Reviews

Testpanel : Therme Face care

Enige tijd geleden heeft Menie een artikel geschreven over de nieuwe Face care lijn van het merk Therme, dat artikel vind je hier. Therme is een merk dat in de meeste drogisterijen te koop en een groot assortiment aan fijne lichaamsverzorgingsproducten heeft. Sinds kort hebben ze ook een uitgebreide Face care lijn, lees snel verder voor meer informatie en de reviews van ons testpanel.... Therme heeft de Face Care lijn onderverdeeld in 2 verschillende lijnen, de Aquaderm en de Age-system. De Aquaderm lijn is bedoeld voor de droge en/of vochtarme huid en de Age-system voor de rijpere huid, deze producten bevatten 85% aan natuurlijke werkstoffen en daarnaast zijn de producten aangevuld met hulpstoffen, zoals bijvoorbeeld een UV filter, conserveringsmiddelen, een allergeenvrije parfumering of een milde, wasactieve werkstof. De producten bevatten geen allergenen, parabenen en kleurstoffen.

Mijn testpanel bestond dit keer uit Evi (onze Vlaamse connectie), Birgit (from Friesland) en Taan! Zij hebben drie producten uitgetest, uit de Aquaderm lijn de 24h Nutritive Cream en van de Age-system lijn de Power face serum en Eye contour cream. Dit zijn hun bevindingen en ervaringen: Evi :

24 h Nutritive Face Cream Dit is echt een hele dikke, romige cream. Precies een beetje dikke slagroom. Hij smeert bij mij daarom net iets makkelijker aan. Ik verwarm hem dan ook even tussen mijn vingers, vooralleer hem uit te smeren. De geur is zoals eerder gezegd hemels, ik ruik een frisse abrikoosgeur(?). Een verademing tegenover mijn Lush cremes. Zelfs mijn vriend zei, wat ruik je lekker! Bovendien trekt ie ongeloofelijk goed en snel in, zonder een urenlange vettige laag achter te laten. Je kan wel niet meteen je make-up op doen. Het duurt wel even eer het volledig ingetrokken is, eerder een nachtcreme naar mijn mening. Let op de Nutrive Face Cream is echt voor mensen met een zeer droge huid. Momenteel voor de zomer, is ie net iets te dik, vettig voor mij. Voor in de winter, denk ik dat deze creme in mijn badkamerkast beland. Power face serum Power Face Serum is speciaal ontwikkelt voor de rijpere huid. Ik heb nog wel geen rijpere huid, maar wauw wat een lekker spul. De substantie is totaal verschillend dan de Face cream, waar de Face Cream meer dikke slagroom was, is dit meer op gelbasis. Wat het makkelijker uit smeert. Ook heb je veel minder nodig. Mijn sample potje zit nu nog voor meer dan de helft vol, en ik heb het een hele week gebruikt. Ook hier kan je genieten van dezelde lekkere geur. Het serum werkt ook net iets anders, het voelt fris op je huid en is in no time ingetrokken in je huid. Eye contour cream Ik heb nog nooit geen eye cream gehad, ik dacht altijd dat is toch volledig overbodig. Zelf heb ik wel een erg dunne huid onder mijn ogen. En ik merk na een week de Eye Contour Cream te hebben gebruikt, dat mijn huid onder mijn ogen veel beter aanvoelt. Dus het wordt misschien toch eens tijd dat ik me dit ga aanschaffen. Je hebt echt super weinig nodig, ik had in het begin telkens te veel. Het is een dunne cream, net iets dikker als een serum. Bij opbrengen voelt het heerlijk fris, echt ontspannend als je een paar wallen hebt. Ook hier mijn vraag naar Debbie toe, vanaf welke leeftijd kan je het best beginnen met een Eye contour cream? 
Taan :
24h Nutritive Cream Deze creme heb ik de eerste dagen alleen als nachtcreme gebruikt omdat hij zo romig/vettig aanvoelde. Hij trekt snel in en de volgende ochtend waren de extreem droge plekjes in mijn gezicht veel zachter en veel minder droog. Omdat ik minder positief was over de Power Face Serum ben ik deze creme ook als dagcreme gaan gebruiken. Ik was een beetje bang dat de creme misschien te vettig zou zijn als make-up basis, maar integendeel, doordat de creme snel intrekt kun je hem ook gewoon als make-up basis gebruiken. Ik gebruik foundation stick en daarover heen lichtjes poeder en ik had geen last van een glimmend gezicht, waar ik bij andere soorten dagcreme wel heel snel heb. Ik ben erg enthousiast over deze creme en zal hem volgende keer kopen als mijn huidige cremes op zijn. Power Face Serum Over deze creme ben ik niet zo positief omdat na het aanbrengen mijn huid erg tintelde net alsof ik je van te voren je gezicht had behandeld met Clearasil. Na een paar dagen ben ik overgeswitched naar het gebruik van de 24h Nutritive Creme als dagcreme. Wel is het zo dat deze serum er dun op gaat, snel opgenomen wordt en je er een zachte huid van krijgt. Het is een prima creme om als make-up basis te gebruiken, maar aangezien ik dus er een tintelige huid van kreeg ben ik gestaakt met het gebruiken van deze serum. Eye Contour Cream Ik heb deze contour creme een hele week gebruikt ''s ochtends en ''s avonds. Ik heb niet echt verschil gemerkt, maar ik heb niet echt last van veel rimpels en kraaienpoten, wel van wat donkere kringen maar ik kan niet zeggen dat die na een week al veel minder zijn. Het is een lichte creme die snel intrekt en je de huid zacht maakt.
Birgit :
24 hour nutrive cream Ik vind dit een heerlijke creme, hij is vol, rijk, trekt snel in en laat geen vette laag achter. De geur is fris en een beetje bloemig en doet me ergens denken aan de moistrelush van MAC. Ik vind het een fijn idee dat er een spf6 zodat het meteen mijn huid beschermt tegen uv stralen. Toen ik begon met deze creme te gebruiken was mijn huid vooral op mijn kin wat droog en geirriteerd door een allergische reactie op een zelfbruinings product. Deze creme heeft er voor gezorgd dat mijn huid zich weer snel hersteld heeft. Alles bij elkaar vind ik het een zeer goede creme, zeker gezien de prijs kwaliteit verhouding. Power face serum Een heerlijke aanvulling op de dagelijkse verzorging om je net dat beetje extra te geven. Het is een dunne creme die snel intrekt en de huid heerlijk zacht maakt. De creme voelt comfortabel aan en ruikt heerlijk fris. Ik ben zeker positief over dit serum. Eye contour Wederom een fijn product. Een dunne vrijwel geurloze creme die de huid goed hydrateerd. Het enige minpuntje vind ik dat het een vettig laagje achterlaat en daarom iets minder geschikt is voor overdag. Ik gebruik deze creme vooral s''nachts zodat het voldoende tijd heeft om in te trekken. Op die manier vind ik het een geweldig product. Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de producten van therme, zeker gezien de aantrekkelijke prijzen. Ik zou dit product zeker kopen en aanraden aan mijn vrienden.

Jullie kunnen dus lezen dat het testpanel heel erg tevreden waren over de producten! Mijn indruk was ook erg goed, de verpakkingen zien er ook heel netjes en modern uit, alles is verpakt in hygiënische pompflacons die de producten makkelijk verdelen. De conclusie is dan ook dat deze producten zeker de moeite waard zijn om een uit te proberen en gezien de hele goede prijs/kwaliteit verhouding zal dit ook voor vrijwel iedereen bereikbaar zijn (en dat is ook weleens prettig!).

Dit zijn de producten van de Aquaderm lijn:

 • Cleansing Milk (€ 5,95/200ml)
 • Cleansing Lotion (€ 5,95/200ml)
 • Soft Face Peeling (€ 7,95/50ml)
 • 3 Minutes Energy Mask (€ 8,95/50ml -> voor 5-8 toepassingen)
 • Hydro Control Gel (€ 8,95/50ml)
 • 24h Moisturise Boost (€ 9,95/50ml)
 • 24h Nutritive Cream (€ 9,95/50ml)

Dit zijn de producten van de Age-system lijn:

 • Cell Energy Day Cream (€ 14,95/50ml)
 • Cell Energy Night Repair (€ 15,95/50ml)
 • Power Face Serum (€ 15,95/50ml)
 • Eye Contour Cream (€ 11,95/15ml)

Je vind de Therme Face Care producten bijvoorbeeld bij Kruidvat, Etos en andere locale drogisterijen, check hier de verschillende winkels waar Therme verkocht wordt. Om nog even antwoord te geven op Evi''s vraag over de Eye contour cream, dit is echt een oogcreme voor een rijpere huid, hiervoor ben je eigenlijk nog te jong, dus ik zou deze niet langdurig gebruiken. Maar een lekkere frisse, hydraterende oogcreme is eigenlijk voor iedereen boven de 20 zeker aan te raden! Je hoeft zeker niet op zoek naar anti-age of anti-rimpel formule''s, dat komt wel als je net zo oud bent als ik! En......hou deze website goed in de gaten want over enkele dagen komt er een leuke Therme Face Care win-actie!!! 

Deel dit artikel
Back to top