Nieuws

Review: H2O Plus Oasislijn

De producten van de H2O Plus Oasis-lijn wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt, en daarom leek het mij enorm leuk om een aantal producten uit deze bijzondere lijn - met de focus op hydrateren - een door een mannelijk persoon te laten testen.  

 De producten uit de H2O Plus Oasislijn bevatten liposomen en zee ingrediënten waaronder wakame, zeevenkel en zeesla. Deze ingrediënten zorgen allemaal voor een goede hydratatie en een frisse uitstraling.Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de mannen en vrouwenhuid? Allereerst is de mannenhuid gemiddeld zo’n 24% dikker dan die van de vrouw. De hoornlaag (bovenste huidlaag) is harder en de mannenhuid maakt over het algemeen meer talg aan. De mannenhuid transpireert meer dan de vrouw, en het verdampen van zweet maakt de mannenhuid gevoeliger voor dehydratatie.

De lichte formules, krachtige resultaten, en het niet toevoegen van bloemige parfums maakt H2O Plus Oasis lijn niet alleen geschikt voor dames met een vochtarme huid, maar ook voor mannen. Daarnaast zijn de producten olie vrij, verstopt de poriën niet, en trekt snel in. Daar zullen veel mannen heel vrolijk van worden! Mijn tester is een man van 32 jaar, met een redelijk normale huid. Hij heeft zo nu en dan last van wat onzuiverheden, meestal zijn deze onzuiverheden te wijden aan een onregelmatig leven en te laat gaan slapen. Overigens gebruikt hij doorgaans wel een cleanser en een moisturiser, maar tot verkort geen oogcrème.


De Eye Oasis Moisture Replenishing Treatment (EUR 27,00 - 15 ml - Nu tijdelijk EUR 24,30) is een oogcrème op gel basis. De gel is licht transparant blauw, geurloos en trekt binnen een paar seconden volledig in de huid. Liposomen in combinatie met provitamine B en vitamine A, C en E dringen diep in de huid door zodat deze wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Anti-aging zeeplanten pakken preventief de eerste tekenen van het ouder worden aan. Mijn testpersoon is vooral zeer gecharmeerd van de lichte structuur en het prettige koude gevoel bij het aanbrengen van het product. Hij gaf aan de oogcrème zelfs in de koelkast te hebben bewaard om het koude gevoel nog even een extra boost te geven. Vooral tijdens drukke dagen en laat naar bed gaan (foei!) schijnt dit de ideale oogproduct te zijn die een mooie frisse en uitgeslapen blik geeft.

  


Ook de Face Oasis Hydrating Treatment (EUR 38,00 50 ml - Nu tijdelijk EUR 34,20) is uitgevoerd in een gel samenstelling en hydrateert en verstevigt de huid, terwijl kleine lijntjes vervagen. Naast wakame, zeesla en zeevenkel bevat deze dag (en nacht) verzorging vitamine A, C, E en provitamine B die de huid voeden en beschermen. Mijn testpersoon vond het enorm handig om een product te gebruiken dat je zowel voor de dag als voor de nacht kunt gebruiken. De gel trekt net zoals het oogproduct enorm snel in de huid en is geurloos. Ik kreeg als opmerking mee dat mannen (blijkbaar) dol zijn op tubes omdat grabbelen in een potje minder geslaagd is, en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen.Voordat je de oogcrème en moisturiser aanbrengt is het natuurlijk meer dan verstandig om het gezicht goed te reinigen. Dit kan met de Face Oasis Dual-Action Exfoliating Cleanser (EUR 24,00 120 ml - Nu tijdelijk EUR 21,60). Deze innovatieve cleanser is een fijne multi-tasker. Naast het weg halen van vuil en onzuiverheden heeft deze ook een ex-foliërende werking en vernieuwt deze de opperhuid. Dit zorgt voor een schone stralende en revitaliseerde huid.

De hoeveelheid van een doperwt is voldoende om de volledige gezichtshuid te reinigen. Verdeel te romige substantie over de natte huid, masseer het even kort in en reinig met ruim lauw water. De formule is olievrij. Grappig genoeg zou deze structuur te ontvettend zijn voor mijn huidtype maar mijn mannelijke tester is lyrisch over deze cleanser. De ex foliërende bestanddelen zijn licht aanwezig, maar mild genoeg om dagelijks te kunnen gebruiken, het product is geurloos en zorgt voor een gereinigde en frisse huid.


V.l.n.r: moisturiser, oogproduct een cleanser

We laten de testpersoon nog even aan het woord:

Wordt mijn huid een maand op de proef gesteld, herschrijft Wendy mijn stukjes ook nog! Nee hoor, dat is natuurlijk een grapje, want ik ben echt blij dat ik deze producten heb leren kennen. Ik moet bekennen dat ik het vaak zo druk heb dat ik er niet aan toe kom om te zoeken naar producten die echt geschikt zijn voor mijn huid. Daarom gebruik ik eigenlijk al jaren dezelfde producten. Nu ik de Oasis artikelen van H2O Plus heb geprobeerd weet ik dat mijn huid eigenlijk alleen maar gehydrateerd hoeft te worden met lichte (gel) producten. Natuurlijk blijf ik een man en vergeet ik voor het (te laat) slapen gaan wel eens om de producten te gebruiken, maar ik moet toegeven dat ik zeker verschil merk. Dat de producten ook online te koop zijn vind ik trouwens wel een groot voordeel!

Het volledige H2O Plus assortiment is in Nederland verkrijgbaar bij ICI Paris XL, maar ook bij de H2O plus webwinkel. Momenteel kun je in de H2O plus webshop genieten van een Beauty sale waarbij de kortingen flink oplopen, dus zeker tijd om even een kijkje te nemen.

Deel dit artikel
Back to top