handige formaten hebben: De Arnica Essentiel geconcentreerde handcreme van Yves Rocher (EUR 6.50 - 50 ml) is net zoals de OPI versie zeer handtas vriendelijk. Deze zwaargewicht beschermt en herstelt handen die het zwaar te verduren hebben. De samenstelling bevat arnica-extract uit biologische teelt. De geur van deze variant is erg lekker en doet mij denken aan vanille. De handcreme trekt iets minder snel in, maar dat komt naar alle waarschijnlijkheid omdat het product met name geschikt is voor dames en heren met een zeer droge huid, en onder die categorie val ik niet.

Toen ik de Love & Toast handcreme in Gin Blossom (EUR 10.95 - 35 ml) ontving was ik vrijwel direct verliefd op de enorm leuke verpakking waarvan je direct vrolijk wordt. Love & Toast is een relatief nieuw natuurlijk merk in Nederland dat onder andere verkrijgbaar is bij Zalando.nl. Naast het feit dat de verpakkingen erg geslaagd zijn (tja ik ben er gevoelig voor) ruikt het product buitengewoon lekker (fruitig met en stevige bite) en trekt de zeer luchtige handcreme snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten.

De HERBALIFE Herbal Aloe Hand Cream (EUR 12.90 - 50 ml) is een zeer licht product dat razendsnel intrekt. Voor mij persoonlijk is het product te licht, en geeft een beetje een trekkerig gevoel op de rug van mijn handen. Ik vind de geur ook minder geslaagd. Over het algemeen ben ik altijd wel gecharmeerd van Aloe Vera producten, maar deze geur doet mij daar niet aan denken. De verpakking is trouwens wel een prettig handtas formaat.Love & Toast hancreme, Yves Rocher Arnica geconcentreerde handcreme en Herbalife Aloe hand cream

En? Zit jullie favoriet ertussen? Of zijn er handcremes voorbij gekomen vandaag waarvan je denkt: Die wil ik proberen!? Je hebt vandaag ook een aantal groene varianten voorbij zien komen, maar eerder heb ik een artikel geschreven waarin alleen maar eco/groene handcremes voorbij kwamen, interessant? Lees dan dit artikel nog even. Wij zijn trouwens nog niet klaar met testen want in de redactiekast staan nog een heleboel intesessante exemplaren die graag een keertje voorbij willen komen op onze website. Stay tuned!

Deel dit artikel
Back to top