Nieuws

Avène Cleanance producten voor een onzuivere huid

De Avène Cleanance lijn is bevat serie producten die speciaal zijn ontwikkeld voor een onzuivere huid. Dit najaar wordt deze lijn uitgebreid met een zeer interessant product dat naar de naam TriAcnéal luistert. Eerlijk is eerlijk, er zijn productnamen makkelijker uit te spreken! Nieuwsgierig? Lees dan even verder voor meer informatie.

De volledige Cleanance lijn bevat zeven producten die je idealiter met elkaar kunt combineren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van de collectie gebruiken als aanvulling op jouw huidige producten.

Bij ieder huidtype is het noodzaak om de huid twee keer per dag goed te reinigen en te verzorgen, zo ook de onzuivere huid. Voor de onzuivere huid is hetprettig om een reiniger te gebruiken zie mild is en vooral zeepvrij. De Cleanance Soapless Gel Cleanser (EUR 13.00 - 200 ml) is zeer effectief, heeft een lichte geur en kan tweemaal daags worden gebruikt voor het reinigen van gezicht en hals. Gebruik een kleine hoeveelheid die je aanbrengt op een vochtig gezicht. Masseer de substantie licht in en verwijder deze vervolgens weer met lauw water. Je kunt ervoor kiezen om na deze stap de Anti-shine Purifying Lotion te gebruiken.
Avène biedt een aantal Cleanance producten die je kunt gebruiken als dag en/of nachtverzorging. TriAcnéal (EUR 14.49 - 30 ml) is een product met en drievoudige werking. Het product pakt namelijk op drie verschillende niveaus de onzuiverheden aan. De zacht gele en romige substantie is zuinig in gebruik, voelt niet vettig aan en helpt littekenvorming tegen te gaan. Omdat de crème het actieve Retinaldehyde bevat wordt het aangeraden om dit product als nachtverzorging te gebruiken. Als dagverzorging zou je dan voor de Cleanance Anti Shine Regulating Lotion kunnen kiezen.
 


Ik heb de producten gedurende een aantal weken laten testen, en ik kan melden dat mijn testpersoon zeer tevreden is. Deze dame is 37 jaar en heeft een redelijk onzuivere en onrustige huid. Vooral de TriAcnéal crème is wat haar betreft een voltreffer. Zij gebruikt dit product nu twee en een halve week als nachtverzorging en gaf aan dat haar onzuiverheden veel minder opvallend en minder rood zijn. Goed nieuws dus!

Vergeet de onzuivere huid niet te beschermen in de zon. Dat is niet makkelijk omdat er veel vettere producten op de markt zijn, maar de Avène Cleanance lijn bevat ook een zonne-emulsie met UV 30. Hieronder vind je de productenreeks inclusief prijzen nog even op een rijtje:

- Soapless gel cleanser - EUR 13.99 (200ml)
- Anti shine purifying lotion - EUR 14.49 (200 ml)
- Anti hine regulating lotion - EUR 14.49 (200 ml)
- Cleanance K - EUR 14.49 (40 ml)
- Clean AC - EUR 12.49 (40 ml)
- TriAcnéal - EUR 14.49 (30 ml)
- UV 30 Emulsion - EUR 16.49 (50 ml)De bovenstaande producten zijn net zoals de reguliere items van Avène in Nederland bij 230 vestigingen van Mediq Apotheek. Daarnaast worden de producten van Eau Thermale Avène ook aangeboden bij andere apotheken en huidklinieken. 

Deel dit artikel
Back to top