Nieuws

Collection Byzance de Chanel - met dupes

In december 2010 toonde Karl Lagerfeld de pre-fall 2011 collectie voor Chanel in een tot een Oosterse salon omgebouwde salon aan de Rue Cambon. De haute couture collectie was geïnspireerd door Coco Chanel''s favoriete Byzantijnse armbanden en door de keizerin Theodora. 

Chanel zou Chanel niet zijn als ze tijdens deze show ook geen speciale maquillage look hebben gebruikt, die producten zijn momenteel te koop in een zeer gelimiteerde editie. De Collection Byzance de Chanel is niet te koop in de Benelux helaas, maar als echte Chanel fan weet ik er toch wel aan te komen.De collectie bestaat maar uit 4 producten, waarvan ik er twee heb laten overkomen uit Amerika. Het wonderschone Quadra eye shadow Topkapi ($ 65,00) heeft inmiddels al heel veel fans en ik ben er zeker één van, wat een prachtige pallette is dat!Het Topkapi palette bestaat uit 4 oogschaduw in de kleuren bruin/brons, grijs/taupe, bruin/zwart en shimmery goud. De oogschaduws zijn heel erg prettig om mee te werken, ze zijn echt satijnzacht, zeer gepigmenteerd, mooi glanzend en vooral erg mooi.Naast het palette heb ik ook de Rouge allure in de kleur Rouge Byzantin ($ 32,00) gekozen, een prachtige rood met een tikje roze en mooie rode shimmers. De kleur doet je toch direct denken aan robijn? Mij in elk geval wel! De kleur is direct dekkend en niets verhullend, je moet de lipstick dan ook behoorlijk precies aanbrengen. 

 

Ik zal binnenkort zeker nog even een look maken met deze mooie spulletjes! Maar....ik heb in elk geval enkele redelijke dupes gevonden van de oogschaduwkleurtjes, misschien wel handig om te weten.
Ik heb het palette geswatcht van boven naar beneden, van links naar rechts. De kleuren van Catrice komen uit het palette met de naam "Never let me go".

Het is behoorlijk opvallend om te zien dat enkele de Urban Decay kleuren best goed lijken, deze kleuren zijn ook allemaal te vinden in het Naked palette. De structuur van de oogschaduws van het Topkapi quad en het Naked palette lijken eigenlijk ook best iets op elkaar, de oogschaduws van Chanel zijn wel iets vaster, ze laten niet zo snel los van het palette. Op de onderstaande foto kun je het Topkapi quad zien nadat ik het gebruikt heb, zo kun je zien dat de kleurtjes geen overspray hebben en er nog steeds prima uitzien! Wat vinden jullie van deze twee producten? Ze zijn dus niet in Nederland of België te koop, maar de echte fans kunnen natuurlijk altijd een Amerikaanse connectie inschakelen of hun heil op Ebay.com zoeken (reken dan wel op hogere prijzen, al kan je soms natuurlijk weleens geluk hebben!)

Bron catwalk foto''s

Deel dit artikel
Back to top