Reviews

Catrice Papagena Limited Edition, review en swatches

Een paar maanden geleden kondigden wij Papagena aan, de nieuwe Limited Edition-collectie van Catrice. Inmiddels is deze prachtige collectie hier en daar gespot in de winkels, dus het is de hoogste tijd voor swatches en reviews van deze fijne budget-vriendelijke producten!Catrice liet zich voor deze Limited Edition inspireren door de jungle. Zoals we van Catrice gewend zijn leverde dit een prachtige collectie op met een aantal zeer bijzondere producten. Natuurlijk hebben deze items stuk voor stuk een fijn prijsje, maar ze zijn bovenal gewoon ontzettend fijn!Mijn grote favorieten uit de Papagena-collectie zijn de Absolute Eye Colour Quattro''s (EUR 4,29 per stuk). Deze fijne paletjes kennen jullie misschien wel uit het vaste assortiment, maar zijn nu uitgebracht in twee Limited Edition versies met bijbehorende Limited Edition-verpakkingen:

Rumble In The Jungle:

Birds Of A Feather:

De kwaliteit van deze oogschaduws is opvallend goed! Bovenstaande swatches zijn gemaakt zonder basis, maar je kan er vanuit gaan dat ze wanneer aangebracht over een oogschaduwbasis nog intenser worden. Beide palettes zijn goed te combineren en zeer draagbaar, maar ik denk dat de meeste dames erg blij zullen zijn met de rustige tinten uit Birds Of A Feather. Welk palette je ook kiest, de prijs/kwaliteit-verhouding is dik in orde en beide palettes zijn absoluut de moeite waard!

Een ander handig product uit deze collectie zijn de Eye Liner Pens (EUR 2,99 per stuk). Deze eyeliner-stiften hebben we natuurlijk vaker gezien (zoals de MAC Penultimate Eyeliner), maar de kleuren van deze eyeliners zijn net even wat anders! In tegenstelling tot het standaard zwart heeft Catrice namelijk gekozen voor een witte variant en twee tinten groen:White Eyes | Papa-Greener | Welcome To The Jungle

De pennen hebben een fijn smal puntje waardoor je goed precies kan werken. Dat maakt deze pennen ook ideaal om een mooie winged eyeliner te zetten! Deze Eye Liner Pens zijn niet waterproof, maar absoluut veegvast en zullen onder normale omstandigheden prima op hun plek blijven zitten. Overigens staan dit soort pennen er wel om bekend dat ze snel uit kunnen drogen. Zorg dus altijd dat de dop goed dicht zit en bewaar ze ondersteboven (met het puntje naar beneden) om te voorkomen dat ze vroegtijdig uitdrogen.

In de meeste LE-collecties is wel een blush te vinden, maar de Blush Sticks (EUR 3,49 per stuk) zijn weer net even anders!Tigerlily | Bird Of Paradise

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf nooit zo dol ben op crème-blushes, maar deze zijn erg prettig! Ze geven een subtiel kleurtje af dat precies genoeg is en laten nauwelijks een vettig laagje op de huid achter. Aanbrengen kan direct vanaf de stick (of met een kwast) en ze zijn makkelijk uit te werken met je vingers. Deze sticks zijn vooral fijn in de zomer, want ze geven je het perfecte gezonde zomerblosje!


Veel van jullie waren zeer benieuwd naar de Crystal Clear Gloss Sticks (EUR 3,99 per stuk) en ik moet zeggen dat het een bijzonder product is. Ze kunnen het beste omschreven worden als een combinatie tussen een lippenbalsem en een lipgloss in een stick. Deze bijzondere lipproducten zijn verkrijgbaar in twee transparante tinten:

Tigerlily:


Bird Of Paradise:Tigerlily | Bird Of Paradise

Zoals op bovenstaande foto te zien is zijn beide kleuren zeer transparant. Het gaat bij deze sticks dan ook niet om de intense kleur, maar vooral om de substiele glans die ze afgeven. Tigerlily geeft een frisse roze gloed aan de lippen, maar Bird Of Paradise is zo goed als kleurloos.

Een ander product waar ik zelf erg benieuwd naar was waren de grappige Gold Nuggets (EUR 3,99). Deze gouden korreltjes kunnen zowel op het gezicht als op het lichaam gebruikt worden om de huid een mooie gouden gloed te geven.Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleur van deze korrels iets te heftig vind! Ik heb hem hier vrij dekkend aangebracht, maar het is een lastig product om subtiel te gebruiken, aangezien de Nuggets ontzettend veel kleur afgeven. Breng dit product dan ook met een luchtige kwast en met veel beleid aan! Ik denk overigens wel dat de Gold Nuggets het erg goed zouden doen als oogschaduw, dus het kan absoluut door als een multi-functioneel product. Daarnaast zien al die korrels in het doosje er natuurlijk gewoon heel gezellig uit!Om de Papagena-look helemaal af te maken zijn de Feather Lashes (EUR 3,99 per paar) zeer geschikt! Deze wimpers lijken op het eerste oog vrij standaard, maar als je goed kijkt zie je dat de zwarte haartjes worden afgewisseld met groene accenten. Erg apart! Overigens zijn deze wimpers inclusief wimperlijm, dus je kan er meteen mee aan de slag.

Natuurlijk zijn er ook een aantal prachtige nagellakken bij deze collectie inbregrepen. Ook deze heb ik al voor jullie op de foto gezet en zullen in een later artikel voorbijkomen.

Wat een leuke collectie is dit! Mijn persoonlijke favorieten zijn het Birds Of A Feather Quattro, Welcome In The Jungle Eye Liner Pen en de Tigerlily Clear Gloss Stick, maar eigenlijk zijn alle producten leuk. Ik vind de kleurkeuze geweldig en er zitten ook een paar zeer unieke producten tussen die deze collectie nèt een beetje leuker maken. Daarnaast zijn alle producten zeer prettig geprijsd, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker de moeite waard wat mij betreft!

De Catrice Papagena-collectie is inmiddels bij veel filialen van Kruidvat verkrijgbaar, maar het kan misschien nog even duren voordat jouw favoriete filiaal hem heeft liggen. Houd de winkels goed in de gaten, want deze collectie is slechts tijdelijk verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) en zal waarschijnlijk zeer gewild zijn.

Deel dit artikel
Back to top