Inspiratie & Tutorials

How to: French manicure in 3 stappen!

French manicure is een techniek om je nagels gezond en natuurlijk te doen overkomen. In de praktijk kies ik meestal voor een roze nagelbed en witte tips (randjes aan het uiteinde van je nagels). Maar je kunt natuurlijk voor de kleuren kiezen die je zelf leuk vindt, de zogenaamde French manicure with a twist!

Voordat je begint met de French Manicure zorg er dan voor dat je nagels volledig nagellak vrij zijn. Wrijf je nagels even schoon met een wattenschijfje met daarop een klein beetje remover (zonder aceton) en was daarna je handen met water en zeep om ervoor te zorgen dat je nagels vet-vrij zijn.

STAP 1 - Begin met de base coat. Je kunt in principe natuurlijk iedere base coat gebruiken maar veelal vind ik een French manicure er net even mooier uit wanneer het nagelbed roze is. Ik heb gekozen voor de Trind base coat, juist om de zacht roze en transparante kleur. Je hoeft maar een laagje base coat aan te brengen voor een mooie glansje.

STAP 2 - Gebruik voor de witte randjes altijd een nagellak van een goede kwaliteit en een perfecte dekking. Daarnaast mag de nagelak niet te dik zijn maar ook zeker niet te dun. Je kunt namelijk maar een laagje aanbrengen, anders worden de tips te dik en krijg je ook problemen met drogen (en dus beschadigingen). Ik gebruik zelf de Orly White tips nagellak, maar je kunt natuurlijk iedere witte nagellak gebruiken mits de kwaliteit in orde is.

De meest effectieve en mooie manier om strakke witte randjes aan de bovenkant van de nagel te creëren is door je borsteltje om de rand van je nagel te plaatsen, deze vervolgens stil te houden en de draaibeweging met je hand/nagel te maken. Je houdt je borsteltje dus stil en laat de nagel/hand het werk doen. Je kunt deze techniek goed terug zien in mijn (oude) filmpje.

STAP 3 - Breng de top coat aan op het moment dat de tips nog net niet helemaal droog zijn. Op deze manier versmelten de witte lak en de top coat met elkaar en zo kun je eventuele foutjes gemakkelijk corrigeren. De top coat zorgt ervoor dat de nagel weer volledig egaal is en dat je langer kunt genieten van je French Manicure. Ik gebruik in dit filmpje de Trind Top coat maar je kunt in principe natuurlijk jouw favoriete top coat gebruiken!

Nog even dit:

Het lastige gedeelte van de French Manicure is natuurlijk het witte randje. Natuurlijk is dit een kwestie van uitproberen en veel oefenen. Maar wanneer je je borsteltje gewoon stil blijft houden en je nagels het werk laat doen (de draaibeweging) dan moet je al een heel eind kunnen komen.

Mocht het toch niet lukken om uit de losse pols te werken dan kun je bij veel drogisterijen de zogenaamde sjablonen kopen. Zorg er wel voor dat je deze gebruikt op een droge base coat. De sjablonen verwijder je op het moment dat de witte nagellak nog enigszins nat is. Op deze manier heb je de minste kans op beschadigingen.

Good luck, met een beetje geduld en de juiste producten kun je absoluut in een paar minuten deze French manicure creëren!
Deel dit artikel
Back to top