Fashion

Boutyq 2011, backstage beautytips van MAC en Wella

Vorige week was het alweer tijd voor de vijfde editie van het mode-evenement Boutyq. Tijdens deze bijzondere avond werden de Spring/Summer 2012 collecties gepresenteerd door drie zeer getalenteerde ontwerpers. De outfits waren natuurlijk erg leuk om naar te kijken, maar het was uiteraard nog leuker om de beautyspecialisten aan het werk te zien (en aan de tand te voelen!). Kijk snel mee voor foto’s van de prachtige looks die zij creëerden.
 


Ontwerpers Francisco van Benthum en Jeroen van Tuyl lieten hun herencollecties op de catwalk voorbij komen, maar ook dames kwamen aan hun trekken met de prachtige collectie van Unconditional.
 
Boutyq is hét event waar mode en beauty samenkomen. Dat was natuurlijk op de catwalk terug te zien, maar ook achter de schermen waren de haarstylisten als de visagisten hard aan het werk. Wella’s Creative Director Style Jeffrey Janssen en Elke Willemen, Senior Make Up Artist van MAC zorgden ervoor dat de looks naadloos aansloten bij de ontwerpen en voorzagen zowel de vrouwelijke modellen als de heren van prachtige make-up en een bijpassende haarstijl.Bij de dames werd vooral veel goud gebruikt, dus de MAC Pigments in Melon en Tan bleken onmisbaar en werden gemengd aangebracht over MAC Paint in Base Light. Daarnaast gebruikte Elke veel glans op zowel de ogen als de wangen, dus ook MAC Lustre Drops in Sun Rush en MAC Mixing Medium Shine werden gebruikt om het wetlook effect te bereiken. Natuurlijk werd er voor zowel de dames als de heren veel gebruikt gemaakt van de MAC Face & Body Foundation, een bekende favoriet tijdens modeshows. Eén van de tips die Elke meegaf was dat we veel meer glans mogen gebruiken! We zijn gewend ons te beperken tot de lippen en de wangen, maar juist een mooie glans op ogen geeft nèt dat beetje extra. Mixing Medium Shine is daar perfect voor. 
Ook Jeffrey had een paar favoriete producten meegenomen en één daarvan was Wella Pearl Styler. Deze gel gebruikte hij bij de heren om een soort Grease-achtige coupe te creëren en bij de dames om een gladde lage knot te maken. Jeffrey’s ‘geheime wapen’ was Wella Velvet Amplifier. Dit product werkt als een soort primer voor het haar en zorgt ervoor dat de daaropvolgende haarproducten beter presteren en nog beter blijven zitten. Een fijne tip voor dames die wel wat extra’s kunnen gebruiken.


 
De show zelf was absoluut onvergetelijk. Niet alleen vanwege de collecties, maar vooral door het weer! Het regende namelijk pijpenstelen en dat kwam niet al te best uit, aangezien de show buiten was. Gelukkig was daar rekening mee gehouden en werden alle gasten voorzien van paraplu’s. Die stonden helaas niet garant voor een droge ervaring, maar het was in elk geval een erg grappig gezicht om modeminnend Nederland onder de paraplu’s verstopt te zien. Eigenlijk paste het weer perfect bij de sfeer van de show, dus het was hoe dan ook een zeer geslaagd evenement!

Deel dit artikel
Back to top