Nieuws

MAC Solar bits - wat zijn dat eigenlijk?

In de MAC Style warrior collectie zitten 3 kleurtjes Solar Bits opgenomen, dit is een product dat MAC nooit in hun vaste collectie heeft, dus veel meiden kennen dit product niet. In deze post vind je wat informatie over de Solar Bits, lees en kijk snel verder.... De MAC Solar Bits zijn vorig jaar voor het eerst uitgekomen tijdens de Solar Field collectie (lees er in dit topic van het forum meer over). Het zijn potjes met pigments, die in een soort clusters of brokjes aan elkaar zitten. Het is dus wel losse poeder, maar niet zo fijn als de andere MAC pigment en ze kleven een beetje aan elkaar. Hier 2 close-up foto''s van de Solar Bits die nu ook bij de Style Warrior collectie zijn uitgebracht, de Bronzescape en Scatterrays:

De Solar Bits zijn best veelzijdig, je kunt ze gebruiken als losse oogschaduws, op dezelfde manier als je de pigments zou gebruiken, maar door hun transparante en glanzende structuur kun je ook bijvoorbeeld ook op je wangen aanbrengen. Ik moet zeggen dat het best een beetje lastig kan zijn om ze op te brengen, juist omdat ze korrelig zijn. Bij mij werkt het het beste als ik de korreltjes eerst even plat drukt met mijn kwast op de achterkant van mijn hand, waarna ik de aanbreng met een platte kwast (bijvoorbeeld een MAC 239 kwast). Ze zijn wel een klein beetje "fall out" gevoelig, dus breng een goede oogschaduwbasis aan voordat je ze op brengt. Wat is een goede oogschaduwbasis:

  • Urban Decay Primer Potion (helaas niet te koop in Nederland)
  • Too Faced Shadow Insurance (te koop bij Sephora)
  • MAC paintpots (in verschillende kleuren te koop)
  • GOSH waterproof oogschaduwsticks (bij het Kruidvat te koop in verschillende kleuren)
  • Hema oogschaduwbasis (overal makkelijk te vinden en heel goedkoop)

Ik heb de bovenstaande 2 Solar bits ook nog even geswatched, hieronder vind je een foto, de swatches zijn zonder basis opgebracht:

Je kunt voor deze Solar Bits natuurlijk ook een donkere basis gebruiken, dat geeft helemaal een supermooi effect, bijvoorbeeld een zwarte MAC paintpot of een mooie donkerbruine. Gaan jullie ook een potje Solar Bits kopen uit de Style Warrior collectie? Ik koop nog de Impassioned, de andere twee heb ik dus al, binnenkort vinden jullie ook hier swatches van. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top