Algemeen

Clinique Self Sun - Bruin veilig...doe het zelf!

De zomer komt eraan en ondanks dat we het niet slecht hebben getroffen met het zonnige weer, kunnen sommige nog wel een tintje gebruiken! Want als je straks in bikini of zomerjurkje op jouw vakantiebestemming toch een beetje fraai voor de dag wil komen, is een tikje kleur geen slecht idee. Heb je geen tijd om te zonnen? Of hou je er niet zo van (zoals ik!)? Dan zijn zelfbruiners natuurlijk een goed alternatief, lees verder voor informatie over de zelfbruiners van Clinique..... Een andere reden om zelfbruiners te gebruiken is natuurlijk de schadelijke invloed van zonnestralen op de huid, natuurlijk weet iedereen dat overmatige blootstelling aan de zon de belangrijkste oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering. Dus eigenlijk is de enige veilige bruine kleur, er een is waar de zon niet aan te pas komt, daarom introduceert Clinique de nieuwe Self Sun Collectie. Deze collectie producten is zeer uitgebreid en biedt voor elk wat wils, dit zijn de producten:

Body Airbrush Spray, 125 ml EUR 24,40 Een lichtgewicht, zelfbruinende lichaamsspray die een natuurlijke kleur geeft vergelijkbaar met dat van een professionele airbrushsessie. De flacon is erg handig, je kunt zelf ondersteboven sprayen, wel zo handig voor de moeilijk bereikbare plekjes. Binnen 3-5 minuten is de spray droog en het resultaat zie je binnen een uur. Ik heb deze gebruikt en het vergt wel wat oefening, je moet nl. de flacon in beweging houden tijdens het aanbrengen (net als een haarlakbus) maar het resultaat is echt erg mooi! Wel goed laten opdrogen voordat je je gaat aankleden en leg vooral een handdoek op de grond!

Face Tinted Lotion 50 ml EUR 22,50 Een heel fijn 2-in-1 product, want het voorziet het gezicht niet alleen direct van een zongebruin tintje, maar na 2 of 3 uur ontwikkeld zich een natuurlijk bruin-zonder-zon effect. Je moet dit aanbrengen op een schone, liefst gescrubde huid, voor het mooiste effect. Zorg dat je na het aanbrengen ervoor dat het niet bij/op je wenkbrauwen zit!

Face Bronzing Gel Tint 50 ml EUR 22,50 Een niet-vette gelcreme die een licht, natuurlijk kleurtje geeft! Perfect voor de wat vettere huid omdat de formule vetvrij en op waterbasis is, de creme is zeer lang houdbaar en afwasbaar met water en zeep.

Body Tinted Lotion 125 ml EUR 23,30 Een getinte gel voor het lichaam die de huid direct een kleurtje geeft en na 2 tot 3 uur een mooie, natuurlijke kleur ontwikkeld. Verrkijgbaar is 2 tinten, light/medium en medium/deep, je kiest dus precies de juiste kleur uit. Ik heb deze zelf ook geprobeerd en vind de kleur bij het aanbrengen een beetje gelig, maar als je hem goed uitsmeert verdwijnt dat onnmiddelijk en blijft een lekker tintje, dat niet too much is. Door de Mica en IJzeroxide die in de creme zit, komt er een mooie shimmer op de huid (je kent deze ingredienten misschien wel van minerale make-up).

Body Daily Moisturizer 125 ml EUR 23,30 Een hele fijne body lotion die geleidelijk een subtiel bruin kleurtje opbouwt, perfect als je zelf een lichte huid hebt. Pas na 24 uur zie je kleur en die kun je verdiepen door deze moisturizer meerdere dagen te gebruiken. Daarnaast is het een zeer fijne lotion die zorgt voor langdurige hydratatie. Ik heb verschillende van deze producten gebruikt en ze zijn erg prettig! De Body Tinted Lotion geeft een mooi bruin resultaat, zelfs na 1 keer aanbrengen. De kleur die achterblijft is echt mijn natuurlijke kleur bruin, dus geen gele of oranje kleur, maar gewoon bruin zoals het hoort. Zorg er wel voor dat de huid goed gescrubt is voor het aanbrengen, dat geeft een veel mooier resultaat en zorg ervoor dat je het heel zorgvuldig aanbrengt. Want als je het slordig en snel doet, dan krijgt je gegarandeerd vlekken of strepen....en dat is niet fraai! Nadeel van veel zelfbruiners is de geur die onstaat op de huid tijdens het gebruik ervan, dat komt door de werkzame stof DHA (dihydroxyacetone) die in alle zelfbruiners verwerkt is. Ook bij de producten van Clinique is dit het geval, maar voor mij maakt het bruine kleurtje dat nadeel weer goed. Natuurlijk zijn de producten van Clinique op allergie getest, 100 % parfum vrij en vetvrij. Je vind de Self Sun producten nu in de winkels.

Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top