Nieuws

Interview met Paula Begoun

Vorige week donderdag had hoofdredactrice Debbie een bijzonder leuk interview met Paula Begoun. Paula Begoun is bij jullie misschien vooral bekend van het cosmeticamerk Paula''s Choice, maar wereldwijd staat ze bekend als de "cosmetics cop". Lezen jullie even mee?

Als "Cosmetics cop" is Paula Begoun kritisch over allerlei cosmetica claims en cosmetica producten, zij streeft ernaar om consumenten meer bewust te maken over de producten die ze gebruiken. Dat doet ze o.a. in haar uitgebreide en interessante boeken zoals Don''t go to the cosmetics without me! en The original beauty bible. Deze boeken zijn wat mij betreft must-haves om te lezen als je echt geïnteresseerd bent in cosmeticaproducten. De boeken worden, helaas, niet in het Nederlands vertaald, maar zijn zeker goed te volgen in het Engels.Tijdens het interview, dat plaats vond in het fraaie Amstel Hotel tijdens een regenachtige middag, heb ik met Paula over verschillende onderwerpen gesproken. Het is een prachtige dame, ze is bijna 60, en heeft een enorme kennis over cosmeticaproducten en ingrediënten, je kunt echt dagen met haar praten! Ik zal niet alles in dit artikel weergeven, maar de interessantse antwoorden kan ik julie natuurlijk niet onthouden.

Paula, welkom in regenachtig Amsterdam! Ik ben erg benieuwd of er nog een product is dat u nog zou willen ontwikkelen, maar dat technisch gezien nog niet mogelijk is.

Wat grappig dat je dat vraagt, als je mij dat een jaar geleden had gevraagd dan had ik je dat precies kunnen vertellen. Maar inmiddels heb ik dat product zelf kunnen ontwikkelen, het is een echte "break through" in huidverzorging. Ik heb onlangs een nieuwe moisturizer ontwikkeld voor mijn Skin balancing lijn, een product speciaal voor de vette, wat oudere huid. Dit product is extreem comfortabel, zeer verzorgend maar zorgt er ook voor dat de huid niet nog vetter aanvoelt. Dat was eerder toch vaak problematisch, als je een vette huid hebt en ouder wordt, dan heeft de huid toch wel extra voedingsstoffen nodig, maar dat combineerde vaak niet zo goed met een vette huid. Met dit nieuwe product is dat probleem opgelost, ik ben er helemaal weg van!

Als u een jonge vrouw een advies zou moeten geven hoe ze haar huid, in het algemeen, zou moeten verzorgen, wat zou u haar dan aanraden? 

Ieder persoon en iedere huid is natuurlijk anders, maar als stelregel kun je toch wel iets meegeven, denk ik. Een must is het gebruiken van een goede, milde gezichtsreiniger, een goede toner of tonic vol met anti-oxidanten en andere goede ingredienten maar zonder alcohol. Natuurlijk is een kwalitatief goede dagcreme noodzakelijk en een bescherming tegen de schadelijke zonnestralen, dat kan in één product natuurlijk. Als je een dagcreme gebruikt zonder SPF, dan kun je die ook als nachtcreme gebruiken. Ik ben geen fan van oogcremes, omdat deze meestal geen SPF bevatten, iets wat juist zo belangrijk is, smeer dus gewoon de dagcreme (met SPF) onder en rond de ogen. Let ook goed op de verpakking van een product, een product in een potje is eigenlijk nooit een goed idee!Ik krijg regelmatig vragen van mijn lezers over huidverzorging. Ik merk dat er heel veel vrouwen zijn die zeggen dat ze een vette huid hebben omdat ze weleens last van puistjes hebben, is dat ook wel zo?

Dat kan natuurlijk wel, maar het hoeft zeker niet zo te zijn. 75-80 % van de acné problemen hebben een hormonale oorzaak, iets wat we vooral associëren met de puberteit, maar dit kan ook op latere leeftijd nog de oorzaak van acné zijn (denk aan zwangerschap of de overgang). Maar een andere belangrijke oorzaak is de zgn. cosmetica acné, acné of puistjes die veroorzaakt worden door cosmetica, waarbij vooral een te aggressieve reiniger vaak de oorzaak is. De huid wordt dan zo geïrriteerd dat de huid helemaal uit balans raakt. Producten met alcohol en parfum zijn bekende probleemveroorzakers, maar ook natuurlijke irritanten kunnen de oorzaak zijn, natuurlijk is niet altijd beter dus. 
Maar ook het gebruiken van teveel of te rijke producten kan een oorzaak zijn van puistjes en een vette huid, als je een serum en een dagcreme en een zonbescherming en een foundation gebruikt die allemaal rijk & olieachtig zijn, dan kan het zeker teveel van het goede worden. Vervang die producten dan voor lichtere, gel-achtige versies van die producten.


Heeft u ook persoonlijke favorieten, producten die u al jarenlang gebruikt buiten de producten van uw eigen lijn Paula''s Choice?

Nee, daar kan ik heel duidelijk in zijn! Ik test, samen met mijn medewerkers, natuurlijk regelmatig producten van andere merken en daaronder bevinden zich natuurlijk prima producten. Maar "egoistisch" als ik ben, heb ik de producten van mijn eigen merk natuurlijk in eerste instantie voor mijzelf ontwikkeld, deze voldoen echt aan al de eisen die ik aan cosmeticaproducten stel. Ik ben een trouw gebruiker van mijn eigen producten! Toen ik in 1995 de producten van Paula''s Choice ging ontwikkelen heb ik dat dus vooral voor mijzelf en de mensen in mijn directe omgeving gedaan, het was helemaal niet mijn bedoeling om de producten aan een groter publiek te gaan verkopen. Natuurlijk vind ik het wel bijzonder fijn dat er blijkbaar zoveel mensen net zo blij worden van mijn producten als ikzelf.Welke producten zou u eens extra in het zonnetje willen zetten voor onze lezers?

Zeker de producten van de Resist lijn, de lijn vol producten bomvol anti-oxidanten die heel geschikt zijn om de schade te repareren die de zon heeft aangericht, bij personen van elke leeftijd. De lijn is heel compleet en heel mooi op elkaar afgestemd, dat is echt een aanrader! Vooral de nieuwste aanwinst, de Resist Cellular defense daily moisturizer met SPF 25 en anti-oxidanten (EUR 26,95) is geweldig. Maar natuurlijk is mijn Shine stopper Instant matte finish (EUR 24,15) ook  een echte aanrader voor vrouwen en mannen die weleens last hebben van glimmende plekjes op de huid. Dit is het ideale product om dit direct en langdurig te verhelpen. Je kunt het product onder jouw make-up aanbrengen, dan smeer je het op de huid, maar je kunt het ook over jouw make-up aanbrengen, dan dep je het op de huid. Zal ik het eens demonstreren?

En dat deed Paula, met een klein flesje olijfolie dat zij, speciaal voor dit doel, bij zich had! Bekijk deze spontane demonstratie in de derde aflevering van Beautyscene TV, het begint ongeveer rond 8.10 minuten.Het was bijzonder leuk om dit interview met Paula Begoun te doen, zoals gezegd is het een zeer interessante dame die enorm veel te vertellen heeft, ik zou er nog heel wat artikelen mee kunnen vullen. Binnenkort zullen julie zeker wat reviews van Paula''s Choice producten voorbij zien komen. Natuurlijk ging ik nog even met Paula op de foto, excuses voor mijn verregende coupe.Neem zeker een kijkje op de Nederlandse website van Paula''s Choice (daar kun je ook alle getoonde producten bestellen) en bezoek voor nog meer informatie de andere, Engelstalige websites van Paula Begoun, www.beautypedia.com (met heel veel reviews) en www.cosmeticscop.com.

Deel dit artikel
Back to top